silnik 2.0 tdi opinie

Marcin Lewandowski

VW Scirocco | Nowy wygląd, nowe silniki

VW Scirocco | Nowy wygląd, nowe silniki

Już niedługo w salonach Volkswagena pojawi się odnowiony Scirocco. Największe zmiany zaszył pod maską

Co oferuje rynek crossoverów w segmencie C?

Ten segment jest wyjątkowo pojemny, ale zaliczamy do niego skrajnie różne pod względem wielkości modele. Oto przegląd crossoverów i SUV-ów segmentu C

Skoda Octavia 2.0 TDI Combi | Test | Dojrzała konstrukcja

Okres dojrzewania bywa trudny i najeżony błędami. Octavia ma go już za sobą. To dopracowana konstrukcja, której można co nieco zarzucić, nie jest to jednak nic poważnego

Omijaj je szerokim łukiem | Nieudane silniki

Omijaj je szerokim łukiem | Nieudane silniki

, Megane, Laguna, Espace Nissan: Primera Mitsubishi: Carisma Volvo: S40/V40 Suzuki: Grand Vitara Żaden silnik nie narobił producentowi tyle "smrodu", co 2.0 TDI Volkswagena. Miał jeszcze o tylę ciężej, że zastąpił słynący z trwałości i bezproblemowej eksploatacji silnik 1.9 TDI. Lista problemów z

Awaryjne silniki | Uważaj przy zakupie tych aut [AKTUALIZACJA]

Awaryjne silniki | Uważaj przy zakupie tych aut [AKTUALIZACJA]

nietrwałe koło dwumasowe. Okres produkcji silnika: 2000 - 2009. Modele w których stosowano silnik 2.0 TDCi: Ford: Mondeo III Jaguar: X-Type Jaguar   Dodatek uszlachetniający STP Regenerator Silnika, 450... 0 opinii Podstawowe informacje o Dodatek

Volkswagen Passat B6 (2005-2010) - opinie Moto.pl

Volkswagen Passat B6 (2005-2010) - opinie Moto.pl

), wersje z napędem 4x4 (4Motion), silniki benzynowe 1.6 (102 KM), 1.6 FSI (115 KM), 2.0 FSI (150 KM), 2.0 TFSI (200 KM) i 3.2 V6 FSI (250 KM), turbodiesle 1.9 TDI (105), 2.0 TDI (140 KM) i 2.0 TDI (170 KM).2007 - zasilanie common-rail w turbodieslu 2.0 TDI-CR (140 KM), silniki benzynowe 1.4 TSI (121 KM) i

Najpopularniejsze silniki w Polsce

Najpopularniejsze silniki w Polsce

Oto lista najbardziej awaryjnych aut ostatnich 15 lat Przeglądając internetowe fora motoryzacyjne można z łatwością trafić na dyskusje o wyższości jednych wersji silnikowych nad innymi. Opinii jest niemal tyle samo co wypowiadających się i poza sztandarowym gloryfikowaniem silnika Volkswagena 1.9

Volkswagen Golf V (2003-2008) - opinie Moto.pl

Volkswagen Golf V (2003-2008) - opinie Moto.pl

), 1.6 FSI (115 KM), 2.0 FSI (150 KM), turbodiesle 1.9 TDI (105 KM), 2.0 16V TDI (140 KM)2004 - turbodiesel 1.9 TDI (90 KM), wolnossący silnik diesla 2.0 SDI, zautomatyzowana skrzynia biegów DSG, wersja Golf Plus z nadwoziem jednobryłowym, wersja z napędem 4x4 (4Motion), wersja sportowa GTI z silnikiem

Opel Zafira Tourer 2.0 BiTurbo CDTI Cosmo | Test | Rodzinny tranSPORT

Opel Zafira Tourer 2.0 BiTurbo CDTI Cosmo | Test | Rodzinny tranSPORT

napis "BiTurbo". Jest elegancko i sportowo, oczywiście jak na samochód rodzinny. Kolejny punkt programu to silniki. W 2013 roku, po dwóch latach od premiery, gamę jednostek napędowych modelu uzupełniono o dwa mocne motory: 2.0 BiTurbo CDTI o mocy 195 KM i 1.6 SIDI Turbo o mocy 200 KM

Volkswagen Golf Variant - test | Pierwsza jazda

Volkswagen Golf Variant - test | Pierwsza jazda

2635 mm Poj. bagażnika 605 - 1620 l 0-100 km/h 9,7 s Śr. zużycie paliwa 5,3 l/100 km V maks 204 km/h Cena od 76 090 zł Volkswagen Golf Variant 2.0 TDI DSG | Kompendium Nadwozie kombi, 5d Silnik wysokoprężny, R4, 1968 cm3 Moc 150 KM przy 3500 obr./min Moment obr. 320 Nm przy 1750

Wybieramy najlepszy używany kompakt (2006)

Wybieramy najlepszy używany kompakt (2006)

II 1.5 dCi 1461 106 11,1 185 4,6 421 330/1190 Seat Leon II 1.9 TDI 1896 105 11,3 185 4,9 432 341/1166 Skoda Octavia II 1.9 TDI 1896 105 11,8 192 5,0 457 560/1350 Suzuki Liana 1.4 DDiS** 1398 90 13,1 170 5,4 423 348/1149 Toyota Corolla IX 2.0 D-4D 1995 116 10,6 185 5,7 418 289/1190

TOP 10 | Kombi za 7 tys. zł

TOP 10 | Kombi za 7 tys. zł

- ogłoszeniaMijają czasy, gdy posiadanie Kappy gwarantowało ochronę przed kontrolami drogowymi. Rządowa limuzyna nadal zapewnia jednak komfortowe warunki podróży i wbrew pozorom, opinie jej użytkowników nie pasują do stereotypów typowych dla włoskich aut. Benzynowe silniki pięciocylindrowe oraz V6 (145-220 KM

Volkswagen Tiguan 2.0 TSI DSG - test | Za kierownicą

Volkswagen Tiguan 2.0 TSI DSG - test | Za kierownicą

około 8 l/100 km w trasie i 13 l/100 km w mieście, ale w korkach i na autostradzie apetyt szybko rośnie do 15-16 l/100 km. Opór powietrza oraz blisko 1,6 tony masy własnej robią swoje. Znacznie lepiej pasuje tu 170-konna jednostka 2.0 TDI (dla długodystansowców) lub słabsza 1.4 TSI o mocy 160 koni (przy

Audi TT - kolejny sportowy diesel

uwadze własną strategię rozwoju, na salonie w Genewie Audi zaprezentuje model TT wyposażony w silnik 2.0 TDI i napęd "quattro". Sam silnik to znana już z modelu A4 jednostka, ale Audi chcąc utrzymać sportowy charakter TT, musiało podnieść moc. Dlatego w miejsce seryjnej sprężarki wstawiono

Škoda Octavia po kosmetyczce - pierwsza jazda

Škoda Octavia po kosmetyczce - pierwsza jazda

roku (1.9 TDI 105 KM, 2.0 TDI 140 KM i 2.0 TDI 170 KM) zmieni zupełnie nowy silnik - 1.6. Kto wie, może warto na niego poczekać? Odświeżona Octavia w sprzedaży pojawi się na początku 2009 roku, chwila cierpliwości zatem może wyjść na dobre. Pod warunkiem jednak, że czekamy na małego diesla, wersję RS

Numer 8/2005

żarłocznyMarzenie Audi A8 4.2 TDI - najmocniejszy seryjny diesel świata sprawia, że auto przyspiesza jak szatan, a staje jak wryte dzięki ceramicznym hamulcom Notatki z testu długodystansowegoFord Focus C-Max 2.0 - po 20 tys. km przyszedł czas na wakacyjne podróże. Nasz supertest trwa!Twoje autoRaport specjalny

Skoda Octavia II (2004 - 2013) - opinie Moto.pl

Skoda Octavia II (2004 - 2013) - opinie Moto.pl

kupić nową? Test Skody Octavii Combi Historia modelu 2004 - premiera modelu, nadwozie hatchback 5d, silniki benzynowe 1.4 (75), 1.6 (102 KM), 1.6 FSI (116 KM), 2.0 FSI (150 KM), turbodiesle 1.9 TDI (105 KM), 2.0 TDI (140 KM) 2005 - wersja kombi, wersja RS z silnikiem 2.0 TFSI (200 KM) i napędem 4x4

Skoda Fabia (1999-2007) - opinie Moto.pl

modelu1999, jesień - premiera na salonie we Frankfurcie nad Menem. Pięciodrzwiowy hatchback, silniki 1.0 (50 KM), 1.4 (68 KM), 1.4 16V (75 KM), 1.4 16V (101 KM), 2.0 (120 KM), 1.9 D (64 KM), 1.9 TDI (pompowtryskiwacze, 101 KM)2000, jesień - kombi (salon w Paryżu). Silnik 1.4 (60 KM), mniejsza moc silnika 2.0

Volkswagen Touran 2.0 TDI DSG Highline

. Środkowy po złożeniu oparcia staje się stolikiem. Elementy tapicerki są zamontowane solidnie, a plastiki deski rozdzielczej mają nietuzinkową fakturę i są przyjemne w dotyku. Silnik 2.0 TDI jest dostępny wraz z wersjami Trendline i Highline. Jednostka o mocy 140 KM

Volkswagen Golf III (1991-1999) - opinie Moto.pl

Vento); 1993 czerwiec wersja GTI z silnikiem 2.0 16V (150 KM), jednostki napędowe 1.6 (75 KM) oraz 1.9 TDI (turbodiesel, wtrysk bezpośredni, 90 KM); 1993 sierpień wersja Cabrio

Auto za 10 tys. zł | Część II

Auto za 10 tys. zł | Część II

silnika. Niestety, progi i nadkola są podatne na rdzę.Ford Mondeo - ogłoszenia sprzedażyFord FocusFocus to kolejny po Mondeo przykład rewolucji u Forda. Na postoju przekonuje do siebie świeżym wyglądem, a za kierownicą - doskonałym układem jezdnym. Pierwsza generacja zbiera dobre opinie także na rynku

Trzeci Variant - nowy VW Golf w wersji kombi

kluczyki i wsiadam do auta. We wnętrzu nic się nie zmieniło. Materiały, kierownica i tapicerka są takie same jak w hatchbacku. Mój testowy egzemplarz jest wyposażony w silnik 1.4 TSI - to najnowsze, małolitrażowe cacko w podstawowej konfiguracji ma aż 140 KM. Tyle samo co dwulitrowy TDI. Przekręcam kluczyk

Volkswagen Scirocco - powiało emocjami

już silników. Wszystkie są turbodoładowane, z czego tylko jeden (2.0 TDI), o mocy 140 KM, zasilany jest olejem napędowym. Prócz turbodiesla możemy natknąć się na 2.0 TSI (200 KM) lub 1.4 TSI (160 KM), który może występować z nową siedmiobiegową, dwusprzęgłową skrzynią DSG. Wkrótce do oferty trafi też

Mitsubishi Outlander

obrotowego TDI z Volkswagena dostarcza więcej decybeli niż emocji. Podobnie jak w Grandisie i tu silnik o mocy 140 KM okazuje się zbyt słaby - motor 2.0 DI-D wystarcza do jazdy po mieście, ale na autostradzie zwyczajnie się męczy. Na prostej udało mi się wycisnąć ledwie 150 km/h (187 km/h producent

Skoda Superb (2001-2008) - opinie Moto.pl

4d, silniki benzynowe 1.8 Turbo (150 KM), 2.0 (115 KM), 2.8 V6 (193 KM), turbodiesle 1.9 TDI (100 KM i 130 KM), 2.5 TDI (155 KM) 2003 - turbodiesel 2.5 TDI (163 KM) 2005 - turbodiesle 1.9 TDI (105 KM), 2.0 TDI (140 KM) 2006 - niewielka modernizacja (nowe reflektory przednie i lampy tylne

Numer 11/2005

napędza go mocny turbodieselJeep Grand Cherokee - mało praktyczny, paliwożerny, lecz jazda nim sprawia kierowcy mnóstwo frajdyMercedes C 320 - najmniejsza z limuzyn Mercedesa, ale wyrafinowana technologicznie Hyundai Sonata - ma być konkurentem aut rodzinnychSeat Toledo 2.0 TDI - auto w wersji

Konfrontacje: Seat Toledo 2.0 TDI DSG/Skoda Octavia 2.0 TDI

).Obydwa modele napędza ten sam silnik Diesla 2.0 TDI o mocy 140 KM. To nowoczesny, bardzo elastyczny motor pozwala na przyspieszanie o setki w 10 s i rozpędzenie aut do 200 km/h. Zużycie paliwa na trasie w obydwu autach nie powinno przekroczyć 7 l/ 100 km. Jeśli jedziemy płynnie - spada poniżej 6 l. W

Volkswagen Golf IV (1997-2003) - opinie Moto.pl

KM), 2.3 VR5 (150 KM), 1.9 D (wtrysk bezpośredni, 68 KM), 1.9 TDI (wtrysk bezpośredni, 90 KM), 1.9 TDI (wtrysk bezpośredni, 110 KM) 1998, sierpień - Bora (sedan, czterodrzwiowa wersja Golfa) 1999 - premiera Golfa i Bory w wersjach Variant (kombi). Nowe silniki 1.6 16V (105 KM), 2.0 (116 KM), 2.8 V6

Używany Volkswagen Golf IV (1997-2003) - opinie Moto.pl

silniki 1.6 16V (105 KM), 2.0 (116 KM), 2.8 V6 24V (204 KM), 1.9 TDI (pompowtryskiwacze, 116 KM). Wycofanie z oferty silnika 1.8 20V (125 KM) 2001, wiosna - nowe silniki 1.4 16V (75 KM), 1.9 TDI (pompowtryskiwacze, 101 KM), 1.9 TDI (pompowtryskiwacze, 150 KM). Wycofanie z oferty silnika 1.8 20V (125

Volkswagen Touran (2002 - 2010) - opinie Moto.pl

(150 KM), turbodiesle 1.9 TDI (100 KM), 1.9 TDI (105 KM), 2.0 TDI (136 KM). 2004 - turbodiesle 1.9 TDI (90 KM) i 2.0 TDI (140 KM). 2006 - silnik benzynowy 1.4 TSI (140 KM), silnik 2.0 EcoFuel (109 KM), turbodiesel 2.0 TDI (170 KM). 2007 - niewielka modernizacja (nowy pas przedni i tylny, zmieniona

Skoda Superb (2001 - 2008) - opinie Moto.pl

modelu2001 - premiera modelu, nadwozie sedan 4d, silniki benzynowe 1.8 Turbo (150 KM), 2.0 (115 KM), 2.8 V6 (193 KM), turbodiesle 1.9 TDI (100 KM i 130 KM), 2.5 TDI (155 KM)2003 - turbodiesel 2.5 TDI (163 KM)2005 - turbodiesle 1.9 TDI (105 KM), 2.0 TDI (140 KM)2006 - niewielka modernizacja (nowe reflektory

Raport specjalny: Superdiesle

;wypadku tradycyjnych, elektromagnetycznych. Pozwoliło to zredukować poziom emisji szkodliwych składników spalin nawet o 20%. Taki układ wtryskowy stosowany jest np. w silnikach Audi A6 3.0 TDI. Trwają prace nad czwartą generacją, która pozwoli jeszcze obniżyć poziom zanieczyszczenia spalin

Audi A4 (1994-2004) - opinie Moto.pl

- modernizacja wersji z nadwoziem sedan (m.in. wzmocnienie elementów podwozia). Silniki 1.6 (102 KM), 1.8 20V T (150 KM), 2.0 20V (131 KM), 3.0 30V (220 KM), 1.9 TDI (pompowtryskiwacze, 131 KM), 2.5 24V TDI (wtrysk bezpośredni, 179 KM) 2001 , sierpień - modernizacja wersji z nadwoziem kombi, nowe silniki 1.9

Seat Alhambra (1996-2010) - opinie Moto.pl

elementów, ani zamienników.Historia modelu1995 - premiera modelu 1996 - rozpoczęcie produkcji, nadwozie jednobryłowe 5d, silnik benzynowy 2.0 (115 KM), turbodiesel 1.9 TDI (90 KM) 1997 - turbodiesel 1.9 TDI (110 KM) 1998 - silnik benzynowy 1.8 20V Turbo (150 KM) 2000 - niewielka modernizacja nadwozia i

Honda Accord (1993-1998) - opinie Moto.pl

(136 KM) oraz 2.2 (150 KM), wersja kombi 5d (Aerodeck) i coupe 2d. Produkcja kombi i coupe w USA. Niewielka modernizacja wersji sedan 4d (nowa osłona chłodnicy, zmiana detali)1995 - niewielka modernizacja, nowy silnik benzynowy 1.8 (116 KM), turbodiesel 2.0 TDi (105 KM)1998 - premiera Accorda szóstej

VW Transporter T4 (1990-2003) - opinie Moto.pl

transport na wiele lat, znakomicie sprawdzając się zarówno w użytkowych i rodzinnych zastosowaniach.Historia modelu1990 - premiera Transportera czwartej generacji (T4), wersje użytkowe i osobowe z nadwoziami 4d, silniki benzynowe 2.0 (84 KM) i 2.5 (110 KM), silniki wysokoprężne 1.9D (61 KM) i 2.4D (78 KM

Ford Galaxy (1995-2006) - opinie Moto.pl

godnych polecenia. Benzynowe jednostki napędowe są paliwożerne, zarówno te czterocylindrowe od Forda (2.0 i 2.3 16V), jak i sześciocylindrowe od Volkswagena (2.8 VR6, 2.8 V6 24V). Dlatego lepiej wybierać odmiany z turbodieslami. Trzeba jednak pamiętać, że są to silniki TDI spod znaku VW. Pracują głośno i

Seat Ibiza (1993-2002) - opinie Moto.pl

- modernizacja Cordoby. Zmiany stylizacyjne tak jak wcześniej w Ibizie. Silniki 1.2 12V (64 KM), 1.4 16V (75 KM), 1.4 16V (101 KM), 1.9 SDI (64 KM), 1.9 TDI (101 KM), 1.9 TDI (130 KM)2004 - silniki 2.0 16V (115 KM), 1.8 20V (150 KM - tylko w Ibizie), 1.4 TDI (75 KM - dla Cordoby)2005 - nowe silniki dla Ibizy

Audi A6 (1994-2004) - opinie Moto.pl

premiera modelu A6, silniki 2.0 (101, 115 lub 140 KM), 2.6 V6 (150 KM), 2.8 V6 (174 KM), 1.9 TDI (turbodiesel, wtrysk bezpośredni, 90 KM), 2.5 TDI (turbodiesel, wtrysk bezpośredni, 115 lub 140 KM). Sportowe wersje S6 z silnikami 2.2 Turbo 20V (230 KM) oraz 4.2 (290 lub 326 KM

Audi A4 (1994-2004) - opinie Moto.pl

KM, napęd 4x4) oraz silnik 1.9 TDI (pompowtryskiwacze, 116 KM)2000, październik - modernizacja wersji z nadwoziem sedan (m.in. wzmocnienie elementów podwozia). Silniki 1.6 (102 KM), 1.8 20V T (150 KM), 2.0 20V (131 KM), 3.0 30V (220 KM), 1.9 TDI (pompowtryskiwacze, 131 KM), 2.5 24V TDI (wtrysk

Volkswagen Passat B5 (1996-2005) - opinie Moto.pl

nadwozia (nowy pas przedni, nowe lampy tylne). Nowe silniki: 2.0 (115 KM), 2.3 V5 20V (170 KM), 1.9 TDI (130 KM). Wycofanie z oferty silnika 1.8 20V (125 KM)2001, lipiec - wersja W8 z silnikiem 4.0 V8 32V (275 KM)2001, grudzień - silnik 2.0 20V (131 KM)2002, grudzień - wycofanie z oferty silnika 2.3 V5

Audi A3 (1996-2003) - opinie Moto.pl

trzeba od czasu do czasu coś w nim naprawić.Historia modelu 1996, lato premiera modelu (nadwozie 3d), silniki 1.6 (101 KM), 1.8 20V (125 KM), 1.8 20V (150 KM), 1.9 TDI (diesel, wtrysk bezpośredni, 90 KM) 1998

Skoda Octavia (1996-2010) - opinie Moto.pl

(wytrzymują ok. 60 tys. km). W silnikach TDI z bezpośrednim wtryskiem (90 KM) bezwzględnie trzeba przestrzegać wymiany paska rozrządu po 60 tys. km. Dopiero od wiosny 2000 r. montowane były trwalsze paski (wymiana co 90 tys. km).Układ hamulcowyPrzednie tarcze hamulcowe w wersjach z silnikami Diesla wytrzymują

Skoda Octavia - Czeskie rachowanie vol. 2.0: 3 Octavie - 3 paliwa - test porównawczy

Octavia 1.6 FSI Skoda Octavia 1.9 TDI Skoda Octavia 1.6 z LPG Nadwozie 5-drzwiowe, 5-osobowe 5-drzwiowe, 5-osobowe 5-drzwiowe, 5-osobowe Silnik

Opel Frontera (1991-2004) - opinie Moto.pl

) Znak 5 Kod silnika (2-2.0i; 3-2.4i; 4-2.2 16V; B-2.8 TDi; J-2.3 TD; K-2.5 TD) Znak 6 Kod rozstawu osi (M - dłuższy rozstaw; S - krótszy rozstaw) Znaki 7-8 Kod rodzaju nadwozia

Škoda Octavia 2004

z czterech silników benzynowych: 1.4 MPI (75 KM), 1.6 MPI (102 KM) oraz 1.6 FSI (116 KM) i 2.0 FSI (150 KM) z bezpośrednim wtryskiem paliwa. Miłośnicy jednostek wysokoprężnych wybiorą pomiędzy motorami 1.9 TDI (105 KM) i 2.0 TDI (140 KM). Poprzedni model Octavii dobrze wypadał w testach

Seat Cordoba - opinie Moto.pl

prawdziwym silnikiem pod maską - 1.6 (100 KM), 1.8 (129 KM) i 2.0 (150 KM), lub jednym z dwóch turbodiesli 1.9 TDI (90 i 110 KM).Niemiecka precyzja?W Seatach trudno mówić o jakiejś wyjątkowej finezji montażu, co niestety najlepiej widać dziś, na przykładzie samochodów które mają już za sobą ponad 150 tysięcy

Re: mitsubushi lancer vs volvo s40

Lancer jak sadze diesel jeszcze 2.0? To srednio udany silnik VW 2.0 TDI PD na pompowtryskach... Ten w Lancerze i Outlanderze i tak byl juz z tych nieco poprawionych wersji... przynajmniej glowice nie padaly jak muchy, no ale opinie i tak ma srednia... W dwoch serwisach ASO z ktorymi mialem do

Re: Nowa Octavia 1.4 TSI - 8,5 s. do setki

autostradowej. Podobne opinie były jak wprowadzano 3-cylindrowe 1,2 HTP i 1,4 TDI. Zwafcy twierdzili, że to jednorazówki, że się tak trzęsą aż się śrubki same poodkręcają. Po latach okazało się , że 300-400 k km to żaden wyczyn dla tych motorów. Znam RS3 2,0 265 KM z przebiegami ok. 200 k km a to ponad 130 KM

Re: Współczesny diesel wart polecenia

pewnej reki lub nowy. U znajomego w firmie sa 3 dwuletnie octavie 2.0 tdi i kazda przerobila po 200-250 tys. Zadnych kloptow z silnikiem poki co -- "Nie rob z siebie ofiary losu ,juz on to zrobi za ciebie"

Re: Motodziennik: Genialny pomysł MINI

Bardzo fajny odcinek. Wiedc ze diesle renault i Volkswagena sa na takim samym zenujacym poziomie. Zauwazcie ze silniki 2.0 tdi i 2.5tdi wystepowaly w waszym prestizowym samochodzie AUDI. Nie wyobrazam sobie,zeby taka marka premium pozwolilaby sobie na taki wpadki. I to jest marka premium? Niemiecke

Re: Ford Mondeo | Pierwsze zdjęcia

Jeżeli chodzi o niezawodność, to większość marek przewyższa w tej chwili VW przede wszystkim za sprawą zawodnych silników TSI oraz słynnego 2.0 TDI PD. Kilku moich znajomych eksploatuje auta z silnikami 1.4 TSI- opinie o ich awaryjności niestety nie są przesadzone. Jedyne niezawodne i trwałe

Re: vw czy renault

Rok temu przy kupnie samochodu też spotykałam się z informacjami o złej opinii silników (roznych marek, nie tylko vw). Co do touranow to wiedziałąm,ze w autach wyprodukowanych do czerwca 2005 mogą wystepowac mikropęknięcia głowicy silnika, ze silnik 2.0 tdi BKD to silnik o złej opinii.....I co? Mam

Re: jakie auto do miasta: diesel czy benzyna z ga

jezeli rzeczywiscie jezdzisz TYLKO po miescie na odcinkach ok 20km (dziennie ponizej 50km) to benzynka z gazem. (opinia wlasna oparta doswiadczeniem w jezdzeniu Saxo z 1.6 silnikiem w gazie vs golf 2.0tdi)

Co sądzicie o VW passat i Touran

przymierzam się do kupna auto z rocznikiem 2004 i biorę pod uwagę passata kombi 1,9 TDI - 130 koni lub Tourana 1.9 TDI coś koło 105 koni. Jestem bardziej skłonny do Tourana i chciałbym poznać opinie na temat tego samochodu z silnikiem 1.9 TDI. Słyszałem że silniki 2.0 TDI są nie udane i lepiej

Re: Volkswagen Touran (2002 - 2010) - opinie Moto

.Srednie spalanie to 6,5 l a w miescie pali 7,5 ,a trasa 5,5( w tym przypadku zalezy od predkosci i temperatury) i taka jest prawda. 2.0 TDI: Wg mnie 2.0 tdi to nie wypał mimo ze jest mocniejszy i to tylko jedyna zaleta tego silnika a reszta to wady takie jak np wieksze koszy napraw,czeste usterki itd

Re: Wypasiony Superb już w polskich salonach

@ _NoWay >boskie TDI lub fiatem z równie wspaniałym JTD Chłopie, a co ty masz do fiatowskich diesli? 1,3 wsadzają do fiata, suzuki, opla, stare 1,9 a nowe 2,0 do fiata, opla i jakoś nie słyszałem o problemach porównywalnych z wczesnym tdi 2,0 w którym pękały głowice... Miałem 2 fiaty, oba

Re: Salon Genewa 2012 | Nowa Kia zaprasza do środ

również zapoznać się z opiniami użytkowników jakże niezawodnego 2.0 TDI. Przykro mi ale tylko głupcy nie dostrzegają szmelcu jaki produkuje ostatnio wv. Właściwie to porównanie Ceeda do Golfa nie ma sensu bo wv jest już tak w tyle za konkurencją, że przegra ze wszystkim - wszędzie, poza Polską i

Re: Serwisowanie silnika JTDm - kogo polecacie

pompowtryskiwaczami-np. 2.0TDI.Swoją drogą silniki Ferrari to zapewne technologia zasięgnięta z garbusa... ."

Re: Volkswagen Jetta (1979-2010)

niektórzy piszący tutaj widać jadą na opinii z przed 25 laty o szmelcvagenie bo przeciez vw sie nie psuje wcale a ze w 2.0 tdi peka głowica a nawet blok to nic albo ze w 1.4 tsi rozrząd sie pie... i rujnuje silnik to tez vw to wszystkie samochody robi na jedno kopyto.. ale co tam lepiej byc

2.0 TDI ciągle z problemami

Dotychczasowe opinie o silniku 2.0 TDI opartym na technice wtrysku bezpośredniego typu common rail (dosłownie: wspólna szyna) były pozytywne chyba tylko dlatego, że te silniki są w sprzedaży od 2008 roku i za mało czasu minęło, by coś się zepsuło. Jednak już słychać o awariach wtryskiwaczy Siemensa

Re: Audi Q5 czy Volvo XC60

Znajomy z ASO niech sie przebranzowi na kasowego w hipermakrecie. Niepochlebne opinie o 2.0tdi dotycza zupelnie innego silnika z okresu 2004-2007 ten dzisiejszy to to jeden z lepszych wsrod 4 cylindrowych diesli . -- owoc zywota twojego jeZUS

Re: Ofensywa Volkswagena

@5 - rozumiem że piszesz o 2.0 TDI 170KM? Dobrze że nie masz problemów z tym silnikiem, niech Ci służy... lecz nie wszyscy mają tak dobrze, oto opinie innych użytkowników: www.autocentrum.pl/autorentgen/volkswagen/passat/b6/awaria-wtryskow-paliwa-w-modelu-20-tdi-124015841/ www

Re: Audi Q5 czy Volvo XC60

od znajomego ze stacjo ASO słyszałem niezbyt pochlebną opinię o silnikach 2.0 TDI... Tzn, żadnych szczegółów, ale stwierdził, że jeśli tdi, to każdy, ale nie ten właśnie - widać ma ku temu jakieś podstawy? zwłaszcza że od lat porusza się autami napędzanymi TeDeIkami....

Re: Jak używany, to najlepiej...

Passat 1.9 TDI wyszedl z produkcji dopiero rok moze dwa lata temu. Nie ma co tez ukrywac ze poczatki silnika 2.0TDI w wielu wersjach to byl koszmar zewlaszcza przy bardzo udanym 1.9 , sporo usterek i akcji nawrotowych dosc powaznie nadwyrezyly opinie Passata.Natomiast od 2007

Re: Nowy Volkswagen Passat BlueMotion

Temat stary, ale jak ktoś szuka opinii... Ja tam jeżdżę 2.0 TDI 125kW BlueMotion. Spalanie średnie 5,4l w cyklu mieszanym (subiektywnie 60% trasa, 40% miasto) nie jest niczym nadzwyczajnym, przy jeździe zgodnie z przepisami. Myślę więc, że 4,1l w silniku 1.6, może optymistyczne, ale na pewno nie

Re: Najbardziej niezawodne auta...

niemieckiej jakości i szczycić się przed sąsiadem :))) Silniki 2.5 TDI to chyba jeszcze większy niewypał niż 2.0 TDI. 1.4 TSI - no cóż wersje 160 KM lubią być wymieniane z powodu pęknięcia tłoków a reszta TSI kiepskie łańcuchy czy też odkładający się nagar w głowicy. 3.0 TDI też święty nie jest ale

Re: Volkswagen Tiguan - wszechstronny VW

Wygląda fajnie tylko silniki 2.0TDI nie cieszą się dobrą opinią bo są awaryjne ;/ -- Pozdrawiam, Artek Forum Samochodowe

Re: Salon Genewa 2012 | Nowa Kia zaprasza do środ

@pat "Jeśli nie to poczytaj o tych nowoczesnych silnikach TSI nie zapomnij również zapoznać się z opiniami użytkowników jakże niezawodnego 2.0 TDI. Przykro mi ale tylko głupcy nie dostrzegają szmelcu jaki produkuje ostatnio wv. " A Ty poczytaj na forum KIA o wgrywaniu softu zamulającego

Re: octavia tdi - 1,9 czy 1,6

Jesli moja opinia cos pomoze - przy naprawde duzych przebiegach gdzie liczy sie pewnosc nad komfortem warto postawic na 1.9tdi.Smiem twierdzic ze to ostatni juz tak pewny i dopracowany silnik diesla w samochodach osobowych. Silnik 1.6tdi to generalnie to samo co 2.0tdi o ktorym (odpukac) nie

Re: Skoda Octavia 1.2 TSI DSG | Za kierownicą

nadmiernych oszczednosci przy produkcji silnika, ktore daly znac o sobie w innym produkcie koncernu VW czyli silnikach 2.0TDI-najgorszych dieslach na rynku w ostatnich latach. Jesli chcecie byc testerami produktow VW to kupujcie tsi. Jesli chcecie spac spokojnie to nie kupujcie vw... nie kupujcie zadnego

Re: volvo V70 z silnikiem 2.0D czy 2.4D5?

jest wersja 2,4d ma cos ok 170km. spalanie w tym aucie bez wzgledu na silnik na poziomie 5,5 to chyba w laboratorium:) na codzien jezdze A3 2.0tdi i ponizej 6l/100km nie spali choc by nie wiem jak byla rowna trasa i predkosc. z gory dzieki za wszystkie opinie. -- rozłóż przede mną księgę zaklęć i

Re: Wynik rzeczywiście niezły ale..

toreon napisał: Cie niem > kładzie się tu jednak kiepska opinia o w/w silniku. Dopóki się kręci, można się > zachwycać Cieniem to sie kladzie wiedza tych opiniotworcow Byc moze trudno jest zrozumiec fakt ze oprocz podobnego oznaczenia (2.0tdi) tamte awaryjne silniki a dzisiejsze

Auta specjalnie postarzane? - artykul 1

się z przesiadką do nowego modelu, trzeba mu w tym pomóc. Jak? Przyspieszyć starzenie się aut - techniczne i moralne. Zgrabny, wygodny i oszczędny, a w dodatku uznanej marki. Czy może być lepszy wybór? A jednak Audi A4 B7 2.0 TDI PD Multitronic może okazać się skarbonką bez dna z powodu fatalnego

Re: Motodziennik: Kłopotliwe diesle

normalną obsługą... Kiepska opinia silnika 2.0 TDI 170KM oraz 2.0 TDI na pompowtrsykach (poza kultura pracy) powstała w POLSCE - Niemcy wg. DEKRY nie odnotowują takich problemów - na skutek sprowadzania aut grupy VW z pierwszej, awaryjnej niestety serii (motory z oznaczeniami BLB - pompa oleju napędzana

plockman30plock jest fantastą

). Takie sprawdzanie dotyczy tylko silnika 2.0tdi. Oczywiście zabawa taka, ma miejsce, kiedy klient stwierdza,że naprawiamy samochód, wymieniając tylko jeden (uszkodzony) pompowtrysk, gdzie uprzedzam klienta,że przy przebiegu powyżej 200.000km, kolejne wtryski też mogą odmówić posłuszeństwa w

Re: Salon Genewa 2012 | Nowa Kia zaprasza do środ

"Jeśli nie to poczytaj o tych nowoczesnych silnikach TSI nie zapomnij również zapoznać się z opiniami użytkowników jakże niezawodnego 2.0 TDI. Przykro mi ale tylko głupcy nie dostrzegają szmelcu jaki produkuje ostatnio wv. " A Ty poczytaj na forum KIA o wgrywaniu softu zamulającego jakże

Re: Passat CC - mam zamiar kupić i zastanwiam się

2.0 TDi 170km? Różne rózniste są opinie na temat awaryjności silnika. POmijając 1sze partie ineudane to teraz też nei ma gwarancji że sie nie spie...i . Ryzyk fizyk. Poszperaj dobrze w necie na jakis forach VW. -- www.myconfinedspace.com/2008/09/29/jump-you-fuckers/

Re: Tu-154 nad Jelczem

, np. turbiny. Wszystko ulega temu trendowi, zwróć uwagę, że silnik 2.5 TDI V6 o mocach 150, 155 i 163 KM zastąpiła czterocylindrowa jednostka 2.0 TDI 170 KM. Ja jestem sceptyczny wobec coraz surowszych norm emisji spalin, gdyż uważam, że przez to silniki są tak skomplikowane i przekombinowane, że nie

Re: Seat Exeo ST 2.0 TDI | Za kierownicą

Jesli Exeo kosztowaloby 60-70 tys. to Leon musialby spasc conajmniej do 40-50 a ibiza 30-40. Gdzie tu proporcje? Leon przy silniku 2.0 TDI 140KM kosztuje 80tys a wy chcielibyscie Exeo za 60? No bez jaj. Audi z tym samym silnikiem kosztuje 140tys wiec chyba to 50 tys roznicy to odpowiednia oferta

Volkswagen chce być numerem jeden na świecie

Volkswagen z taką polityką nie ma szans na ekspansje. Samochody tego koncernu są coraz gorszej jakości, a silnik diesla 2.0 tdi to jakaś porażka. Sam jeżdżę takim już drugim z roku 2006 i 2007 i jechałem nimi na lawacie 3 razy. Padają pompowtryskiwacze. Moim zdaniem taka jakość tych siników to

Czy popieracie działania ekologów?

ekologiczniejszego i nowszego silnika 2.0 TDI PD 16V, osiągającego moc 140 lub 170 KM w Passatach B6 i Golfach V - mnożyły się przypadki pękających głowic, uszkodzonych turbin i dwumasówek i to w silnikach, które miały śmiesznie mały przebieg. Czy ekologia to nie biznes?I jeszcze jedno: czy nie wkurza Was to

Re: Volkswagen Tiguan - wszechstronny VW

> Wygląda fajnie tylko silniki 2.0TDI nie cieszą się dobrą opinią bo są awaryjne Diesel z Tiguana nie cieszy sie jeszcze zadna opinia bo jest to pierwszy CR Volkswagena.

Re: Nissan Altima | Galeria

, Micra ma inne silniki niż Clio jest też celowo mniejsza Note jest większy od Clio a silniki poza dieslem też są inne. 9/Zmieniając markę o której piszę parę słów o Volkswagenie i silniku 2,0 TDI, który w opinii wielu jest niesamowicie awaryjny, jezdziłem i sam sprawdziłem praktycznie dla mnie był

Re: Utrata wartości samochodów francuskich

niezawodności i na stałe weszły do panteonu złomów (niesławny silnik 2.0 TDI i aluminiowe zawieszenie w VW Passatach). Wystarczy więc się nie bać i nie słuchać obiegowych opinii niedouczonych prymitywów, tylko poczytać trochę na temat wybranego modelu, dobrze sprawdzić auto przed zakupem i... już można się

Re: Motodziennik: Ranking dobrych diesli

@rada Nie ma być "profesjonalnie". Jakbym chciał oglądać drętwe programy motoryzacyjne, to bym sobie zamówił TVN Turbo... @omobono Takie cuda to tylko w Seat'cie? Kolega właśnie zakupił Octavię z 1.9TDi (po przeczytaniu opinii o awaryjności 2.0TDi stwierdził, że przeżyje brak tych 35KM

Re: Jaki samochod.

, Laguna, C5, Mazda 6, 307 (duzo zlych opinii ma to auto). Pod rozwage dalbym Ci juednak jeszcze Accorda lub Avensis z silnikiem na Pb + LPG. Avensis 2.0 (I generacji czy Accord to na nasze warunki nie drogie wutrzymaniu auta - o ile nie kupisz calkowitego zlomu). -- Pozdrawiam, G.

Re: A4 czy A6?

Co kto lubi... Czy pisząc o silniku 2.0 TDi masz na myśli wersję 170 bądź 177KM ? NIe mam absolutnie żadnej pewności (forumowicze - dajcie znać jak jest naprawdę ;) ), ale jeśli jest to ten sam silnik co w VW (np. w modelu passat) i seatach (np. w exeo kombi) - to nie cieszy się on dobrą opinią

VW passat

.9tdi po za oszczednoscia ropy jest masakrycznym klekotem. 2.0 w Passacie z rocznika 09 w serwisie po 24tys km !!! .Nie widziec czemu ceny za te auta sa tak wysokie, ciagle mamy jakies problemy z nimi.No chyba ze na PL VW daje jakies odzuty z produkcji. Dla mnie to zakazana marka, swoja opinie bazuje na

Re: silnik globalny - VW chyba przesadza

Abstrahując totalnie od jakości 2.0TDI (różne są opinie) - znajomy miał starego seata toledo z 1.9 tdi (jakiś 96r), wersja 110KM. Może się wydać to zabawne - gość produkował karmniki dla ptaków. Nie takie ozdobne, co sobie ludzie na balkonach wieszają :) Jakieś do leśnictwa, tak że materiał na to

Re: Nie od 78 tysięcy...

byc mala). Myle sie? A druga rzecz to trwalosc... niby nie slyszalem, aby komus te silnikie 1.2/1.4 (roznych producentow) juz sie rozsypaly (a o 2.0 TDi lament byl od razu wlasciwie)... wiec moze nie jest zle??? > Jeszcze nowym Superbem nie miałem przyjemności jechać i zastanawia mnie ilość >

Re: Volkswagen Jetta na cenzurowanym

Niestety VW sam zapracował na opinie o swoich silnikach: słynny 2.0 TDI - kicha, jakich mało, 1.4 TSI 160 KM - podobna kicha tyle że ten pierwszy daje się naprawiać, ten drugi nie bardzo Generalnie każdy producent silników czasami zalicza wpadki. Niestety VW przesadził, cały czas wmawiając

Re: Fenomen passata

maartini napisał: > > P.S. Miałem okazję jechać Mazdą 6 kombi wersja BOSE (czy coś w tym > stylu) 2.0 td. Podzielam opinię tutaj przytoczoną, że silnik jest z > innej epoki i chyba zaprojektowany jeszcze przez Flinstonów. Na pewno jezdiłeś wersją BOSE -BŁAHAHAHAHAH ,Bose to

Re: Volkswagen Touran (2002 - 2010)

Akurat jeżdżę Touranem 2.0 TDI 170KM - zrobiłem nim 65 000km, zatem myślę, ze moja opinia jest wiarygodna: 1. psuje się jak każde inne auto (miałem różne samochody, najmniej awaryjna była Honda Civic) 2. funkcjonalny jest niesamowicie!!! (ogromny bagażnik, wygodne fotele) MAŁY - WIELKI WÓZ 3

Re: Motodziennik: Kłopotliwe diesle

. 1.9SDI? Nie do zajeżdżenia. Im mocniejsze silniki, tym gorzej. 1.9TDI jeszcze jakoś ludzie chwalą - nawet jak coś padnie, to naprawa jest umiarkowanie tania (oczywiście im mocniejsza wersja, tym padają kosztowniejsze komponenty). 1.9dCi? 2.0TDI? 2.0TDCI? 2.2DTI? 2.2dCi? Wtryski, pompy, naprawy po

Re: Używany Golf Plus via Mercedes B?

Myślałem o Dieslu w Mercu bo ekonomiczny ponoć jest a i ma dobre opinie na portalach z opiniami użytkowników choć ponoć cichy nie jest - jednak cichszy od 2.0TDI w Touranie jak ktoś wspominał. Meriva pali 10l Pb95 w mieście choć wielka nie jest więc Merol pewnie łyknie nawet więcej. Sam już nie

CDTI honda

Wiatm wszystkich mam pytanie ktora firma zrobila ten silnik dla hondy.Bardzo prosze o opinie bo zastanawiam sie nad zakupem civica z 2003 z silnikiem 1,7 cdti.Nie wiem czy ten silnik podobnie jak 2,0 tdi jest produkowany przez rovera i czy jest tak samo awaryjny?

Re: Opel Insignia - czy kupować?

pokładowego do pokazania średniego spalania... Moim zdaniem autko troszke przełądowane bajerami. Passatem jechało się dużo przyjemniej obsługa wszystkiego była znacznie prostsza. DSG działa bardzo fajnie. Zniechęciły mnie jednak do niego opinie o silnikach (podobno głowice padają jak muchy w 2,0 TDI).

Re: Jakie upusty na zakup nowego golfa 1,9 tdi

To nie lepiej dorzucic troszke i kupic VI generacje.TDI 2.0 110KM jest tylko troche drozsza za to ma bogatsze wyposazenie i nowoczesniejszy silnik .Czytajac opinie z testow tego auta wynika ze Golf znowu wyraznie odskoczyl konkurencji .Ja widzialem wnetrze -jesli chodzi o

Rodzinny wol roboczy - budzet 25k

/4 lata. Samochody ktore bralem pod uwage to VW Caddy 1.9TDi(ewentualnie 2.0 SDi), Berlingo/Partner 2.0HDI, Ford Connect 1.8TDdi i Opel Combo 1.3DTi. O Caddym slyszalem wiele dobrego, ale jest najdrozsze. Berlingo i Partner maja niezle silniki i przyzwoite koszty utrzymania. Connect traci wiele wygladem

Re: Podstawowe prawa rządzące rynkiem...

Ty jesteś użytkownikiem czy teretykiem ? Użytkowałem 2 Fordy Mondeo: 2,0 TDCI i 2,2 TDCI i nie miałem najmniejszych problemów z silnikami.Zresztą ogólnie ten model oceniam bardzo wysoko. Aktualnie użytkuję TDI ( ale z common-rail )i też jest git.

Re: hybryda

Seat Toledo I 1.9 TDI 110KM, jeżdżę w Warszawie, a trasa jest raczej tłoczna. O 2.0 HDI słyszałem kiepskie opinie, wiele osób narzeka na wołowatość tego silnika w porównaniu z innymi dieslami. I jakoś nie wierzę w te 50 tys km, te teksty o max momencie, o nie przeciąganiu silnika itp... -- www.skurcz.robbo.pl/sum.htm

Re: Audi A3 1.6

Moja opinia na temat tego auta jest nastepujaca: droga kosiarka. Silnik 1.6 105km nie daje najmniejszej przyjemnosci z jazdy, do tego stosunkowo sporo spala. Ale to Twoj wybor. Jezdzilam 2.0 tdi - ten silnik byl dosc przyzwoity, ale tak lekkie autko ze stosunkowo mocnym motorkiem i tak bylo jakies

Re: Nowy Passat TSi czy TDI?

A slyszales cos o TFSi 1,4 o mocy 170KM - kompresor i turbinka. Jezeli jest taki oferowany w Passacie - a mysle, ze tak to moze ten? Niestety slyszalem juz kilka zlych opinii o nowym 2.0 TDi 140KM w odroznieniu od 1.9. Przy tym przebiegu rocznym kupowanie diesla to faktycznie bez sensu i jezeli

ile oleju silnikowego spala 2,0TDi VW na 1000 km?

proszę użytkowników VW z silnikiem 2,0 TDi 140KM lub 170 KM o informacje ile oleju silnikowego (nie napędowego) spala na 1000km przebiegu (lub może lepiej od przeglądu do przeglądu); nie chodzi mi o obiegowe opinie że (podobno, u znajomego lub słyszałem) spala tyle to a tyle ! chodzi o fakty lub

Accord, Avensis, 407, ..Czyli co za 90 tys. zl?

Być może za jakiś czas będe zmienial auto (civic 1,6 110KM) na coś wiekszego tym razem.Pod uwagę biorę Accorda 2,0 benzyna( brak ESP i Aktywnych zaglowkow) oraz jego konkurentow Avensisa 2,0 benzyna lub Diesel,(jakość kiepska?), Peugeota 407 z silnikiem 2,0 benzyna lub Diesel, Mazda 6 2,0

Re: Audi w błyskotkach

Jak to BMW nie stosuje w żadnym swoim modelu, a 116i to nie BMW? ;) Zgadzam się, że A4 2,0 TDI z multitronicem na pokładzie szału nie robi, ale nazywanie producenta S4, A6, allroadów, Q7, R8, A8, S8, itd. upudrowaną skodą jest nie fair. Nie wiem czy akumulator w bagażniku to wada. W 100 C4 i A6 C

Re: Volksvagen dla rodziny-który?

trójkę znajomych jeżdżących poprzednim passatem (2x silnik 2.0 tdi, trzeci nie pamiętam) i po ich opiniach stwierdziłęm, ze mimo wszystko - ale jednak nie kupię następcy tak awaryjnego auta. Wszyscy stwierdzili, że gdyby nie to, że ich passaty są służbowe - mieliby problemy z ich naprawą po upłynięciu

Re: V50 2.0 D czy Golf Variant 1.6 TDI

Fiata ktoś zaraz opuści ci pory i pomoże w wyborze.Za to w VW mogą się nawyzywać. (bardzo złe) > doświadczenia z Passatem,( 2006r,2.0 TDI 170KM- jest w mojej > firmie), Akurat Passat z takiego rocznika,z takim silnikiem to był niekiedy substrat tego,czym Passat stawał się za kilka lat

Re: Autko rodzinne!!!!

naprawie gdy się zużyje - ma nieco lepsze opinie (i wykończenie) niż Toyota Corolla Verso 2, nad którą zastanawiałbym się w drugim rzędzie Z silników Tourana szedłbym na 140-konny 2.0 TDI, unikałbym małych niedoładowanych silników benzynowych (za słabe na to przyciężkie auto) i unikałbym 1.9 TDI (stare

Re: BMW Gina

niemieckiego gdzie wszystko się rozstrzygnie: Golf VI Comfortline 1.4 TSI 122KM 20.675€ Volkswagen Scirocco 1.4 TSI 122KM 21.750€ Passat 6 biegów 2.0 TDI 140 Trendline 27.875€ Passat 6 biegów 2.0 TDI 140 Comfortline 28.975€ Passat CC 6bieg 2.0 TDI 140 30.775€ To jest o 5% i

Re: Skoda Superb - test wideo

, a wielu klientom nie będzie przeszkadzać wizerunek Skody czy jej pozycja w koncernie VW, podobnie jak to, że ten sam silnik w Passacie CC ma 300 koni. Oni zadowolą się wersją 1.8 TSI albo 2.0 TDI, przepastnym wnętrzem i bagażnikiem oraz tym, że pod blachy czeskich aut trafiają sprawdzone podzespoły

VW TOURAN - czy ktoś jeździ/używa ?

Mam zamiar kupić Tourana z silnikiem 2.0 TDI. Nie obejdzie się bez jazdy próbnej ale chciałbym poznać opinie tych którzy ten samochód już kupili ewentualnie użytkują go. Jaką wersję wybrać (B, T, H ?) ewentualnie jak się sprawują 1.9 TDI oraz 1.6 FSI.

Ekoterroryzm UE - normy emisji spalin!

pojemności 1.7 litra! Co gorsza, UE każe stopniowo producentom, aby średni poziom emisji CO2 wynosił zaledwie 120 g/km. Dla wielu silników to śmierć. Euro 5 spowodowała ostateczny koniec np. silnika 2.0 200 KM z Civica Type-R i wiele innych. Przede wszystkim ostatecznie zniknął z produkcji tak lubiany silnik

Re: 2.0 FSI 150 KM.

Dzieki za namiar i informacje.Nie znałem tej strony,a juz mi troche pomogła.Choć jak wszędzie opinie skrajne:)Tez byłem zaskoczony,że 5 dealerów w promieniu 70 km.dysponuje tylko passatami z silnikiem 2.0 TDI,ale jest to ponoć wersja wybierana w 70 %,co nieco rozjaśnia postawę.Znalazłem za to

A może 1.8 TSI?

Jest zasadniczo lepszy i kosztuje tyle, co 1.9 TDI. Co do 1.9 TDI - to niezłe opinie już są wyżej. W sumie starcza do tego auta i jest oszczędny. Trochę wolno się zbiera, ale w trasie da się żyć. Ten silnik ma prawie zawsze więcej mocy niż deklaruje producent, a jak ktoś lubi, to można go

Re: Najchętniej kupowane modele w Polsce

;-). Zagadnienie jak się sprawuje jakiś 12-letni samochód z przebiegiem 200 tys. km nie jest i na szczęście nie będzie moim zmartwieniem. Wbrew temu co sugerujecie nie jest tak, że uważam wszystko co zrobił VW za najlepsze z definicji. W pełni się zgadzam, że 2.0 TDI CR to wpadka tego producenta, zwłaszcza po

Re: Polecam Hyundai Sonate

gwarancji itp. ludzie wybrzydzali na potęgę. Octavia 2,0 140KM TDI jest compaktem, ale ma wspomniany spory bagaznik i silnik TDI ponoć (?) bardziej odporny na zanieczyszczone paliwo,.Avensis: opinie o Dieslu 2,0 są mieszane, ponoć mułowaty, wiec zostaje benzyna, ale ogolne opinie ostatnio o Avensis nie

Re: Turbina

Witam.VW Touran 2,0 TDI ma 65tys przebiego jeszcze 1m-c na gwarancji.Prawdopodobnie świszcze mi turbina.Przy zimnym silniku po przyspieszeniu i puszczeni gazu.Po minucie już cisza.Do tej pory tego nie słyszałem.Wybieram się do serwisu i chciałbym poznac przedtem opinię fachowca,żeby mnie nie

AAAAaa wracajac do temtu...

Jest szansa ze auta obecnego pozbede sie szybciej niz myslalem...a teraz co do aut nad ktorymi sie zastanawiam..BMW 320D 2.0 ze 150km, 2002 r ,Audi A4 1.9 TDi 131 KM (raczej odpada ale..)ewentualnie A6 z podobnym silnikiem tez roczniki 2002,i uwaga :) Honda ACCORD 2.2 iCTDI tym ostatnim autem

Re: Audi 80 B4- ktoś jeździł?

20zl). Z silnikow ktore warto polecic to 1.9 TDI i 2.0 ale na wielopunktowym wtrysku zwlaszcza te 16V .Najpopularniejszy silnik 2.0 90 koni jest dosc mulowaty wiec jesli oczekujesz osiagow to mozesz sie zawiesc za to jest trwaly i oszczedny. Reszte poszukaj w wyszukiwarce

co wybrać MB 124 czy Audi A6 albo Toyota Avensis

silnikiem 2,5D 1995-6 r. AUDI A6 2,5 TDI 1996 r. Oraz TOYOTY AVENSIS 2,0D. Auto ma być na pare lat spokojnego jeżdzenia, dodam ze będę nim jezdził około 500 km miesięcznie, Cena około 20000 zł.

Re: opel vectra

W takim razie, jakie auto proponujesz?? Kazda opinia jest dla mnie cenna!! polówkę mam w takiej wersji niby sportowej, ma twarde zawieszenie i stasznie tłucze, takiego nie chce, silnik 1.4, ale na 16 zaworach i przyspieszenie jest super, przy vectrze, myślałam o 2.0 TDI, ale na to mnie nie stać

Re: "PB": Życie po życiu FSO. Szukanie inwestora

kapitalnym autem, dzis wspominam go jako bezawaryjne auto na tle wszystkich moich kolejnych niemieckich juz aut. Na tle super Passata 2.0 TDI PD to bylo wrecz auto idealne. Wiec co bys chcial produkowac w FSO? Forda? Astre? Polaczki obsmialiby na dzien dobry wszystko, rujnujac przy tym sprzedaz. Taki kraj

Jaki wybrać silnik. TSI czy TDI?

Zastanawiam się nad kupnem nowego Tiguana. Na pewno interesują mnie dwa silniki: 2,0 TDI 140KM oraz 1,4 TSI 150 KM. Napęd na przednią oś (nie będę tym jeździł w terenie, a mam pewne powody wiążące się z ładownością i rozmiarem samochodu). Nie ukrywam, że względy ekonomiczne również mnie interesują

Spróbujmy być obiektywni.

wypadła zaledwie przeciętnie. To passat wypadł fatalnie. Z drugiej strony jest też faktem, że auta ze stajni VW z silnikami benzynowymi są z reguły bardziej niezawodne niż z dieslami, w czym dużą zasługę ma nieudany początek silnika 2,0 tdi. Nie ma zbyt wielkiego sensu ocenianie samochodu, który dopiero

Re: Sharan, Galaxy czy Espace? Autko do 13-14 tys

może nie warto szukać auta z dieslem? Najbezpieczniejszym wyborem jest wybór auta z silnikiem benzynowym 2.0, (stary 8V ma 113-115 KM, nowszy 140 KM) najlepiej tym mocniejszym, bo też bardzo trwały, ale oferujący lepsze osiągi (spalanie, dynamika). Właściwie to można oczekiwać, że jak coś, to

Suzuki Grand Vitara 2.0 TDI

ulicy i w terenie, jak jest z awaryjnością no i jak się zachowuje silnik 2.0 TDI. Pozdrawiam

Re: Kupię VW Touran

Mój model to ten z silnikiem 1.9 TDI ( z tego, co pamiętam to VW miał problemy z silnikiem 2.0 Czy nadal tak jest nie wiem? ) Przy spokojnej jeździe w trasie 90km/h pali do 5.5 -6 litrów przy automacie, Gdy jadę na manualu nie jestem w stanie uzyskać takiego wyniku, jednak auto zdecydowanie

Re: Touran

filipppek napisała: > Witam!jaka jest prawda o tym aucie?Wpadł mi w oko ale słyszę sporo złych > opinii-szczególnie o awaryjnym sprzęgle.POdzielcie sie Waszymi opiniami- > doradżcie-kupic czy nie? Prawda , jest wada sprzegla w silnikach 2.0TDI ale usuwana na koszt producenta

No i co mam wybrać ? Na serio

Moja nowa firma zaproponwała mi cztery samochody do wyboru (tzn jeden z czetrech) 1. VW Golf V Trendline 1.9 TDI 105 KM 2. VW Golf Variant GL 1.9 TDI 100 KM 3. Opel Vectra 2.0 TDI 100 KM 4. Opel Vectra Caravan 2.0 TDI 100 KM drugi i czwarty odpadają bo kombi, zostaje wybór międzu 1 i 3. Auta

Jakie auto dla studenta do 50000 zl??

chodzi o rocznik to logicznym wyborem wydaje mi sie kupno auta nie starszego niż 2005 rok. Oto lista którą stworzyłem ( kolejność nie przypadkowa; od wydających mi sie najlepszym wyborem) 1. Honda civic type-s (kosmitka) 1.8 140km / trzeba dolozyc z 5tys zl 2. Seat leon 2.0 tdi / 1.8 tsi 160km 3.Seat

Re: Jaki turbodiesel?

Potwierdzam opinie co do fordowskiego 2.0 Tdci - silnik tragedia , wyrażna turbodziura ,gaśnięcie bez powodu ; głosny ,wyrażne wibracje- nieco tylko mniej od VW 130 km TDI. Dynamika-w okresach, kiedy działa poprawnie- ok, na poziomie TDI 130 km z VW.Niesłychana wrazliwosć na jakośc paliwa

Re: Jaki wybrać silnik. TSI czy TDI?

) : ---------------------------------------- www.motor-talk.de/forum/quietschgeraeusche-beim-schalten-14-tsi-t1757647.html Opinie o dieslu 2.0 TDI są średnie, tzn. ani dobre ani bardzo złe, oczywiście poza samym spalaniem (zaleta). Podstawową wadą tych silników ( i nie tylko koncernu VW) jest zastosowanie filtrów cząstek stałych. Taki filtr

Re: 3-litrowy Opel czy 2-litrowy Volkswagen?

spodziewać. Jest po prostu słaby (był test tej wersji w WO i to samo stwierdzili), więc jak Vectra to 1,9. W przypadku VW opinia jest lepsza niż same auta, a nowy pasek to np. pod względem wykończenia krok wstecz. 2,0 TDI ma niską kulturę pracy i jest głośny (fakt, jechałem Octavią nie paskiem), ale

Re: Jaka jest wasza opinia o C-maxie 1,6 TDCI ?

momentach dodatkowego kopa w postaci 20Nm - potrafi uratować życie przy wyprzedaniu na polskich drogach. Silnik jest przy tym cichy i trwaly. Pamiętaj, że 2.0 TDi to większy silnik. Ale mniej nowoczesny. Tam zamiast CR pracują pompowtryskiwacze. Moim zdaniem, choć na pewno są tacy, którzy się nie zgodzą

Co z tym c-max-em

Chciałbym sie dowiedzieć co tak naprawde jest z tym samochodem Zamówiłem te auto z silnikiem 2.0 tdi po zdobyciu naprawdę wielu doskonałych opinii.Między innymi od osób które juz mają ten samochód w niemczech i wedłóg ich relacji nie ma żadnej mowy o jakis wywrotkach na zakrętach spowodowanych

Re: Jaka jest wasza opinia o C-maxie 1,6 TDCI ?

spociłem. >Silnik jest (...) i trwaly. Na podstawie czego wysnuwasz takie wnioski? Pamiętaj, że 2.0 TDi to > większy silnik. Na to bym nie wpadł. > Moim zdaniem, choć na pewno są tacy, którzy się nie zgodzą, archaizm, który > montuje już niewiele kto poza vw. Scania, Iveco, Volvo

2.0 FSI 150 KM.

próbnej passatem z tym silnikiem,jechałem dziś 2.0 TDI i muszę przyznać,że jest naprawdę o.k.Zdecydowałem się na passata,bo spełnia wszystkie moje założenia,natomiast zastanawiam się czy przy przebiegach ok. 700 km. w miesiącu+jakieś sporadyczne dalsze wypady ma sens poszukiwanie samochodu z TDI i

Re:najlepsze TDi ??? Moga posiadac p-wtryskiwacze

potrwa sporo czasu zanim VW calkowicie > zamknie rozdzial pompowtryskiwacze. CZY NOWY SILNIK VW 2.0 140KM (DIESIEL) TO UDANA KOSTRUKCJA, BO SLYSZALEM "PODZIELONE" OPINIE??????????

Re: Jeśli nie TSI to co?

zamierzam zrobic nowym autem maks 200 tys. A jesli ktos chce robic 50 tys rocznie, czy wiecej, to pewnie lepiej kupic TDI i to nie 2.0, a 1.9, ktory jest podobno nie do zdarcia. Tyle, ze ja jezdzilem takim i go nie pokochalem. ;)

Co bys postanowil/la?

,auto chce zmienic po ok.roku. Nie interesuja mnie auta typu SC,panda,punto,logan i inne takie. Silnik do 1.6benzyna,1.7TDI lub 2.0Td. W aucie mam czuc sie bezpiecznie. Co proponujecie?

Fiat Bravo

1.9JTD i nie narzeka, 2 lata i zero awarii, z których "znany" jest Fiat. Myślałem też o czymś starszym - Audi 100/A6 2.5TDI. Na starcie już odrzuciłem BMW 525 TDS - koszmarny silnik (takie słyszę opinie). Silniki 2.0TD z Primery czy innych japsów odpadają - tylko 90KM w dużym samochodzie

Re: ! Shortlista - duże autko do 15.000 pln

;najtrwalszy i najbardziej niezawodny z >>Francuzów<<" w tej cenie to chyba będzie 406. 2.0HDI 90KM -> trwały i ekonomiczny. > - Toyota Carina E - tyle tylko, że ma dobre opinie, ale nie dane mi znać > szczegóły. Bardzo dobre auto. W ogóle fajnie, że nie szukasz jak najnowszych modeli

Re: avensis czy passat?

Witam! Jestem posiadaczem Avensisa 2.0 TD '99/00, z kolei znajomy ma Passata B5, także '99/00. Przyglądałem się już wiele razy obu samochodom. Moje wnioski: silnik: Avensis ma starszy typ diesla, montowany jeszcze w Carinie. W Avensisie dołożono intercooler. Jest to wtrysk pośredni (z wstępną

Re: Volvo S60 D5 Diesel wady i zalety ???????

jakis szef rozwoju grupy VW i zapowiedzial nowa generacje silnikow tdi na rok 2008 skontruowanych razem z Siemensem ktora ma zdecydowanie wyprzedzac aktualne mozliwosci systemu CR.Chocby wtrysk paliwa ma sie odbywac pod cisnieniem ponad 2300 barow a podstawowa moc silnika 2.0tdi z tym

Re: dla 6 osobowej rodziny

,9 TDi 130 KM. Czy polecam? Tak, choć poddaję pod rozwagę silnik 110 KM, który choć mniej żwawy, jest zdecydowanie oszczędniejszy. Multipli, sorry, nie poleciłbym przyjacielowi, szczególnie kilkuletniej. No bo jaką? 1,9 JTD??? Zapytaj mechaników. Zafirę 2.0DTI? Może, ale jako samochód oparty o Astrę II

1.9 TDI

zastosowanie filtra cząstek stałych DPF. Stopniowo był wypierany przez nowszą jednostkę 2.0 TDI. Za jego następcę uważa się również silnik 1.6 TDI CR, który ma niższe spalanie i jest cichszy. Najmocniejsza wersja 1.9 TDI była montowana w Seacie Ibiza trzeciej generacji.Większość silników 1.9 TDI posiada

Titan 2.0

Titan 2.0silnik gier stworzony przez Stainless Steel Studios (SSSI) jako aktualizacja oryginalnego silnika Titan. Silnik stworzony został głównie do strategicznych gier czasu rzeczywistego i został sprzedany zanim Stainless Steel Studios zostało rozwiązane w 2005. OpisSilnik zawiera

Web 2.0

się one wokół grup dyskusyjnych i forów. Pojawiają się również opinie, że Web 2.0 nie wprowadza żadnych nowości, jedynie łączy technologie Web 1.0, podaje je w nowym opakowaniu i dopisuje do tego filozofie komunikacji między użytkownikami i administracją serwisu.Do tego, jak wynika z danych statystycznych

Brazylijska Formuła Renault 2.0

Brazylijska Formuła Renault Kategoria Wyścigi samochodowe Region Brazylia Pierwszy sezon 2002 Ostatni sezon 2006 Silnik Renault Ostatni mistrzkierowców Felipe Lapenna Ostatni mistrzzespołów Full Time Racing Brazylijska Formuła Renault – seria wyścigowa samochodów jednomiejscowych

Szwedzka Formuła Renault 2.0

Szwedzka Formuła Renault Kategoria Wyścigi samochodowe Region Skandynawia Pierwszy sezon 2002 Ostatni sezon 2010 Nadwozie Tatuus Silnik Renault Ostatni mistrzkierowców Daniel Roos Ostatni mistrzzespołów BS Motorsport Szwedzka Formuła Renault 2.0 (dawniej: Nordycka Formuła Renault 2.0

Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.
Zasady zachowania poufności. O Wikipedii. Korzystasz z Wikipedii tylko na własną odpowiedzialność. Materiał pochodzący z Wikipedii został zmodyfikowany poprzez ograniczenie liczby przypisów. Wikipedia® is a registered tradmark of the Wikimedia Foundation.