opinie o silniku 1.4 tdi

Marcin Lewandowski

VW Scirocco | Nowy wygląd, nowe silniki

VW Scirocco | Nowy wygląd, nowe silniki

Już niedługo w salonach Volkswagena pojawi się odnowiony Scirocco. Największe zmiany zaszył pod maską

Skoda Fabia III | Czeska ewolucja

Odrobinę mniejsza, minimalnie szersza i pozbawiona szans na sportową wersję vRS - taka będzie nowa Fabia

Volkswagen Polo (1999-2005) - opinie Moto.pl

Polo ma ugruntowaną pozycję na rynku małych aut. W ofercie Volkswagena jest nieprzerwanie od ponad 30 lat i nadal cieszy się powodzeniem

Omijaj je szerokim łukiem | Nieudane silniki

Omijaj je szerokim łukiem | Nieudane silniki

, Megane, Laguna, Espace Nissan: Primera Mitsubishi: Carisma Volvo: S40/V40 Suzuki: Grand Vitara Żaden silnik nie narobił producentowi tyle "smrodu", co 2.0 TDI Volkswagena. Miał jeszcze o tylę ciężej, że zastąpił słynący z trwałości i bezproblemowej eksploatacji silnik 1.9 TDI. Lista problemów z

Awaryjne silniki | Uważaj przy zakupie tych aut [AKTUALIZACJA]

Awaryjne silniki | Uważaj przy zakupie tych aut [AKTUALIZACJA]

MOLY Benzin Systempflege, 30... 0 opinii Podstawowe informacje o Dodatek do benzyny LIQUI MOLY Benzin Systempflege, 300 ml LIM5108 Producent Liqui Moly Sprawdź cenę tego produktu ? dane dostarcza: Silnik wysokoprężny BMW o pojemności 2,0

Volkswagen Passat B6 (2005-2010) - opinie Moto.pl

Volkswagen Passat B6 (2005-2010) - opinie Moto.pl

V6 (300 KM), turbodiesel 2.0 TDI (110 KM), zasilanie common-rail i filtr częstek stałych we wszystkich turbodieslach2009 - silnik benzynowy 1.4 TSI (122 KM), wprowadzenie technologii Blue w turbodieslu 2.0 TDI Blue o mocy 143 KM (elementy technologii BlueMotion i dodatkowy katalizator SCR wymagający

Volkswagen Golf Variant - test | Pierwsza jazda

Volkswagen Golf Variant - test | Pierwsza jazda

Po przybyciu do hotelu zabrałem kluczyki do Golfa z silnikiem 1.4 TSI o mocy 122 KM i manualną skrzynią biegów o sześciu przełożeniach. Silniki TSI charakteryzuje spora dynamika, ale wodząc wzrokiem po ladzie z kluczykami, świadomie omijam ten podpisany 1.2 TSI 105 KM. To silnik świetnie spisujący

Najpopularniejsze silniki w Polsce

Najpopularniejsze silniki w Polsce

Oto lista najbardziej awaryjnych aut ostatnich 15 lat Przeglądając internetowe fora motoryzacyjne można z łatwością trafić na dyskusje o wyższości jednych wersji silnikowych nad innymi. Opinii jest niemal tyle samo co wypowiadających się i poza sztandarowym gloryfikowaniem silnika Volkswagena 1.9

Volkswagen Golf V (2003-2008) - opinie Moto.pl

Volkswagen Golf V (2003-2008) - opinie Moto.pl

benzynowym 2.0 TFSI (200 KM)2005 - silnik benzynowy 1.4 TSI (170 KM), turbodiesel 2.0 16V TDI (170 KM), wersja sportowa R32 z silnikiem benzynowym 3.2 (250 KM) i napędem 4x4, wersja z nadwoziem czterodrzwiowym (sedan Jetta)2006 - silniki benzynowe 1.4 (80 KM), 1.4 TSI (140 KM), wersja GTI o mocy 230 KM

Volkswagen Polo (1994-2009) - opinie Moto.pl

przedniej i tylnej części, większe, prostokątne reflektory przednie, nowa stylizacja wnętrza, bogatsze wyposażenie). Silniki 1.0 (50 KM), 1.4 (60 KM), 1.4 (75 KM), 1.4 16V (101 KM), 1.6 16V (125 KM), 1.7 D (wtrysk bezpośredni, 60 KM), 1.9 D (wtrysk bezpośredni, 64 KM), 1.4 TDI (pompowtryskiwacze, 75 KM)2000

Wybieramy najlepszy używany kompakt (2006)

Wybieramy najlepszy używany kompakt (2006)

Volkswagen Golf V 1.9 TDI 1896 105 11,3 187 5,1 421 350/1305 * - brak silnika benzynowego 1.6 w ofercie** - jedyny diesel dostępny w ofercieWiadomo, że o jakości auta nie świadczą suche dane techniczne. Dodatkową pomocą mogą się okazać testy-konfrontacje. Oto wybrane z nich:Chevrolet Lacetti - Kia

Skoda Fabia (1999-2007) - opinie Moto.pl

(116 KM)2001, jesień - sedan (4 drzwi)2003, wiosna - silnik 1.2 (54 KM), 1.2 12V HTP (64 KM), 1.4 TDI (pompowtryskiwacze, 75 KM). Sportowa wersja RS z silnikiem 1.9 TDI (pompowtryskiwacze, 130 KM)SilnikJednostki napędowe 1.4 o mocy 60 i 68 KM wywodzą się z dawnych silników Škody montowanych najpierw w

Škoda Octavia po kosmetyczce - pierwsza jazda

Škoda Octavia po kosmetyczce - pierwsza jazda

. Po zmianach Octavia kombi ma o 32 litry większy bagażnik (w wersji sedan o 12 l). Najważniejsza zmiana pod maską to wycofanie silnika 1,6 FSI 115 KM na rzecz mniejszego, ale o 5 koni mocniejszego 1.4 TSI. Z dość ciężką Octavią radzi sobie całkiem nieźle, rozpędzając ją maksymalnie do 203 km/h

Volkswagen Tiguan 2.0 TSI DSG - test | Za kierownicą

Volkswagen Tiguan 2.0 TSI DSG - test | Za kierownicą

około 8 l/100 km w trasie i 13 l/100 km w mieście, ale w korkach i na autostradzie apetyt szybko rośnie do 15-16 l/100 km. Opór powietrza oraz blisko 1,6 tony masy własnej robią swoje. Znacznie lepiej pasuje tu 170-konna jednostka 2.0 TDI (dla długodystansowców) lub słabsza 1.4 TSI o mocy 160 koni (przy

TOP 10 | Kombi za 7 tys. zł

TOP 10 | Kombi za 7 tys. zł

przedmiotów o długości do 1,64 m i komfortowe zawieszenie, minus za słabe hamulce.Marea nie przejmuje się korozją, a jej benzynowe silniki - o ile tylko mają na czas wymieniony rozrząd - jeżdżą i jeżdżą. Bogatą ofertę jednostek 1.4 (80 KM), 1.6 (103 KM), 1.8 (113 KM) i 2.0 (147 KM) uzupełniają 1,9- i 2,4

Trzeci Variant - nowy VW Golf w wersji kombi

kluczyki i wsiadam do auta. We wnętrzu nic się nie zmieniło. Materiały, kierownica i tapicerka są takie same jak w hatchbacku. Mój testowy egzemplarz jest wyposażony w silnik 1.4 TSI - to najnowsze, małolitrażowe cacko w podstawowej konfiguracji ma aż 140 KM. Tyle samo co dwulitrowy TDI. Przekręcam kluczyk

Numer 2/2004

Numer 2/2004

1.4 16V - Fiat Punto i Opel CorsaJuż w salonachSubaru Legacy - sportowe i eleganckieKonfrontacjaTrzy kompaktowe sedany z silnikami 1.6 - Opel Astra II, Renault Megane II i Toyota CorollaTest długodystansowyNissan Primera Wagon 1.9 dCi Acenta - pożeracz kilometrówFiat Panda 1.2 Dynamic - mały, ale daje

Skoda Octavia II (2004 - 2013) - opinie Moto.pl

Skoda Octavia II (2004 - 2013) - opinie Moto.pl

kupić nową? Test Skody Octavii Combi Historia modelu 2004 - premiera modelu, nadwozie hatchback 5d, silniki benzynowe 1.4 (75), 1.6 (102 KM), 1.6 FSI (116 KM), 2.0 FSI (150 KM), turbodiesle 1.9 TDI (105 KM), 2.0 TDI (140 KM) 2005 - wersja kombi, wersja RS z silnikiem 2.0 TFSI (200 KM) i napędem 4x4

Numer 8/2005

Logan 1.4, Fiat Panda 1.4, Fiat Seicento 1.1, Hyundai Getz 1.1, Kia Picanto 1.0 - co można kupić za około 30 tys. zł Technika Ładne sztuki - o projek- tantach samochodowych karoseriiKonfrontacjaCitroën C4 2.0, Opel Astra 1.9, Volkswagen Golf 2.0 - mocne kompakty z

Volkswagen Golf III (1991-1999) - opinie Moto.pl

). Jest jednak w czym wybierać. Szczególnie dużo jest wersji wysokoprężnych, wśród których dominują 90-konne TDI, oraz benzynowych 1.8. Szeroka oferta obejmuje także wersje z benzynowymi silnikami 1.4, 1.6 i 2.0. Nawet kupno odmiany VR6, chociaż nie jest ona tak obficie reprezentowana, nie powinno sprawić

Skoda Fabia II (2007-2013) - opinie Moto.pl

Skoda Fabia II (2007-2013) - opinie Moto.pl

, podrzędny serwis nie zagwarantuje utrzymania auta w dobrej kondycji bez poważnych awarii. Skoda Fabia RS na Passo dello Stelvio Historia modelu 2007 - premiera modelu, wersja hatchback 5d, silniki benzynowe 1.2 (60 lub 70 KM), 1.4 (86 KM) i 1.6 (105 KM), turbodiesle 1.4 TDI PD (70 KM lub 80 KM) oraz 1.9 TDI

Numer 12/2004

- jedyne dwa minivany z układem foteli 3+3Luksus za rozsądną cenę: Jaguar X-Type, Mercedes-Benz Klasa C oraz Subaru LegacyMegatestRenault Modus - miejski minivan o wielu możliwościachTestHyundai Santa Fe - niepozony SUV udowadnia swoją klasęMinitestToyota Corolla Kombi 1.4 D-4D - z nowym dieslem 90 KMFord

Volkswagen Scirocco - powiało emocjami

już silników. Wszystkie są turbodoładowane, z czego tylko jeden (2.0 TDI), o mocy 140 KM, zasilany jest olejem napędowym. Prócz turbodiesla możemy natknąć się na 2.0 TSI (200 KM) lub 1.4 TSI (160 KM), który może występować z nową siedmiobiegową, dwusprzęgłową skrzynią DSG. Wkrótce do oferty trafi też

Volkswagen Golf IV (1997-2003) - opinie Moto.pl

modelowegoZnak 11 kod zakładu montażowego (W-Wolfsburg, B-Bruksela)Znaki 12-17 numer seryjny samochoduCENYNajłatwiej kupić Golfa z benzynowymi silnikami 1.4 i 1.6 oraz z dieslami 1.9 D i 1.9 TDI. Te ostatnie są szeroko reprezentowane przez wersje o mocy 101 KM. Mocniejsze odmiany (130 i 150 KM) należą do

Używany Volkswagen Golf IV (1997-2003) - opinie Moto.pl

silniki 1.6 16V (105 KM), 2.0 (116 KM), 2.8 V6 24V (204 KM), 1.9 TDI (pompowtryskiwacze, 116 KM). Wycofanie z oferty silnika 1.8 20V (125 KM) 2001, wiosna - nowe silniki 1.4 16V (75 KM), 1.9 TDI (pompowtryskiwacze, 101 KM), 1.9 TDI (pompowtryskiwacze, 150 KM). Wycofanie z oferty silnika 1.8 20V (125

Volkswagen Polo (2001-2009) - opinie Moto.pl

ospały i głośny, a benzynowy 1.4 FSI z bezpośrednim wtryskiem benzyny wymaga sporych nakładów na obsługę. W codziennej eksploatacji dobrze sprawdzają się tradycyjne, czterocylindrowe benzynowce 1.4 o mocy 75, 80 lub 100 KM, 105-konny 1.6. oraz 100-konny turbodiesel 1.9 TDI. Te silniki mają bardzo dobre

Raport specjalny: Superdiesle

lekkie Lupo 3L, które ze zmniejszonym silnikiem 1.2 TDI 61 KM osiąga średnie zużycie paliwa 3 l/100 km, oraz Audi A2 z silnikiem 1.4 TDI o mocy podwyższonej do 90 KM. Charakterystyka techniczna

Volkswagen Touran (2002 - 2010) - opinie Moto.pl

(150 KM), turbodiesle 1.9 TDI (100 KM), 1.9 TDI (105 KM), 2.0 TDI (136 KM). 2004 - turbodiesle 1.9 TDI (90 KM) i 2.0 TDI (140 KM). 2006 - silnik benzynowy 1.4 TSI (140 KM), silnik 2.0 EcoFuel (109 KM), turbodiesel 2.0 TDI (170 KM). 2007 - niewielka modernizacja (nowy pas przedni i tylny, zmieniona

VW POLO 1.4 TDi

jeden z nowszych silników VW, 3-cylindrowy wysokoprężny motor, o pojemności zaledwie 1422 cm3, zasilany poprzez pompowtryskiwacze i wspomagany turbosprężarką. Co ciekawe, koncern VW wzbrania się przed wprowadzeniem bezpośredniego wtrysku paliwa typu common rail, który jest stosowany przez całą

Seat Arosa (1997 - 2005) - opinie Moto.pl

się jednostka 1.4 o mocy 60 KM i takiej przede wszystkim trzeba szukać. Nie polecamy ani litrowego benzynowca (zbyt słaby i mało elastyczny) ani diesla 1.7 SDI (makabrycznie głośny) ani trzycylindrowych turbodiesli 1.2 TDI oraz 1.4 TDI (fatalna kultura pracy).VINNumer VIN wybito w komorze silnika, w

TOP FIVE | Kompakty

zawieszenie i silniki. Trzeba tylko zaakceptować zielony, przypominający kalafior znaczek na masce. To auto dla ludzi, którzy kierują się rozsądkiem i nie ulegają presji społecznej. Ceny: od 1.4 (80 KM) - 47 200 zł Najlepsza wersja:1.6 TDI (105 KM) -  64 600 zł1.8 TFSI (160 KM) - 68 200 zł 3. Opel

VW POLO

- 65 KM (47 kW). Silnik Diesla to wolnossący 1.9 SDI o mocy 64 KM (47 kW), a jego wersja z turbosprężarką i pompowtryskiwaczami osiąga moc 100 KM (74 kW). Dostępny jest również 3-cylindrowy motor 1.4 TDI, o mocy 75 KM (55 kW). Wszystkie jednostki współpracują z ręcznymi 5-stopniowymi przekładniami

Seat Ibiza (1993-2002) - opinie Moto.pl

)1999, maj - modernizacja. Nowe silniki 1.4 16V (75 KM), 1.8 20V (156 KM). Silnik 1.0 o wyższej mocy (50 KM - tylko w Ibizie)2001, grudzień - modernizacja Ibizy, zmiana stylizacji przedniego i tylnego pasa, nowy kształt reflektorów, wlotów powietrza do chłodnicy, tylnych lamp. Nowa stylizacja wnętrza

Seat Toledo/Leon (1999-2006) - opinie Moto.pl

bez szyby, a otwór załadowczy jest mały.Ten problem nie istnieje w Leonie (hatchback, bagażnik 340/655 l) stanowiącym skróconą, bardziej sportową wersję Toledo. O sporcie można tutaj mówić jedynie w odmianach z dynamicznymi silnikami 1.8 i dynamicznymi TDI (130 i 150 KM), bo auta z jednostkami

Skoda Octavia (1996-2010) - opinie Moto.pl

) 2000, lato face lifting (trapezowy kształt przednich reflektorów, białe wstawki w tylnych lampach), sportowa wersja RS. Nowe silniki 1.4 16V (75 KM), 1.8 20V (180 KM, dla wersji RS), 1.9 TDI (pompowtryskiwacze, 101 KM) 2001 wersja

Seat Cordoba - opinie Moto.pl

prawdziwym silnikiem pod maską - 1.6 (100 KM), 1.8 (129 KM) i 2.0 (150 KM), lub jednym z dwóch turbodiesli 1.9 TDI (90 i 110 KM).Niemiecka precyzja?W Seatach trudno mówić o jakiejś wyjątkowej finezji montażu, co niestety najlepiej widać dziś, na przykładzie samochodów które mają już za sobą ponad 150 tysięcy

Škoda Octavia 2004

z czterech silników benzynowych: 1.4 MPI (75 KM), 1.6 MPI (102 KM) oraz 1.6 FSI (116 KM) i 2.0 FSI (150 KM) z bezpośrednim wtryskiem paliwa. Miłośnicy jednostek wysokoprężnych wybiorą pomiędzy motorami 1.9 TDI (105 KM) i 2.0 TDI (140 KM). Poprzedni model Octavii dobrze wypadał w testach

Opinie o Fabi z silnikiem 1,4 TDi 51/59 kW

Proszę o opinie o Skodzie Fabia z silnikiem 1,4 TDi 51/59 kW Który silnik polecacie 51 czy 59 kW.

Re: Nowa Octavia 1.4 TSI - 8,5 s. do setki

autostradowej. Podobne opinie były jak wprowadzano 3-cylindrowe 1,2 HTP i 1,4 TDI. Zwafcy twierdzili, że to jednorazówki, że się tak trzęsą aż się śrubki same poodkręcają. Po latach okazało się , że 300-400 k km to żaden wyczyn dla tych motorów. Znam RS3 2,0 265 KM z przebiegami ok. 200 k km a to ponad 130 KM

Re: demówka czy nówka?

> > Ale pisałeś coś o dieselku 1.4. Później sprecyzowałeś, że nie ma turbiny. > > W jakim modelu coś takiego występuje? > > już wyjaśniłem że miałem na myśli 1,9 SDI a nie 1,4. Czyli dobrze wiedzieć, że pisząc Tylko używany oszczędny Dieselek 1,4 albo LPG Masz na myśli 1.9 sdi

Nowa skoda octavia

Jak już jest typ, to jest on dobry. Silniki w tej cenie to 1,6 TDI 105 KM lub 1,4 TSi 140 KM. TDI 1,6 w Octavii to takie wozidełko na poziomie Punciaka 1.4 - nie jest zawalidrogą, ale Ferrari też nie. Pali w mieście nawet w zimie na dojazdach do pracy max 6,5 litra na 100 km. Awaryjność normalna

Re: Ford Mondeo | Pierwsze zdjęcia

Jeżeli chodzi o niezawodność, to większość marek przewyższa w tej chwili VW przede wszystkim za sprawą zawodnych silników TSI oraz słynnego 2.0 TDI PD. Kilku moich znajomych eksploatuje auta z silnikami 1.4 TSI- opinie o ich awaryjności niestety nie są przesadzone. Jedyne niezawodne i trwałe

Re: demówka czy nówka?

klemens1 napisał: > > już wyjaśniłem że miałem na myśli 1,9 SDI a nie 1,4. > > Czyli dobrze wiedzieć, że pisząc > Tylko używany oszczędny Dieselek 1,4 albo LPG > Masz na myśli 1.9 sdi.> Żeby było śmieszniej i żeby wykazać że się nie znasz, wystarczy poczytać opinie> np

Re: toyota yaris - zdjęcia :-D

mieście to bardzo mało zwłaszcza w korkach (panda i scenic palą nam 9-10, astra 1.4, logan 1,4 - paliły po 10-11, a volvo 2.4d nawet 18). Liczyłem zawsze z dystrybutora. Yaris ma kapitalny patent, spotykany głównie w vanach, przesuwaną i pochylaną tylną kanapę. Dla małej rodziny w sam raz. Bagażnik

Re: Volkswagen Jetta (1979-2010)

niektórzy piszący tutaj widać jadą na opinii z przed 25 laty o szmelcvagenie bo przeciez vw sie nie psuje wcale a ze w 2.0 tdi peka głowica a nawet blok to nic albo ze w 1.4 tsi rozrząd sie pie... i rujnuje silnik to tez vw to wszystkie samochody robi na jedno kopyto.. ale co tam lepiej byc

Re: adh - bez sensu ta twoja cena

Oj, co Ty piszesz? 1.6 to nie był najsłabszy silnik Leona (najslabszy to 1. 4-75 km) Silniki 1.6 mają dobra opinię A po trzecie zupelne banialuki wymyslasz pisząc o dwukrotnej róznicy ceny leona 1.8(względnie 1.9 tdi) a 1.6. I jescze ten gaz dokladasz... Pozdr.

Re: octavia tdi - 1,9 czy 1,6

slychac masowych skarg . Pzy mniejszych przebiegach zdecydowanie lepszym rozwiazaniem bedzie 1.4tsi - swietny silnik w swojej klasie

Re: Skoda Octavia 1.2 TSI DSG | Za kierownicą

Przypomnialo mi sie, ze niedawno w jednej z AutoSwiecie (czyli niemieckiej gazetce motoryzacyjnej) czytalem o silnikach 1.4tsi. Opinie o ich niezawodnosci byly niezbyt pochelbne- padaly szczegolnie lancuchy rozdzadu, ktore mialy byc takie trwale, koszt naprawy kilka tys zl. Moze to byc oznaka

Re: Nowa Toyota Yaris | Prezentacja

zawieszenie. Dla porównania nowa Skoda Fabia niestety miałem okazję jeździć 1,2 benzyna (kosiarka żrąca paliwo) i 1,4 TDI (3cylindry w dieslu??Co to to NIE). Fabia ok 30tys.km właściwości jezdne lepsze niż Yaris 2 lecz gorsze niż Corsa D, prawdopodobnie ze względu na słabsze silniki i wąziutkie opony. Komfort

Re: Najbardziej niezawodne auta...

niemieckiej jakości i szczycić się przed sąsiadem :))) Silniki 2.5 TDI to chyba jeszcze większy niewypał niż 2.0 TDI. 1.4 TSI - no cóż wersje 160 KM lubią być wymieniane z powodu pęknięcia tłoków a reszta TSI kiepskie łańcuchy czy też odkładający się nagar w głowicy. 3.0 TDI też święty nie jest ale

Re: Nie od 78 tysięcy...

qqbek napisał: > Co nie zmienia faktu, że za te pieniądze to kawał porządnego auta. Ale uwazacie, ze cos tego rozmiaru i silnik 1.4 (nawet z turbo) to ma sens? Jak bardzo ta fura mi sie podoba, to na takie polaczenie kasy bym nie wydal. Odnosze wrazenie, ze te male doladowane jednostki to

Re: Volkswagen Jetta na cenzurowanym

Niestety VW sam zapracował na opinie o swoich silnikach: słynny 2.0 TDI - kicha, jakich mało, 1.4 TSI 160 KM - podobna kicha tyle że ten pierwszy daje się naprawiać, ten drugi nie bardzo Generalnie każdy producent silników czasami zalicza wpadki. Niestety VW przesadził, cały czas wmawiając

Użytkownicy silnik 1.4 TDI

Mam pytanie do posiadaczy aut z tym silnikiem (1,4 TDI 51KW) mam drobny wyciek oleju z przewodu powietrznego, który prowadzi do interkulera od chłodnicy powietrza. Auto ma 7 tys. przebiegu. W serwisie usłyszałem, że "ten typ tak ma przy dynamicznej jeździe" proszę o opinie

Re: Nowa Honda Civic od 64 900 zł

w sądzie... VW bagatelizuje problemy, ale zaczyna im się to odbijać na opinii. Ludzie muszą się szarpać i wchodzić na drogę sądową. Wydaje mi się, że coraz bardziej powszechna opinia, że problem dotyczy tylko 1.4TSI wynika z tego, że jest to bardzo popularna jednostka. Więcej takich jeździ jeździ

plockman30plock jest fantastą

hamulcowy, bo pozostałe trzy są jeszcze "dobre" ;)) , tak samo z cewkami zapłonowymi w silnikach benzynowych 1.4, 1.6, 1.8 , 2.0 (jak zmienię jedną cewkę, to wiem,że w niedługim czasie i tak się spotkam z klientem, na wymianę kolejnej ;) ) 4. Diagnostyka Passata pana fantasty z płocka, a raczej

Polo III 00-01 czy POLO IV 01-05

(100KM); 1.4 TDI (75 KM). Chodzi mi o to, który jest najbardziej oszczędny, który najczęściej się psuje itp. Będę wdzięczny za wszelkie info.....

Ford Focus 1,4, 1,6 czy 1,8 TDi?

Zastanawiam się nad zakupem Forda Focusa rocznik 2002 lub 2003. Jaki wybrać silnik: 1,4, 1,6 czy 1,8 TDi? Który z nich jest najlepszy? Jak wygląda zużycie paliwa w każdym z nich? Jakie macie opinie na temat tych aut?

Re: Jakie upusty na zakup nowego golfa 1,9 tdi

To nie lepiej dorzucic troszke i kupic VI generacje.TDI 2.0 110KM jest tylko troche drozsza za to ma bogatsze wyposazenie i nowoczesniejszy silnik .Czytajac opinie z testow tego auta wynika ze Golf znowu wyraznie odskoczyl konkurencji .Ja widzialem wnetrze -jesli chodzi o

Re: Roznica pomiedzy silnikami SDI a TDI

Dbac o turbosprezarke, czyli rozumiem ze wizyty w ASO sa nieuniknione? Bo ja co najwyzej moga ja szmatka wypolerowac :) Mam pytanie dotyczace jeszcze ilosci cylindrow w silniku. Czytajac opinie o silniku 1.4 TDI wiele osob skarzy sie ze to tylko 3 cylindry i silnik "pyrkocze". Jak zatem

Re: samochód dla rodzinki 2+1 do ok 25 tys

Spore wymagania:) Ja mam Corolle. Auto praktycznie bezawaryjne. Silnik 1.4 nie jest strzałą ale zapewnia przyzwoite osiągi. Na trasie spala około 6l/100 (tu sie pozytywnie zaskoczyłem). Niestety kufer nie spełni twoich wymagań. Zatem może Octavia? Tylko, że z silnikiem 1.9 TDI może być problem

Re: Nowy Passat TSi czy TDI?

A slyszales cos o TFSi 1,4 o mocy 170KM - kompresor i turbinka. Jezeli jest taki oferowany w Passacie - a mysle, ze tak to moze ten? Niestety slyszalem juz kilka zlych opinii o nowym 2.0 TDi 140KM w odroznieniu od 1.9. Przy tym przebiegu rocznym kupowanie diesla to faktycznie bez sensu i jezeli

Ekoterroryzm UE - normy emisji spalin!

spalin. Takie silniki będą już wyeksploatowane z racji swojej przekombinowanej konstrukcji. Czy wysilony do granic możliwości silnik 1.4 o mocy 125 KM długo pociągnie? Jest to bardzo duże obciążenie dla tłoków i innych elementów. Obecnie, aby spełnić Euro 5 wytwarza się właśnie takie auta, np. benzyniak

Re: Ford Focus 1,4, 1,6 czy 1,8 TDi?

poznaniakpl napisał: > Zastanawiam się nad zakupem Forda Focusa rocznik 2002 lub 2003. Jaki wybrać > silnik: 1,4, 1,6 czy 1,8 TDi? Który z nich jest najlepszy? Jak wygląda > zużycie paliwa w każdym z nich? Jakie macie opinie na temat tych aut? Rdzewieje większa część Focusów. Ale poza

Re: Ford Focus 1,4, 1,6 czy 1,8 TDi?

miszasty napisał: > poznaniakpl napisał: > > > Zastanawiam się nad zakupem Forda Focusa rocznik 2002 lub 2003. Jaki wybr > ać > > silnik: 1,4, 1,6 czy 1,8 TDi? Który z nich jest najlepszy? Jak wygląda > > zużycie paliwa w każdym z nich? Jakie macie opinie na temat

Re: BMW Gina

niemieckiego gdzie wszystko się rozstrzygnie: Golf VI Comfortline 1.4 TSI 122KM 20.675€ Volkswagen Scirocco 1.4 TSI 122KM 21.750€ Passat 6 biegów 2.0 TDI 140 Trendline 27.875€ Passat 6 biegów 2.0 TDI 140 Comfortline 28.975€ Passat CC 6bieg 2.0 TDI 140 30.775€ To jest o 5% i

Re: opel vectra

W takim razie, jakie auto proponujesz?? Kazda opinia jest dla mnie cenna!! polówkę mam w takiej wersji niby sportowej, ma twarde zawieszenie i stasznie tłucze, takiego nie chce, silnik 1.4, ale na 16 zaworach i przyspieszenie jest super, przy vectrze, myślałam o 2.0 TDI, ale na to mnie nie stać

Jaki wybrać silnik. TSI czy TDI?

Zastanawiam się nad kupnem nowego Tiguana. Na pewno interesują mnie dwa silniki: 2,0 TDI 140KM oraz 1,4 TSI 150 KM. Napęd na przednią oś (nie będę tym jeździł w terenie, a mam pewne powody wiążące się z ładownością i rozmiarem samochodu). Nie ukrywam, że względy ekonomiczne również mnie interesują

Re: Autko rodzinne!!!!

konstrukcje, wspomniany 2.0 TDI dużo lepszy); najoptymalniejszy wybór - nowe małe doładowane benzyny 1.4 TSI - jest poza zasięgiem cenowym. W każdym razie, cokolwiek nie wybierzesz, zwróć uwagę, aby: - miało 5-gwiazdkowy wynik EuroNCAP: www.euroncap.com/small_mpv.aspx - KONIECZNIE było wyposażone w

Re: 1.8 TSI w Octavii - ktoś ujeżdża?

. I teraz - czy kupiłbym auto z tym silnikiem jeszcze raz? Chyba tak, bo TDI strasznie klekocze. Ale jeśli miałbym sam składać auto z klocków VAG, to wziąłbym Octavię z silnikiem 1.4 TSI 122 KM + skrzynia DSG. W mieście auto z taką skrzynią byłoby chyba nawet bardziej elastyczne, a napewno

Re: co oznacza volkswagen TDI a ci SDI ??

.03.07, 16:05 + odpowiedz Dbac o turbosprezarke, czyli rozumiem ze wizyty w ASO sa nieuniknione? Bo ja co najwyzej moga ja szmatka wypolerowac :) Mam pytanie dotyczace jeszcze ilosci cylindrow w silniku. Czytajac opinie o silniku 1.4 TDI wiele osob skarzy sie ze to tylko 3 cylindry i silnik "

SUZUKI SWIFT czy SKODA FABIA

WITAM FORUMOWICZÓW zastanawiam się nad kupnem samochodu. spośród oferty rynkowej wstępnie wybralem dwa modele SKODE FABIE combi z silnikiem 1,9 SDI (moze 1,4 TDI) w wersji Ambiente www.skoda.com.pl/salon/fabia/ SUZUKI SWIFT 5dr 1,3 GLX www.suzuki.com.pl/suzuki-a-swifthb-5dr.html co wybrac

SKODA FABIA 1,9 SDI czy SUZUZKI SWIFT 1,3

WITAM FORUMOWICZÓW zastanawiam się nad kupnem samochodu. spośród oferty rynkowej wstępnie wybralem dwa modele SKODE FABIE combi z silnikiem 1,9 SDI (moze 1,4 TDI) w wersji Ambiente www.skoda.com.pl/salon/fabia/ SUZUKI SWIFT 5dr 1,3 GLX www.suzuki.com.pl/suzuki-a-swifthb-5dr.html co wybrac

Re: Roznica pomiedzy silnikami SDI a TDI

pochodzic przez kilkanascie sekund na wolnych obrotach. Po 'deptaniu' - nawet i minute odczekac przed wylaczeniem silnika. 3. Lac dobry olej syntetyczny. I najlepiej zmieniac go co gora 15kkm. > Mam pytanie dotyczace jeszcze ilosci cylindrow w silniku. Czytajac opinie o > silniku 1.4 TDI wiele osob

Re: Jaki wybrać silnik. TSI czy TDI?

, możesz to zawsze zrobić później (po gwarancji) u dobrego tunera już za 1.200-1.500 zł. Wersja z silnikiem 1.4 ma wad w postaci tzw. efektu piszczenia podczas zmiany biegu w zakresie 2000-3000 obrotów (wyczytane na motor-talk.de). Szczegóły poniżej (spory wątek

diesel czy benzynowy?doradzcie

: wyzszy koszt zakupu. Nigdy nie jezdzilam dieslem, nie mam porownania, jak sie bedzie prowadzilo. Pod uwage bralismy toyote yaris silnik 1.0 benzynowy lub 1.4 diesel, lub fabie kombi benzynowa lub TDI, citroena c3 diesel skreslilam po poczytaniu o awaryjnosci pojazdu, do rozwazenia bylby jeszcze np

Re: Jaka jest wasza opinia o C-maxie 1,6 TDCI ?

kabarynie porkoju C-Maxa wciska w fotel. Jak to u francuskich > dieslów. Np. 1.4 dyzel w 307, hehe. Do tego dochodzi funkcja overboost, która daje w krytycznych momentach > > dodatkowego kopa w postaci 20Nm - potrafi uratować życie przy wyprzedaniu na > polskich drogach. Aż się

Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )?

budzi niezadowolenie > wsród klientów Vw. zbyt duzo nieplanowanych wydatków.cos chyba jednak jest na > rzeczy . Pozdrawiam A szkoda ze nie porownaliscie jeszcze corolli 1.4 z Pasatem 1.8T . Jak mozna porownywac dwa rozne pod wzgledem mocy ,skomplikowania silniki.Jak wezmiesz silnik

Re: Nowa fabka 1.4 TDI za 48000 PLN...

by przejechać takim dieselkiem około 100tys km (na podstawie fabi 1.4 tdi 55KM średnie spalanie 4.5l ON/100km i fabi 1.4 MPi 55KM średnie spalanie 7 l Pb95/100km). Czyli przez 100 tys km jesteśmy do tyłu. Pomijam koszty eksploatacji wyższe przy dieslu i możliwe zyski z kasy dopłaconej na diesla

Re: Małe z dieslem: co kupić?

ze to niby nie najlepsza opcja wiec przed kupnem sie zorientuj w temacie .Wiem ze bardzo dobry silnik to 1.4TDI i tez byl montowany w tych modelach. Jak pisalem my szukalismy autka typowo miejskiego i Lupo oferowal najlepsze wlasciwosci jezdne i obszernosc wnetrza przy mozliwie

Re: specjalnie dla Ciebie "tekst"

najtańszego varianta z benzynowym silnikiem 1,4 l. o symbolicznej mocy 80 KM trzeba zapłacić co najmniej 63 tys. zł. Diesel 1,9 l. (105 KM) to już wydatek nie mniej niż 75 tys zł. Wprawdzie samochód ma na pokładzie 6 poduszek powietrznych, "elektrykę" i półautomatyczną klimatyzację, ale nawet takie

Re: Chiptronic w HDi... do mmario

silnika diesla i benzyny o tej samej mocy. Podobne argumenty wysuwal w dyskusji ze mna, ale jak mu podalem swoje wyniki w sekundach i porownalem z jego to tylko "ogon podkulil" Silnik Hondy 1.4 dostal takie baty w porownaniu do najslabszego TDI PD, ze skala mnie samego zdziwila :)) Rozmowa do

Re: opel vectra

agamikulicz napisała: > W takim razie, jakie auto proponujesz?? Kazda opinia jest dla mnie cenna!! > polówkę mam w takiej wersji niby sportowej, ma twarde zawieszenie i stasznie > tłucze, takiego nie chce, silnik 1.4, ale na 16 zaworach i przyspieszenie jest > super, przy vectrze

Re: Nowe diesle

samochodow, daje to niezle zyski. Czy producenci moga sobie > pozwolic na kompromitacje? VW ostatnio mail akce serwisowe: cewki w 1.8T, VR6, > W8 i chyba cos jeszcze, zamarzajace silniki 1.4 75 i 100KM, elektryka w > Touranie i jeszcze kilka,ktoryc nie pamietam. To jest wlasnie odpowiedz na >

Re: Tomy napisał

, ale z lepszym silnikiem niż 1.4/90KM. Tym wątkiem chciałem uzyskać jakieś pozytywne opinie użytkowników etc. Pozdr. CC

Re: Nowe diesle

: cewki w 1.8T, VR6, W8 i chyba cos jeszcze, zamarzajace silniki 1.4 75 i 100KM, elektryka w Touranie i jeszcze kilka,ktoryc nie pamietam. To jest wlasnie odpowiedz na zalozenie, ze producenci dbaja o opinie.Oczywisice tak jest u wszystkich, z Toyota wlacznie. Kazdy producent tnie koszty i robi coraz

przecież miały być uwagi o FABI,

trochę za mały, jak na moje potrzeby bagażnik (czasem przewożę autem dwa duże psy), trochę za dużo kosztuje w jakiejś lepszej wersji (a uparłem się na klimę - dzieciak strasznie się męczy w gorące dni w aucie) i z lepszym silnikiem (tzn. 1.4 100 km lub TDI 100 km) i chyba nie wyrosła jeszcze z chorób

Re: W samochodzie osobowym, obecnie miejsce nr. 1

> > 1,0 i 1,4 ktory na mrozie pekaly > >Ponownie, czekam na źródła tych rewelacji. Konkretnie, które dokładnie silniki > (oznaczenia), w jakich rocznikach i co w nich na mrozie pękało. polecam stare auto swiaty byl tam obszerny artykul na ten temat łacznie z pokazana wewnetrza

Re: francuzkie wynalazki: brrrrrrrr!!!!

. kierowniczego, zerwał się pasek rozrządu-remont głowicy, puściły tylne amortyzatory, padł fabryczny alarm i inmobilajzer.Wszystkie naprawy VW odpłatnie. Dziś sąsiad jeździ nowym passatem po liftingu 1,9TDI. Jak na razie przy 35 tyś. km bez problemu. Co do renówek to clio 1999r. 1,4 16V ma 40 tyś. km. cewki

Re: Clio2, P206, Ibiza, Corsa czy Punto2 ???

. Wszystkie z silnikami 1.4 75KM. Przebiegi w dwoch to okolo 70 tys km. A w jednym okolice 100 tys km. I wlasnie w tym byla jedna powazna wymiana polosi napedowych. Ale jak sie jezdzi ze skreconymi kolami i do tego kola na asfalcie buksuja to taki jest efekt. Zaden samochod by tego nei wytrzymal. Poza tym

Re: kto jechał Fabią 1,2HTP 64 km ? tylko prawda!

Mam Fabię Combi 1,2 HTP od... wczoraj :) Wcześniej jeździłem Fabią HB 1,4 (60 KM). Pierwsze wrażenia: 1. Odgłos: no rzecz jasna inny. Mnie się kojarzy z małym dieselkiem, ale ja lamer jestem i się nie bardzo na samochodach znam. Jedyne porównanie mam z Octavią 1.9 TDI - jakby tak trochu ściszyć

skoda 1,4TDI- działanie i sprawnosc silnika

szukam opinii użytkowników takiego silnika, interesuje mnie jego trwałośc, niezawodnośc, itp.

Re: przecież miały być uwagi o FABI,

męczy w gorące dni w aucie) i z lepszym silnikiem (tzn. > > 1.4 100 km lub TDI 100 km) i chyba nie wyrosła jeszcze z chorób wieku > dziecięcego (słyszalem opinie o psującej się elektryce). Reasumując Fabia, na > jaką mógłbym się zdecydować kosztowałaby niemal tyle co podobnie wyposażona

Re: Dlaczego nie ma Fabii z 'L' - ka

coś. Również jeśli chodzi o Uniaka,to mam po nim jak najlepsze wspomnienia /1,4is kat/,jeżdziłem nim trzy lata,od nowości i nie zepsuł się ani razu. A tak podsumowując,to jest normalne,że na tym trzeba szkolić na czym póżniej trzeba zdawać egzamin,bo 20 godzin to ciut za mało,aby absolwent kursu nie

Re: Honda 1,6 czy Almera 1,8 czy Focus 2,0...?

Octavia jest ciezsza od civica o jakies 200kg. tdi 110km jest w niej imho mulowate i nie poczujesz wiekszej roznicy w porownaniu do civica 1.4. Tdi jest bardziej elastyczne.. ale jesli w civicu przy przyspieszaniu 80-120 zredukujesz na 3 bieg, wydaje mi sie ze bedzie bardzo podobnie przyspieszal. >

Fabia silnik 1.4 TDI 70Km czy jest b. glosny?

Slyszalem opinie ze w nowych Fabiach silnik 1.4 TDIjest bardzo glosny, czy ktos jechal i ma porownanie?

Re: Golf V GT : 2.0 Tdi 170 KM vs 1.4 Tsi 170 KM

W/g mojego (subiektywnego) zdania 1.4 i 170KM silnik padnie szybciej niz 100-u letni dach.Kolejna sprawa moment obrotowy i zużycie paliwa.I ostatnia to jest VW:)) o którym (niestety z autopsji) mam krytyczna opinię.

Re: Octavia 1,9TDI - opinie

Jeżdżę w pracy Skodą Octavią 1.9 Tour (diesel). Spalanie jest bardzo małe, mniejsze niż w Skodzie Fabia 1.4 (benzynowy). Poza tym silnik jest bardzo elastyczny nie trzeba machać ciągle lewarkiem. Silnik mocny, np. nie czuć że wjeżdża się pod górkę. Silnik wydaje się być mocniejszy niż wynika to z

Jak jest naprawdę z tym 1.4TDI?

Mam pytanie do posiadaczy fabii z tym silnikiem. Czy rzeczywiście jest tak głośno w samochodzie? A może macie inne negatywne spostrzeżenia? Powoli przymierzam się do zmiany auta i m.in zastanawiam się nad tym silnikiem, ale dużo słyszałem nieciekawych opinii.

Re: Proszę o opinie o Skodzie Octavii 1.6 2000 ro

Bardzo dobra solidna limuzyna ale silnik 1,6 może byc troszeczke za słaby ( choć były też 1,4!!!). Jeśli nie zalezy Ci na super osiągach i nie jeździsz załadowany to powinien w zupełności wystarczyc. Oczywiście, lepiej dołożyc parę złotych i kupić 1,9 tdi ( 90 km- bodajże do 130 (mogę się mylić

Re: vw,seat,skoda-silnik 1,2 ? wasze opinie

> Niestety nie mogę znależć Yarisa więc zastanawiam sie nad Ibizą 1,2 ? > A nie lepiej 1.4TDI? spora różnica w jeździe i mniejsze spalanie... jeżeli chodzi o ceny to na pewno nie lepiej... :)

Re: vw,seat,skoda-silnik 1,2 ? wasze opinie

> szukam opini o tym silniku ,ile pali jakie ma wady jakie zalety ? > jak się to spisuje i czy warto to kupić . > Niestety nie mogę znależć Yarisa więc zastanawiam sie nad Ibizą 1,2 ? A nie lepiej 1.4TDI? spora różnica w jeździe i mniejsze spalanie... Pozdrawiam, Artek Zapraszam na www.forumsamochodowe.pl

Re: Fiat Pumpo 1.3JTD vs Skoda Fobia 1.4TDi

> Takiego optymista jeszcze nie spotkałem coby myslał że auto z papieru z > silnikiem co psuje się co 50tys. wytrzymało tyle napraw żeby nim jeździć 10 > lat. Podaj alternatywę dla tych (jak to określiłeś) aut z papieru i uzasadnij jeśli potrafisz to określenie. Uzasadnij też rzeczowo

Re: Średnie spalanie: Golf 1.9 TDI vs Golf 1.4 TS

przyzwyczajenia. Skrzynia 6 , ale nie trzeba jak ktoś pisał machać non stop wajchą , jest tak zestopniowana i dobrana do charakterystyki silnika że jezdzi sie lepiej jak dieslem.Jeśli chodzi o mnie to ten silnik jest najlepsza alternatywą do samochodu w tej klasie, i na pozór obiegowym opiniom przy stosunkowo

Re: Opinia o Volkswage Caddy

Warto, ale jest mało praktyczny, nawet wersja MIX. Oparty na Polo Clasic, silniki różne, ale najczęściej 1,4 lub 1,6 benzyna; TDI żadko spotykany, czasem wolnossący SDI. -- "A cóż to jest bajka? Wszystko to być może! Prawda, jednakże ja to między bajki włożę"

Re: Fiat Pumpo 1.3JTD vs Skoda Fobia 1.4TDi

taka, że jak się uszkodzi silnik to lepiej wymienić bo brnięcie w kolejne remonty jest kompletną porażką finansową. Aczkolwiek nie jest to model z dieslem, to opinia na temat silnika fabii 1.4d przytoczona przez kogoś w tej dyskusji mi wystarczy w zupełnosci.

Re: prośba o opinie -Touran 1,4 140 KM vs Zafira

jako_tako napisał: > Moim zdaniem nie mozesz porownywac tych dwoch samochodow. Silnik 1.8 Zafiry to > prehistoria w porownaniu do 1.4 Touran. Znacznie gorsze osiagi, wieksze > spalanie. W Touran tez mozesz miec miec 7 siedzen (opcja) i bagaznik jest > wiekszy. Na dodatek Zafira

Re: Silnik 105 KM Golfa: ABSOLUTNE DNO!!!

. Ja stosuję 95 bo jest tańsza i dozwolona wg. producenta z zastrzeżeniem że mogą zmniejszyć się osiągi. Wczesniej mniałem golfa 1,4 75 KM 5 drzwiowy, bez zarzutów, ale to nieporozumienie jesli chodzi o kombi. Na TDI szkoda mi było wywalić jeszcze ponad 13 000 zł (nie mieli już 2001 roku). Kilka

Re: FABIA - Opinie użytkowników

Drogi Andre, Widze, ze zaden uzytkownik silnika 1.4 68 KM nie kwapi sie z odpowiedzia. Ja znam go tylko z opowiesci. Jak pewnie wiesz, jest to zmodernizowana wersja silnika z Favorit. Jego glowna wada polega na tym, ze ma zawory nie w tym miejscu co trzeba, przez co fala cieplna rozchodzi sie

Re: Silnik 105 KM Golfa: ABSOLUTNE DNO!!!

. Na razie to robi. Trochę mnie martwi Twoja opinia o benzynie. Ja > stosuję 95 bo jest tańsza i dozwolona wg. producenta z zastrzeżeniem że mogą > zmniejszyć się osiągi. > Wczesniej mniałem golfa 1,4 75 KM 5 drzwiowy, bez zarzutów, ale to > nieporozumienie jesli chodzi o kombi. Na TDI

1.9 TDI

1.9 TDI – silnik wysokoprężny turbodoładowany o wtrysku bezpośrednim montowany w samochodach grupy Volkswagena, produkowany i stale modernizowany w latach 1991–2011. Silnik 1.9 TDI pojawił się również w samochodzie FORD Galaxy, bliźniaczym modelu VW Sharana i Seata Alhambra.Występował

Škoda Praktik

tylnych siedzeń.Silniki: Benzynowe: 1.2 HTP 1.2 TSI Diesla: 1.2 TDI CR DPF 1.4 TDI 1.6 TDI CR DPF

Volkswagen Passat

) oraz turbodiesle: 1,9 l TDI (101, 130 KM obie jednostki z pompowtryskiwaczami), 2,0 l TDI (136 KM, również pompowtryskiwacze), V6 2,5 l TDI (150 KM, pompa wtryskowa).W połowie 2001 roku zaprezentowano Passata W8 (oznaczenie wewnętrzne 3BS) z silnikiem o pojemności 4,0 l i mocy 275 KM. W połowie 2003 roku w silniku

SEAT Alhambra

- 19.04.2010. SilnikiBenzynowe: 1.4 TSI 150 KM 2.0 TSI 197 KM Diesel: 2.0 TDI 140 KM 2.0 TDI 170 KM Wersje wyposażeniowe Reference Style Style 4x4

SEAT Ibiza

benzynowe 1.0 [37 kW] 1.4 [44 kW] 1.4 16v Gt [74 kW] 1.6 [55 kW] 1.6 [74 kW] 2.0 [85 kW] 2.0 16v GTi [110 kW] Silniki Diesla 1.9 SDI [50 kW] 1.9 Gt TDi [66 kW] lub [81 kW] Wersje wyposażenia Base E S SE SXE Sport GTi Cupra GTi Silniki benzynowe 1.0 [37 kW] 1.4 [44 kW] 1.4 16v [55 kW] 1.4 16v [74

Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.
Zasady zachowania poufności. O Wikipedii. Korzystasz z Wikipedii tylko na własną odpowiedzialność. Materiał pochodzący z Wikipedii został zmodyfikowany poprzez ograniczenie liczby przypisów. Wikipedia® is a registered tradmark of the Wikimedia Foundation.