opinie o samochodach 7 osobowych

sprawdź też:

samochód

Klaudia Stawska

Zainteresowanie oponami w ciągu roku | Raport

Zainteresowanie oponami w ciągu roku | Raport

Każdy odpowiedzialny kierowca z dużą rozwagą podchodzi do przygotowania swojego samochodu do sezonu zimowego i letniego. Nie bez przyczyny producenci opon projektują znacząco różniące się profile opon, dostosowując je do określonych warunków jazdy. Czy jednak rzeczywiście sezonowa wymiana opon jest stałą praktyką wśród polskich kierowców?

Opony zimowe - jak kupują Polacy?

Zima coraz bliżej, trzeba się więc zastanowić nad zmianą ogumienia. Zapraszamy do zapoznania się z raportem dotyczącym opon zimowych ze strony Okazje.info.

FSO Polonez | Zobacz, czego o nim nie wiesz

Właśnie minęło 12 lat od zakończenia produkcji Poloneza. Aż się łezka w oku kręci... Choć auto miało wiele wad, to dziś budzi sentyment. W końcu było produkowane w Polsce, na warszawskim Żeraniu. Przygotowaliśmy kilka interesujących faktów o następcy Polskiego Fiata 125p

BMW serii 8 | 25 lat auta, które wyprzedziło swoją epokę

BMW serii 8 | 25 lat auta, które wyprzedziło swoją epokę

Obsługiwane formaty plików: MP3 Wejście AUX Zobacz inne radia samochodowe w BMW 850i było drugim (po luksusowej limuzynie 750i, która trafiła do sprzedaży dwa lata wcześniej) powojennym niemieckim samochodem z silnikiem 12-cylindrowym. Motor o pojemności pięciu litrów generował 300 KM

Najlepiej sprzedające się samochody w Europie | Top 10

Najlepiej sprzedające się samochody w Europie | Top 10

sprzedano więcej samochodów, w tym na największych rynkach: Wielkiej Brytanii, Francji, Niemiec, Włoch i Hiszpanii. W Polsce według stowarzyszenia ACEA sprzedaż nowych samochodów osobowych w pierwszym kwartale 2014 wzrosła o 28,9 % i wyniosła 97 662 egz. Tak dobry wynik jest efektem możliwości odliczenia

24h Le Mans | Wielka trójka szykuje się do boju

24h Le Mans | Wielka trójka szykuje się do boju

), 3.37,795 min. ZOBACZ TAKŻE: Wywiad | Derek Bell | Brytyjski mistrz Le Mans Najpopularniejsze opony w Okazje.info - czerwiec 2014 Dębica PASSIO 2 195/65/R15 91T Typ pojazdu: Osobowe Sezon: Letnie Średnica: R15 Szerokość: 195 3 opinie Dunlop SP

Ford Tourneo Courier | Pierwsza jazda | Najmniejszy w rodzinie

Ford Tourneo Courier | Pierwsza jazda | Najmniejszy w rodzinie

uprzednio. W obu przypadkach oferowane są po trzy modele różnej wielkości, o czym informuje drugi człon w nazwie: Courier, Connect (7-osobowy Grand Connect) lub Custom. Tym razem mieliśmy okazję odbyć pierwszą jazdę próbną najmniejszym osobowym kombivanem, Tourneo Courierem. Nowość marki bazuje na

Wymiana opon - czy to konieczne?

Wymiana opon - czy to konieczne?

2 opinie Indeksy Prędkość T - do 190 km/h Nośność 615 kg Parametry fizyczne Średnica R15 Szerokość 195 Profil 65 Podstawowe informacje o Dębica PASSIO 2 Producent Dębica Typ pojazdu Osobowe Sezon Letnie

Oto najbardziej wartościowe marki motoryzacyjne | RANKING

Oto najbardziej wartościowe marki motoryzacyjne | RANKING

Miejsce 10: Przypadło w tym roku koreańskiej marce Hyundai. Wartość firmy szacowana jest na 4.6 mld dolarów. W tym roku Hyundai zanotował 15% przyrost w porównaniu do 2013 roku. fot. Hyundai Sprawdź ceny osobowych samochodów marki Hyundai Miejsce 9: Dla tegorocznego debiutanta, czyli marki

Zamiast kratki... pomoc drogowa

Zamiast kratki... pomoc drogowa

Kogut i linkaPolak potrafi, każdy to wie. Nowe zjawisko tylko potwierdza obiegową opinię o sprycie rodaków. Jak ujawnił Samar.pl po kratach, bankowozach, przyszła kolej na pomoc drogową. Tym razem jednak - poza fiskusem -  zaczynają na tym tracić także lokalni importerzy, ponieważ "

Kierowcy testują z nami wrocławskie MPK [NASZA AKCJA]

Kierowcy testują z nami wrocławskie MPK [NASZA AKCJA]

We Wrocławiu jest więcej aut niż choćby w Berlinie czy Dreźnie. W Niemczech, które uchodzą za potęgę motoryzacyjną, na 1000 mieszkańców przypada średnio 300-400 samochodów osobowych. We Wrocławiu - 525 (według danych GUS z końca 2011 roku). Kupujemy auta, bo jesteśmy przekonani, że to najszybszy i

Nissan X-Trail | Pierwsza jazda | Większy Qashqai

Nissan X-Trail | Pierwsza jazda | Większy Qashqai

zwiększony rozstaw osi, co przekłada się na przestronniejszą kabinę. Skoro już jesteśmy przy wnętrzu, to przyjrzyjcie się dokładnie desce rozdzielczej i porównajcie ją z tą w Qashqaiu - czyste "kopiuj/wklej". Za dopłatą nowy X-Trail może być 7-osobowy, co jest wynikiem wycofania z oferty

TOP 5 | Ulubione auta Akio Toyody

TOP 5 | Ulubione auta Akio Toyody

- ogłoszeniaChoć dziś trudno w to uwierzyć, firma Isuzu zajmowała się kiedyś produkcją samochodów osobowych. Na dodatek ma na swoim koncie kilka pięknych coupe. Pierwszym z nich i na dodatek pierwszym japońskim autem z emblematem GT było Isuzu Bellett 1600 Sport z 1964 roku.Isuzu D-Max już niedługo w nowej

Auta ze związków partnerskich

Auta ze związków partnerskich

. Wagon R i Splash to nie jedyne modele, dla których firma znalazła partnera. Także SX4 ma bliźniaka produkowanego w tej samej fabryce w Gyor na Węgrzech.Suzuki uchodzi za specjalistę od niedużych samochodów osobowych i terenowych. Fiat docenił to uzupełniając swoją gamę o model Sedici. Chociaż jest nieco

Wymiana opon - czy to konieczne?

Wymiana opon - czy to konieczne?

ocenić.Najbardziej istotna jest głębokość bieżnika. Polskie przepisy mówią jasno - minimalna wartość dla samochodów osobowych to 1,6 mm. Dla porównania, nowe opony mają bieżnik głęboki na około 8 mm. Jeśli przyjmiemy, że ośmiomilimetrowe rowki odprowadzają 100 proc. wody spod opony, to trzymilimetrowe już tylko

Lincoln, Lexus i Jaguar najbardziej niezawodne za Oceanem

Lincoln, Lexus i Jaguar najbardziej niezawodne za Oceanem

problemów w samochodach 3-letnich, przede wszystkim w takim zakresie jak układ jezdny, hamulce, wyposażenie, silnik i układ napędowy oraz nadwozie. Przy sporządzeniu raportu wykorzystano opinie zebrane wśród ponad 43 700 amerykańskich kierowców jeżdżących autami z rocznika 2008.Autorzy opracowania

Fiat Punto (1993-1999) - opinie Moto.pl

Fiat Punto (1993-1999) - opinie Moto.pl

numeru VIN trzeba zgłosić się do dealera firmy Fiat. Najlepiej do placówki, która sprzedawała konkretny, sprawdzany egzemplarz.Cenyhttp://www.autotrader.pl/ogloszenia/samochody-osobowe/fiat,punto/Linkipunto.org.pl - internetowa strona Puntofiatpunto.com.pl - forum użytkowników Fiata Punto

Opel Astra II (1997-2003) - opinie Moto.pl

Opel Astra II (1997-2003) - opinie Moto.pl

12-17 Numer seryjny CenyOpel Astra - Ogłoszenia Internethttp://astra.autokacik.pl www.opel-astra.ezin.pl Informacje o kolejnych generacjach Astry http://forum.opel24.com Forum użytkowników samochodów Opel Dariusz DoboszZOBACZ TAKŻE: Mokka - miejski crossover OplaOpel Zafira Tourer | Galeria Opel

Mercedes E-Klasa (2002-2009) - opinie Moto.pl

Mercedes E-Klasa (2002-2009) - opinie Moto.pl

niezawodności samochodów TÜV 2011 Kategoria wiekowa Lokata Liczba modeli w zestawieniu 2-3 lata 93. 128 4-5 lat 88. 117 6-7 lat 36. 96 Mercedes E W211 miał historię bogatą w serwisowe akcje przywoławcze. Pierwsza z nich została ogłoszona latem 2004 r. i dotyczyła wadliwej pracy

50 lat Lamborghini - kompletna historia firmy

50 lat Lamborghini - kompletna historia firmy

, który widzicie ma też swoją historię. Był to żart słynnego kierowcy testowego Valentino Balboni, który podrzucił go do jednego z testowanych przez Ferrari samochodów. Kawał się udał, a przy okazji rozpętała się niemała afera, która odbiła się o szefostwo obydwu firm. Valentino Balboni Lamborghini 350

Internet najważniejszy przy kupnie samochodu

wszystkim czytają motoryzacyjne fora dyskusyjne i uwzględniają zawarte tam opinie innych internautów. Przeglądają też serwisy portali o tematyce motoryzacyjnej, chętnie korzystają z hobbystycznych witryn poświęconych danej marce auta. Mniejszy odsetek respondentów szuka potrzebnych informacji na witrynach

Samochód używany sprowadzony z UE

. Wypełniamy i składamy druk AKC-U. Do deklaracji należy dołączyć następujące dokumenty:1. wniosek o wydanie zaświadczenia potwierdzającego zapłatę akcyzy na terytorium RP od nabytego z UE samochodu osobowego. Wniosek otrzymamy w Urzędzie Celnym lub możemy pobrać ze strony internetowej właściwej Izby Celnej

Historia kołem się toczy - Mazda

Historia kołem się toczy - Mazda

na publiczną drogę.Każdy z modeli buduje wizerunek marki i toruje drogę ku przyszłości. Z resztą rozprawiają się klienci i historia, która pieczętuje, że samochody japońskie określa się mianem niezawodnych, niemieckie mają opinię solidnych, a francuskie - komfortowych. "Przez przeszłość do

Mniej fotoradarów, ale bezpieczniej

limity prędkości nie obowiązują wcale. Być może to skłoniło senatorów do wniesienia poprawki zwiększającej dopuszczalne prędkości na autostradach do 140 km/h i na drogach ekspresowych o dwóch pasach ruchu do 120 km/h. W ich opinii warunki techniczne na tych drogach umożliwiają szybszą jazdę, nie

Sprowadzanie nowego samochodu z krajów Unii Europejskiej

dowolnej Izby Celnej. Wypełniamy i składamy druk AKC-U. Do deklaracji należy dołączyć następujące dokumenty: wniosek o wydanie zaświadczenia potwierdzającego zapłatę akcyzy na terytorium RP od nabytego z UE samochodu osobowego. Wniosek otrzymamy w Urzędzie Celnym lub możemy pobrać ze strony internetowej

Porsche Panamera - test | Za kierownicą

Porsche pracuję nad poprawieniem nieszczęsnego wynalazku. Najwyraźniej krytyczne opinie dotarły do inżynierów za późno, by zmienić coś w Panamerze.Kilka sprytnych rozwiązań z systemem "start stop" włącznie oraz nowa skrzynia pozwoliły ograniczyć zużycie paliwa o 3,2 litra na setkę. Przy

Motoryzacja: Mogło być lepiej

239 038 sztuk sprzedanych samochodów osobowych to wynik daleki od marzeń, jednak niewielki 1,5-procentowy wzrost jest iskierką dającą nadzieję na lepszą przyszłość. Podobnie jak w poprzednich dwóch latach, również w roku 2006 rozwój polskiego rynku był determinowany niewielką zawartością naszych

Skoda Octavia - Czeskie rachowanie vol. 2.0: 3 Octavie - 3 paliwa - test porównawczy

1.9 TDI spala niemalże tyle, ile deklaruje producent - na trasie potrzebuje ok. 5,5 l oleju napędowego na 100 km, w mieście już 7 l. Wrażenia zza kierownicy nie są tak dobre jak w 1.6 FSI, bo sztywno zestrojone zawieszenie mocno obniża komfort jazdy. Samochód co prawda pokonuje proste i zakręty jak

Historia kołem się toczy - Suzuki

publiczną drogę.Każdy z modeli buduje wizerunek marki i toruje drogę ku przyszłości. Z resztą rozprawiają się klienci i historia, która pieczętuje, że samochody japońskie określa się mianem niezawodnych, niemieckie mają opinię solidnych, a francuskie - komfortowych. "Przez przeszłość do przyszłości

Jak upadają giganci

obsłudze, dość lekkim pojazdem z kierownicą po lewej stronie. Posiadał czterocylindrowy silnik o dosyć dużej wówczas mocy 20 KM i szybko spodobał się klientom. Fabryka Forda mogła wtedy wyprodukować nieco ponad 18 tysięcy samochodów w ciągu roku. To było zdecydowanie za mało i Ford intensywnie zastanawiał

Renault Kangoo (1998-2003) - opinie Moto.pl

osobowa (jest także dostawcza o nazwie Express) znakomicie sprawdza się także przy prowadzeniu małej firmy, kiedy trzeba co jakiś czas przewieźć niewielki ładunek. Możliwość łączenia funkcji rodzinnych i użytkowych trzeba przypłacić jednak pewnymi niedogodnościami odczuwalnymi w codziennej eksploatacji

Konfrontacje: Renault Modus 1.4 16V Confort Authentique 98 KM/Fiat Idea 1.4i 16V Active 95 KM/Opel Meriva 1.4 16V

kompaktowego minivana, bowiem Zafira ze swoim 7-osobowym nadwoziem stoi już na pograniczu dużych samochodów MPV. Meriva - choć wyraźnie związana z segmentem B - śmiało wypełniła to miejsce.Stylem Meriva nie odbiega od klasycznych minivanów. Także wnętrze ma surowe. Oszczędność w środkach

TOP FIVE | DUŻE VANY

. Czekamy na wasze opinie 1. VW Multivan (2.0 180 KM - 179 tys. zł)Dopiero samochód tej wielkości może komfortowo przewieźć 7 osób oraz bagaż na drugi koniec Europy. Niestety wymiary i masa powodują, że na co dzień Multivan nie jest tak wygodny w esploatacji jak mnejsze VAN-y 2. Ford Galaxy (2.0 TDCI

BMW 760 Hydrogen

260, a zamiast 600 Nm - 390. Nie za wiele jak na auto ważące 2460 kg (konwencjonalna 760Li jest o 225 kg lżejsza). Rzecz jasna ucierpiało przyspieszenie: 9,5 sekundy do 100 km/h to wynik, którym żaden nabywca nie będzie się afiszował. Od przyspieszeń będzie miał zresztą inne auta. Użytkownikami BMW 7

Chevrolet Corvette Convertible

, nadmierną oszczędnością. Przychylam się do drugiej teorii, ponieważ ponad 546 Nm najprawdopodobniej zmiażdżyłoby tryby większości przekładni stosowanych w samochodach osobowych. Potwierdzają to wrażenia z jazdy. Skrzynia z opóźnieniem reaguje na gaz, nie hamuje silnikiem i nie liczy się z pasażerami. Każda

Seat Arosa (1997 - 2005) - opinie Moto.pl

Niektóre samochody stają się atrakcyjne na rynku aut używanych po wielu latach, gdy ich ceny znacząco spadną. Jednym z takich przykładów jest Arosa, niewielkie autko spod znaku Seata, bliźniak Volkswagena Lupo. Wydawało by się, że w przypadku hiszpańskiego  "malucha" mówienie o

Toyota Land Cruiser 100 (1997-2007) - opinie Moto.pl

okolicy prawego, przedniego koła. VIN Znaki 1-3 Światowy kod producenta (JT-Toyota, Japonia) Znak 3 Kod rodzaju pojazdu (1-osobowy) Znaki 4-5 Kod nadwozia (11-segment 4x4) Znak 6 Kod silnika (W-benzynowy 4.7 V8 32V; T-turbodiesel 4.2 24V) Znak 7 Kod modelu (J-Land Cruiser) Znak 8 Kod generacji modelu

Toyota Corolla (2001 - 2007) - opinie Moto.pl

Dziewiąta generacja kompaktowej Toyoty, debiutująca w 2001 r., otrzymała nie tylko nowe nadwozie o znacznie nowocześniejszej formie. Cały samochód zaprojektowano od nowa, tworząc pojazd bardziej dojrzały, bezpieczniejszy i lepiej wyposażony. Założenia konstrukcyjne i stylizację przygotowano w

Citroen Berlingo (1996-2010) - opinie Moto.pl

ładownię zintegrowano, tworząc dużo ładniejsze i bardziej praktyczne nadwozie. Tak powstał Citroen Berlingo i Peugeot Partner, dwa bliźnizcze samochody o niezwykle uniwersalnym charakterze. Różnice między nimi były niezauważalne na pierwszy rzut oka, ale każda z firm wprowadzała charakterystyczne dla

Opel Meriva (2003-2010) - opinie Moto.pl

Easytronic trzeba liczyć się z awariami silników krokowych przełączających biegi. Przy takich wersjach lepiej unikać egzemplarzy o szczególnie dużym przebiegu.PodwozieMeriva to samochód stworzony od podstaw, ale w jej zawieszeniach nie ma niczego nietypowego. Z przodu mamy do czynienia z konstrukcją z Corsy

BMW 3 E46 (1998-2005) - opinie Moto.pl

wypada słabo. Raport Niemieckiego Urzędu Dozoru Technicznego TUEV stawia go na 88. miejscu w kategorii wiekowej 4-5 lat i na 81. w kategorii 6-7 lat. Z kolei Niemieckie Stowarzyszenie Rzeczoznawców DEKRA lokuje ten model odpowiednio na 98. i 68. miejscu, a więc też daleko od czołówki. O modelu E 46 nie

Toyota Yaris (1998-2005) - opinie Moto.pl

. Znaki 1-2 Światowy kod producenta (JT - Toyota, Japonia; VN - Toyota, Francja) Znak 3 Kod przeznaczenia pojazdu (D,1,K - samochód osobowy) Znak 4 Kod nadwozia (D - trzydrzwiowe

Mitsubishi Pajero (1999-2006) - opinie Moto.pl

prostym i skromnie wyposażonym zdobywcą bezdroży, a stała się ekskluzywnym pojazdem o wysokim poziomie wykończenia i wyposażenia. W najnowszym wydaniu Pajero otrzymało samonośne nadwozie zapewniające wyższy komfort jazdy. Samochód ujmuje luksusem, a w wersji pięciodrzwiowej także przestronnością

Hyundai Accent (1994-2005) - opinie Moto.pl

, ale zapewniało poprawne prowadzenie i niezły komfort jazdy. Wnętrze nie zachwycało ani przestronnością, ani jakością wykończenia. Narzekano na słabą jakość tworzyw sztucznych i małe bagażniki. Wersja hatchback pierwszej generacji miała kufer o pojemności zaledwie 305 l, a sedan 345 l. Niska cena auta

Mitsubishi Space Star (1999-2005) - opinie Moto.pl

niezależnie od roku produkcji pracuje poprawnie jedynie z instalacjami sekwencyjnego wtrysku autogazu. W stosunku do innych aut osobowych cena montażu instalacji LPG wzrasta o blisko 200 zł ze względu na konieczność montażu zbiornika podwieszanego pod samochodem. Nie montuje się zasilania gazowego do silnika

BMW serii 3 (1998-2005) - opinie Moto.pl

słabo. Raport Niemieckiego Urzędu Dozoru Technicznego TÜV stawia go na 88. miejscu w kategorii wiekowej 4-5 lat i na 81. w kategorii 6-7 lat. Z kolei Niemieckie Stowarzyszenie Rzeczoznawców DEKRA lokuje ten model odpowiednio na 98. i 68. miejscu, a więc też daleko od czołówki. O modelu E 46 nie

Re: samochody 6-7-osobowe - opinie

mój mąż obecnie jeździ oplem zafirą nową wersją. dla rodziny powyżej trójki dzieci - zdecydowanie za mały. ale dla rodziny z trójką - bardzo fajny, bo jest wiele miejsca, a nawet można babcię zabrać;)) (bo to jest siedmioosobowy niby, ale 6 i 7 fotel - niezbyt komfortowe). -- Największa

Re: samochody 6-7-osobowe - opinie

chrysley ma makabryczne testy zderzeniowe i z tego powodu odpadl dla nas, jesli przy 60 na godzine mam prawie gwarancje ze nie przezyje to dziekuje postoje ;) reszta w sumie podobna do siebie, wiec kupujemy najbezpieczniejszy ford galaxy www.euroncap.com/large_mpv.aspx andaba, w de mnostwo transpo

Re: samochody 6-7-osobowe - opinie

a my nakrecilismy sie wlasnie na najtansze auto 7 osobowe, mulowate ponoc, ale niezawodne-dacia logan mcv (od 9000 do 12000 euro-nowe) -- picasaweb.google.pl/luxnordynka

Re: samochody 6-7-osobowe - opinie

My z mężem chyba kupimy to auto www.fiat.pl/index.php?pid=67&id_model=26 ale chciałabym w czerwonym kolorze.

Re: samochody 6-7-osobowe - opinie

Mnie się bardzo podoba Suburban, ale silniki ma potwornie wielkie (diesel ma 6,3l) więc niestety odpada. A szkoda bo przestrzeni w nim jak w autobusie. -- Pętak pojmuje demokrację jako wolność plucia na ludzi - A. Michnik

Re: samochody 6-7-osobowe - opinie

Od ponad 2 miesięcy jeździmy Hondą Odyssey (sprowadzona z USA). Mamy trójkę dzieci (jest też pies) i tylko duże vany z odsuwanymi drzwiami wchodzą w grę. Przed Hondą mieliśmy Chryslera Grand Voyagera. Polecam zdecydowanie vany z odsuwanymi drzwiami. Na parkinach gdzie samochód stoi blisko

Re: samochody 6-7-osobowe - opinie

;załadunek". 160 tys. przebiegu, 7,5l oleju / 100km - awaryjność nie występuje, na razie eksploatacyjne sprawy. Testy zderzeniowe o których czasem piszą, sprawa dyskusyjna - w wakacyjnym wydaniu auto-świat było porównanie testów z rzeczywistością - wypada na korzyść dużych samochodów. ps prowadzę stronę www

Re: samochody 6-7-osobowe - opinie

Niestety,luxnordynko,fachowcy odradzają amerykany...zazwyczaj na benzyne,pala jak smoki i częsci zamienne bardzo drogie.....

Re: samochody 6-7-osobowe - opinie

mamy seata alhambrę, siedmioosobowego. polecam. wielodzietna rewelacja:))) -- Największa stajenna ranga nie zmieni osła w mustanga...

Re: samochody 6-7-osobowe - opinie

Powtórzę za Mariną2: Chrysler Grand Voyager wersja Ston-and-Go - tym samochodem 7-osobowa rodzina może wyjechać na wakacje z całym dobytkiem: wózkiem, fotelikiem do karmienia, namiotem, osprzętem i 7- torbami rzeczy osobistych dla każdego. W dodatku i tak na codzień wygląda całkiem normalnie

Re: samochody 6-7-osobowe - opinie

My mamy 13-letniego renault espace z gazem. Jesteśmy zadowoleni, a na wakacje jeździmy z bagażnikiem na dachu -- Katarzyna mama Mateusza (1996), Julka (1999), Antosia (2002) i Maksia (2005)

Re: samochody 6-7-osobowe - opinie

Mi bardzo podobają się seaty alhambry. Mąż bardziej skłania się ku fiatowi multipli. Ma całkiem niezłe opinie. Tylko jest paskudny :(. -- Trójkowo

Re: samochody 6-7-osobowe - opinie

na tylnych (trudno dostępnych) siedzenach, to w tym samochodzie czujesz się jak KRÓL SZOS - zapytajcie mężów :)

Re: samochody 6-7-osobowe - opinie

My mamy Renault Scenic Grand 7 osobowy. Samochód super ale nie taki duży jak Galaxy czy Espace. Jakbyśmy mieli jeszcze jedno dziecko to na wyjazdy musielibyśmy kupić przyczepkę. -- mama Olusia (12.05.2002), Nataszy (01.10.2004), Lilii (11.03.2006) i Kasi (6.1.2008)

Re: samochody 6-7-osobowe - opinie

no tak, ale w przyszlym roku beda na rope, pozostaja tylko czescie :)), ale jak nowe, to jest nadzieja, ze czesci nie beda potrzebne... dla sprostowania, nie kupujemy jej, hehe, Ewa

Re: samochody 6-7-osobowe - opinie

my zakupiliśmy chryslera g.v. - super, pojemny, bardzo wygodny - drugi rząd to fotele lotnicze, 13 letni, diesel i w ogóle super ale nie polecam tych z silnikiiem vm 2.5td - jak padnie to go nikt naprawiać nie chce - wynalazek jakich mało...

Re: samochody 6-7-osobowe - opinie

mamy opla vivaro,wersja 7 osobowa. Jeżdzilismy tez mercedesem vito oraz wv caravelle(wersja transportera), czyli wszystko to małe busiki;))) PO prostu ze wzgl. na prace oprcz tych siedzeń potrzebny nam jest jezcze spory bagażnik. Oprcz tego,że te samochody sa bardzo wygodne i pakowne, jedyny

Re: samochody 6-7-osobowe - opinie

my mamy moją odwieczną miłość :))) renault espace, nie zamieniłabym go na żaden inny :DD -- Ania mama Kubusia (27.01.02) Karolinki (17.12.03) Kingi (05.08.06) i Ktosi (wrz 08) nasz blog nosimy bo lubimy :)

Re: samochody 6-7-osobowe - opinie

www.amerykany.v10.pl/Honda,Odyssey,wyprzedza,Dodge,Caravana,4691.html zobaczcie na honde odyssey, ponoc mozna sprowadzic z Ameryki duzo taniej, mojemu mezowi przypadla bardzo do gustu. No coz, pozostaje w sferze materialnych marzeń:)). Pozdrawiam, Ewa

Re: samochody 6-7-osobowe - opinie

szczerze mówiąc nie znam się. my mamy alhambrę z 2003 roku. wiesz co, możesz kupic starszy model i zmienić fotelik. my mamy tzw. zintegrowany: moze jeździć dorosły, a jak się odegnie taką klapkę, to dziecko od ok 8 miesiąca wzwyż. wielka wygoda. pozdrawiam -- Największa stajenna ranga nie zmieni

Re: samochody 6-7-osobowe - opinie

Ale z tego co wiem w Alhambrach/Sharanach/Galaxy starszych niż 2002 nie ma trzypunktowego pasa na środkowym siedzeniu, więc jest problem z fotelikiem. O nowsze trudniej, no i cena znacznie wyższa. -- Trójkowo

Re: samochody 6-7-osobowe - opinie

a moj maz chryslera g.v. nie chce, bo w drugim rzedzie nie ma trzech foteli i marudzi, ze w bagazniku musialby siedziec i lobbuje za sharonem.. a mnie juz zaczyna wisiec, i tak odkladamy wymiane auta na przyszly rok, niech sie meczy na arzie na tylnym siedzeniu wcisniety miedzy dwa foteliki hehe -

Re: samochody 6-7-osobowe - opinie

hanti i jak sie jezdzi????macie bagażnik? trzesie z tyłu?? kurka,napalam sie strasznie na ten samochód. mnie sie podoba multipla. nowa wersja juz nie ma tych smieszniastych "zabich" swiatełek i jest ładniejsza. Przymierzaliśmy sie,ale na nasze potrzeby za mały bagażnik. W tym roku we

Re: samochody 6-7-osobowe - opinie

a my mamy opla sintrę ( taki jak ten z allegro, wklejam pierwszy lepszy, to nie kryptoreklama ;) moto.allegro.pl/item398688808_opel_sintra_2_2_16v_granat_met_7_foteli_oplacona.html Nie wiem czy bardzo trzęsie, juz się przyzwycziłam i nie czuję. Miejsca jest dużo ( nam wystarcza), założylismy gaz

Re: samochody 6-7-osobowe - opinie

utrudnione, ale jest bardzo zwrotny i łatwo się go prowadzi, więc jeśli nie ma potrzeby wciskania się w ciasne uliczki i zatłoczone osiedlowe parkingi, jest wprost idealny. A do tego mało stosunkowo pali, jak na takie wielkie auto o 2litrowym silniku - ok 7-7,5 l ropy. Bałam się, że sobie nie poradzę z

Re: samochody 6-7-osobowe - opinie

chrysler grand voyager -z podkreśleniem GRAND-na benzynę plus gaz.fakt kłopot może być z częściami,ale można dotrzeć do "swojskich" kanałów. na ropę i tak wypada drogo niestety. ma wszystko :schowek zw podłodze i giga bagażnik 650 l.dla mnie to podstawa. alternatywą jest GRAND espace-re

Re: samochody 6-7-osobowe - opinie

jeździ się bosko, ogrom miejsca w środku, renówki z reguły nie trzęsą bo mają jedne z bardziej miękkich zawieszeń. Więc jeździ sie baaardzo komfortowo. Jeśli uważasz że w wersji standardowej jest zbyt mały bagażnik, zawsze możesz kupić wersję przedłużoną :)))) Mi ten bagażnik wystarcza, ale ja jeste

Re: samochody 6-7-osobowe - opinie

My mamy Multiplę. Taką starą, ze śmiesznymi oczkami. My ją bardzo lubimy i dzieci też. Siedzenia są niezależne, wszędzie pasy trzypunktowe. Do tego fotele łatwo się wyjmują, więc my jeździmy zwykle bez jednego fotela i wtedy jest bardzo dużo miejsca. Mogę zabrać np. dwa rowery dla dzieci, gdy jadę d

do listy dorzuć Peugeota 5008, Partnera i Berlingo

Berlingo i Peugeot Partner, w wersjach dla ludzi - ale do tych samochodów trzeba mieć w pewnym sensie "jaja" i mieć wywalone na opinie postronnych (nie wiem czy są wersje 7 osobowe). Z dużym prawdopodobieństwem potrzebujesz autka dla "patologicznej" rodziny, czyli od 3 dzieci w górę

Miraluna Seaside

Getz, Peugeot 107), 45 euro/dzień (Kia Picanto), 70 euro/dzień (7-osobowy Fiat Doblo), 80 euro/dzień (7-osobowy VW Caddy). Są również inne samochody, w przedziale cenowym 50-60 euro/dzień, typu VW Up, Nissan Micra, itp. Oczywiście można także wynająć jeepa, kabrioleta, itp. Podczas mojego pobytu była

Re: Renault Megane 1.9 dci - czy wejść w taki zak

pierdoła - łuszczące się tworzywo na uchwytach od drzwi przednich. Ten świetnie wyposażony samochód kosztował ponad 100 000zł. Ale tworzywo łuszczyło się już po kilkudziesięciu tysiącach kilometrów. 5. Zgniła instalacja elektryczna biegnąca wzdłuż pojazdu. PARANOJA! Po bodajże 7 latach użytkowaniu tego

Re: Terenówka w mieście

tych sprzęgiełkach, podobno jak ktoś nie miał z nimi doczynienia to może szybko się wtopić w koszta. Ale nie wydaje mi się żebym miał potrzebę częstego załączania przodu. Jezdził bezawaryjnie przez 2 lata (kupił juz chyba 6-7 latk > a) i kupił navarę. I wtedy to się naklął. O i to jest opinia

Re: Z wymienionych przez Ciebie.

zepsuć, z tego co wiem ma dobre opinie wśród mechaników. Palę ok. 5,5-6,5 litra w trasie, zależy od jazdy, w cyklu mieszanym ok. 7 litrów/100 km. Samochód baaaardzo wygodny (mam 4 osobową rodzinę), trzy niezależnie przesuwane fotele z tyłu, duży bagażnik. Generalnie jestem zadowolony, ale to wszystko

Re: Efekty i przyczyny

franek31 napisał: > Zacznijmy od tego, że chyba niewielu samochodom wystarczy 7 litrów na przejecha > nie 100 kilometrów w mieście, gdzie są korki, dużo świateł, ustępowania, skrętó > w. > Przyjmując założenie, że koszty jeżdżenia samochodem to tylko paliwo - takie pr > oste

Jakie auto dla rodziny 2+3?

jeździmy Thalią. Potrzebujemy samochód 7osobowy. W grę wchodzą dwa. Jeździcie Fiatem Doblo bądź Dacią Logan MCV? Proszę o opinie. Jeśli macie inne sugestie, też bardzo proszę. Auto ma być nowe, cena do 70 000 PLN. Chyba żaden inny samochód nie wchodzi w grę ale może o czymś zapomniałam. Celowo nie zadaję

Nie dał się nastraszyć

. samochodów na dobę i to niezależnie od tego którędy poprowadzona byłaby trasa S7; na wczorajszym spotkaniu pojawiały się dużo niższe liczby, ale nie podano źródła tych danych) oraz skreślenia S7 z aktualnego planu dróg na 2014-2020, wydaje się nieunikniona i chyba należy ją traktować jako "mniejsze zło

Jakie auto dla rodziny 2+3?

jeździmy Thalią. Potrzebujemy samochód 7osobowy. W grę wchodzą dwa. Jeździcie Fiatem Doblo bądź Dacią Logan MCV? Proszę o opinie. Jeśli macie inne sugestie, też bardzo proszę. Auto ma być nowe, cena do 70 000 PLN. Chyba żaden inny samochód nie wchodzi w grę ale może o czymś zapomniałam. Celowo nie zadaję

Re: Orzeł może...

regal... ja w ten regal wjechalam, w zwiazku z tym w moim interesie bylo dowiadywac sie, czy maja sprawce - po tygodniu sprawce ustalili, mialam jego dane osobowe, numer jednostki w ktorej sluzy, stopien wojskowy, numer rejestracyjny samochodu i numer ubezpieczenia... jak widac nie jest to takie trudne

Wrocław-potrzebna pomoc dla dwóch rodzin

już załatwiłam,ale nie mam samochodu, rodzina też. Kolejna sprawa to węgiel- nie mają go na zimę i część mebli już spalili. :-((. 2. Druga rodzina (7-mio osobowa, najmłodsze dziecko 2 latka)- nie ogrzewają mieszkania, ponieważ ich na to nie stać. Sytuację ratuje gaz, ale na razie nie mają

Re: wygodne auto dla 5-osobowej rodziny?

My też jeździmy multiplą i jest super. Trochę opinii pojawiało się w innych wątkach: No_to_teraz_pytam_o_Multiple zmiana_auta daleka_podroz_samochodem_a_male_dzieci Jaki_samochod_dla_wielodzietnych Dobry_samochod_6_7_osobowy Więcej opinii znajdziesz na forum użytkowników multipli A najlepiej

Re: Ponawiam pytanie...

Opinie sa takie sobie...cx9 jest zrobiony na bazie samochodu osobowego i miesci 7 osob a wiec to taki bardziej mini van wystylizowany na SUV. Mazda Cx7 to cross-over a nie SUV. Mazda cx9 to rowniez categoria troche nietypowa - niektorzy mowia ze to tzw CUV - full-size Cross Over nie SUV

Re: do Ortodoxa

Ortodox od lat denerwuje mnie na tym forum swoim mędrkowaniem i wiele razy z nim "walczyłem". Ale w tym przypadku / Turcja / ma 100% racji. Jasno wam udowadnia, że nie warto tam jechać. W Turcji nie byłem i nie wybieram się. Widziałem zdjęcia, mapki tras, czytałem wasze opinie. Nawet wy

Dlaczego fotoradary pomoga tylko budzetowi?

dróg utwardzonych w Polsce przypadało więcej pojazdów niż średnio w UE-27: odpowiednio 70 i 53 (a jeszcze w 2002 r. dysproporcja była mniejsza i wynosiła 57:48 pojazdów/1 km). Problem ten jest częściowo łagodzony mniej intensywnym wykorzystywaniem przez Polaków samochodów osobowych (ich średni roczny

Re: Tempo Team

drogi spacerkiem. Jeżeli mieszkasz poza zaandamem to dostajesz samochód i paliwo gratis;) Nie wiem jak to sie pisze ale wszyscy zachwalają Northwajk- tk sie wymawia:D mają wypasione domki. Nie zależnie gdzie sie znajdziesz- płacisz jak inni. Niezależnie czy pokój 2 osobowy czy 3- osobowy. Pracuje w

Re: dla 6 osobowej rodziny

przepastny, zaś w wersji 7-osobowej - już niekoniecznie... Poza wspomnianą Hondą FRV przychodzi na myśl jeszcze jeden samochód 6-osobowy - Fiat Multipla. Powinien być tańszy, niż Honda i niewykluczone, że zmieściłby się w założonym budżecie. Trzeba tylko mieć na względzie, że jest to auto dość nietypowe

QUIZ

spowodowanych przez nietrzeźwych kierujących o 552 (17,9%). W grupie nietrzeźwych kierujących największe zagrożenie bezpieczeństwa stanowili kierujący samochodami osobowymi, którzy spowodowali 1890 wypadków (77% wypadków spowodowanych przez nietrzeźwych kierujących). Wskaźnik ten jest niższy niż w 2009 r. (80,7

Re: Ponawiam pytanie...

bmwracer napisał: > > Opinie sa takie sobie...cx9 jest zrobiony na bazie samochodu osobowego i miesci > 7 osob a wiec to taki bardziej mini van wystylizowany na SUV. To akurat same zalety (wg. mnie) :-) Wiesz na jakim aucie bazuje? Highlander Toyoty bazuje na Carmy/GS co jest

Morderca jest kim innym niż to opisują media

Bardzo dziękuję za tą opinię - jest trafna, bezpośrednia i "z pierwszej ręki"! Jednak Pan doktor też opiera opinię o doświadczenia z Warszawy i mazowsza, a to nie cały kraj! Dyskoteki oddalone o kilka kilomemtrów od małej miejscowości zachęcają do jazdy w 7 osób małym samochodem

wypadek profesora Geremka - pytania

1. Kim była kobieta towarzysząca profesorowi? Dlaczego ujawniono jej dane osobowe? 2. Dlaczego nie zwróciła uwagi, że jej towarzysz zasnął za kierownicą? 3. Czy przebadano zwłoki profesora pod kątem toksykologicznym? 4. Czy pasażer Fiata, w który uderzył samochód Geremka był obiektem gróźb ze

Re: Jestem kobietą...

polecenie nieznanej mi osobiście kosmetyczki (; na podstawie opinii koleżanki siostry szwagierki sprzed 10 lat? Jeśli tak, to proszę bardzo: mogę polecić również kilka takich aut, których nigdy nie posiadałem ani nimi nie jeździłem, ale wydają mi się fajne - chcesz? (((: (Np tę capitvę - co prawda przy 7

Re: VW bije rekordy

d7d napisał: > dotychczas sądziłem że główna produkcję stanowią nowe samochody (m.in. osobowe) > az tu nagle piszesz żę: "Ludzie poglupieli i kupuja zlom?" > nie wiedziałem że VW produkuje złom! > skąd masz takie wiadomości? :) Widze ze jestem nowy na forum i nie wiesz

Studenci chcą tańszych przejazdów koleją

zniżce (w podobnej cenie można jeździć samochodem). 35 zł -podróż samochodem do Poznania (w zależności od ilości osób w wozie 7zł- 17,5zł /osobę), gdzie pociąg pospieszy kosztuje 22 zł, a osobowy 12,91 zł, jak weźmie się pod uwagę czas dojazdu i jakieś bilety komunikacji miejskiej to opłca się jechać

Re: Kolejny samobójca?

transportu, spec od komputerowych systemów sterowania lotami, nawigacji satelitarnych zdążył wypowiedzieć wiele krytycznych opinii na temat upadku Tupolewa. Jego syn został oskarżony o morderstwo - błyskawicznie został uznany za niepoczytalnego i odizolowany w psychiatryku (żona Wróbla nota bene jest

Re: Porady Garmin, Becker, Mio:-)

Witam, Z tych dwóch propozycji ja zastanawiał bym się na d pierwszą. 7" wyświetlacz jest zdecydowanie za duży do samochodu osobowego i ogranicza widoczność... Jeżeli chodzi o mapy teleatlasu to są bardzo dobre na Europę na Polskę najlepsze są AutoMapa i MapaMap więc jeżeli zależy ci na bardzo

Belgijskie gazety: Google blokuje nasze wyniki ...

Przeczytałem wszystkie posty i powiem tak ( może mam, a może nie mam racji ): Google jest monopolistą w wyszukiwaniu, to fakt. Jeśli wierzyć opiniom, że gazety chciały kasę za zajawkę artykułu, to świadczy to tylko o ich pazerności, a to już trochę inna bajka. Byłem już w tym roku na wakacjach

Re: Audi Sportback Concept - narodziny A7?

. Trzymając się opinii o tych samochodach sprzed kilku lat długo nie można utrzymać wysokiej sprzedaży, co widać na drogach. Kilka modeli na całą flotę aut osobowych nie utrzyma sprzedaży. Czas na zmianę głównego designera koncernu. BMW zrozumiało że musi wrócić do konserwatywnego wizerunku i powoli odchodzi

Re: Cholernie mi przykro :(

OK, będzie odrobina ekshibicjonizmu wobec tego (znaczy opiszę siebie) - i słucham, co sugerujesz, bo ja po próbach i błędach trwających lat 7 naprawdę odpowiedź na moje potrzeby znalazłam w terapii psychodynamicznej, stąd czytam sobie twoją argumentację trochę jak bajkę o żelaznym wilku

Re: Po otwarciu AOW ulice miasta wreszcie dla wro

korki w mieście nie były powodowane tylko przez ruch tranzytowy, w tym ciężarowy ale także przez lokalny ruch osobowy, zwłaszcza że mieszkańcy przedmieść pracujący w centrum są skazani na własny samochód. Zamiast systemu park&ride, w którym mogliby się na przedmieściach przesiąść z samochodów do

Re: korfu hotel messonghi beach

Byłem z rodzinką 4 osobową w tym hotelu w terminie 22.06-06.07.11 z triadą bo inne biura tam chyba nie jeżdżą.Zakwaterowani byliśmy w Twinsie na parterze zaraz naprzeciw mini clubu i basenu z zjeżdżalniami.Dzieciaki były bardzo zadowolone (5 i 7 lat)Pokój skromny,duży wystarczający na wakacjach. Na

Re: Korupcja w PO i za czasów PO

". 7. Dariusz Szpineta - ekspert lotniczy, krytykował śledztwo smoleńskie. W grudniu 2011 wyjechał ze z 13-osobową grupą znajomych na urlop do Indii, miał powiesić się w hotelowej łazience. Miał 39 lat… Nie żyje tak wiele osób mocno zaangażowanych w sprawę Smoleńska. A MEDIA TO PRZEMILCZAŁY. Te

Grand Pearl Beach Colakli

Hotel GRAND PEARL BEACH 5*- Colakli-Turcja Pobyt w dniach 31.10-7.11.2012, biuro podróży GTI Travel. Wylot z Katowic. Zakupiona wycieczka jako last minute. Uczestniczki: trzy ryczące czterdziestki? Są to MOJE prywatne opinie, odczucia, spostrzeżenia, uwagi i

Re: Willa Wydmy Łeba - OPINIE

Villa Wydmy zamieściła nową ofertę letnią na serwisie citeam.pl Jak to mądra Polka ma w zwyczaju przeczytałam opinie o tym noclegu dopiero po zakupie kuponów dla siebie i męża. Właśnie wróciliśmy, więc opinie i wrażenia świeże. Zacznijmy od początku. OFERTA Villi Wydmy: – 279 zł zamiast

Re: Kupię VW Touran

lepiej koryguje biegi. W mieście wiadomo to ciężkie auto wiec swoje pali 7-8 litrów jak nic. Skrzynia ma też opcje SPORT do agresywnej jazdy ale z tego nie korzystam. Nie wiem czym ty się kierujesz przy kupnie samochodu ale dla mnie podstawa to to że jest bardzo przestrzenne w środku i pakowne i taki

Czy Rada Miejska znowu zakmie sie tirami?

dokumenty i wnoszę o ich uwzględnienie podczas rozpatrywania sprawy: 1. kopię Postanowienia Sądu Rejonowego w Gliwicach z 4.06.2009 r., ze szczególnym wskazaniem opinii Sądu zamieszczonej na stronie trzeciej (zał. 1) 2. kopię pisma Wojewody Śląskiego z dnia 7.08.2009 r. skierowanego do Prezydenta Miasta

Re: Imie tylko w skróconej wersji

wrażenie, że pani sie zachłysnęła tym, że przyszła do szkoły prywatnej z publicznej i ma teraz 10 osób w klasie, a nie 25 - ergo, będzie łatwiej i przyjemniej. A tu surprise, okazało się, że z klasą 10-osobową też trzeba pracować. I że w tej klasie jest dwóch takich co wystarczą za pozostałą piętnastkę

Re: Lider PO w Szczecinie-Pan Nitras

opinii publicznej do rzetelnej informacji o pracach samorządu województwa przedstawiamy poniżej prawdziwe informacje nt. przetargu nieograniczonego o wartości powyżej 60 000 euro na "Zakup dwóch samochodów osobowych klasy średniej oraz jednego samochodu osobowego klasy wyższej dla potrzeb Urzędu

Re: Wydatki 4 osobowej rodziny

Ile ludzi i ich przyzwyczajeń do konkretnego standardu życia, tyle będzie opinii. Dla mnie to sporo jeśli nie wliczasz w to rachunków, bo ja mam zwykle ciut mniej wliczając w to również rachunki, ale mój standard życia różni się od Twojego. Dużo wydajesz na lekarza i lekarstwa, no chyba, że ktoś

Re: awaria! pomocy!

Oj, janioj, Janioj... co mi tam ktoś z komisji, znów podajesz przykłady jak Pani Muton... Chlebowski czy inny nie wymieni ale 10 innych wymieni. Muton pojedzie ale 10 innych nie pojedzie... Potwierdzasz kolejny raz moje opinie. A te 10 pań? Nie kombinuj Janioj, zrób ten test uczciwie i podaj

Re: Zapach wina i lawendy

tu inna opinia Chorwacja - Zapach wina i lawendy - 2010-12-16 22:04:24 Sama impreza (od 1 lipca dwa tygodnie) zorganizowana z wieloma niedociągnięciami z winy biura. Pilotka w czasie imprezy nawet sympatyczna (p. Marlena) jednakże nie rozliczyła się z kasy otrzymanej od turystów. Składałam

Re: Auto dostawcze

sprawdzałem to w wersji osobowej! Z ciekawości zrobilem wycenę, ale wnętrze przesądziło o tym, że nie kupiłem renault. Obsługa w salonie bardzo sympatyczna. Może ze względu na to, że trochę mnie tam już znają. VW caddy: Tak w końcu trafiłem do salonu vw. Właściwie wlazłem tam mimochodem - gdy 7 lat temu

Czemu tramwaj a nie autobus czy samochod?

. 8 m, - podobnej szerokości torowiska tramwajowego (2 tory, razem ok. 6-7 metrów), - 8 pasmowej jezdni przeznaczonej tylko dla autobusów bądź trolejbusów o szerokosci ok. 33 m, - 30 pasmowej jezdni dla samochodów osobowych (przy optymistycznym założeniu ok. 2 osób na samochód) o szerokości ponad

Re: Zapach wina i lawendy

zajmować się ludźmi. Granicę udało się przekroczyć tak szybko tylko dzięki chorwackim kierowcom innych autokarów którzy jadąc "drugim pasem pod prąd"powiedzieli, że na przejściu granicznym jest osobne stanowisko dla odpraw autokarów turystycznych a myśmy stali w kolejce z samochodami osobowymi

Re: Hotel Riadh Palms

Witam wszystkich. Właśnie wróciliśmy z Riadh Palms/Sousse. Pobyt 25.08-8.09. Zaznaczamy, że wyrażona opinia jest naszą subiektywną opinią. BIURO Itaka, z wykupioną opcją "pokój z widokiem na morze". Itaka lata do Monastiru z liniami Yes Airways (2 samoloty Airbus 320). Czas lotu 3

Re: VIVA IBERIA 2008

autokaru, samochodów przeszkadzających im w „trasie”, potrącenia stanowisk kontroli na autostradach (próby opłacenia przejazdu w miejscach przeznaczonych dla samochodów osobowych, Przestrzegam po prostu przed ITAKĄ a zwłaszcza p. przewodnik" Wpisy o wycieczce są dla mnie straszne

Nowa trasa autobusu 44 - protest

. 7.Zmniejszy się znacznie dostępność linii 44 dla mieszkańców ulicy Jędrzychowskiej i Osiedla Familijnego - dla 44 pętlą będzie Mieczykowa i Liliowa. 8.Znając dotychczasowe zwyczaje posiadaczy samochodów osobowych, w związku z punktem 2, będziemy domagać się wykonania na jezdni przeszkód dla

Re: opowiesci niy ino o Glywicach

; do Wrocławia i Tarnowskich Gór. Dopiero stamtąd wędrowały dalej. Po pierwszej wojnie śląskiej, w 1742 roku, nastąpiła kontrola wszystkich placówek pocztowych na terenie Śląska. Do Strzelec przybył komisarz pocztowy Hänel, który wystawił placówce w mieście bardzo złą opinię. Nie znamy niestety

PO i dworak zaprasza na marsze w sprawie TRWAM

. Zastrzeżenia NIK do realizacji budżetu dotyczyły: przypadków niecelowego i niegospodarnego rozkładania na raty opłat koncesyjnych na nadawanie programów radiowych i telewizyjnych, niecelowego i niegospodarczego zakupu samochodu osobowego za kwotę 103 tys. zł, wypłaty nagród członkom KRRiT w kwocie wyższej o 25

Re: List otwarty Fularza w/s T- czyli Gce za murz

być wytworzona i utylizowana (odpady z elektrowni także powstają). 2. Niestety przesłanki za tramwajem są jedyne - wydzielona osobna linia z pasa ruchu samochodów osobowych - w takim przypadku ma jak najbardziej sens. W Gliwicach tramwaj jedzie razem z samochodami osobowymi dodatkowo korkując jezdnię

Faktyczna emisja CO2 - jeszcze raz po poprawce

, szczególnie brunatnego. Obciążałoby to rzeczywiście bardziej Polskę spalającej głównie te nośniki energii. Z drugiej jednak strony - "stare" państwa UE mają kilkunastokrotnie większe zużycie benzyn (samochody osobowe, przewozy samochodowe i przede wszystkim przewozy lotnicze) i wiadomym jest, że w

Faktyczna emisja CO2.

, szczególnie brunatnego. Obciążałoby to rzeczywiście bardziej Polskę spalającej głównie te nośniki energii. Z drugiej jednak strony - "stare" państwa UE mają kilkunastokrotnie większe zużycie benzyn (samochody osobowe, przewozy samochodowe i przede wszystkim przewozy lotnicze) i wiadomym jest, że w

Okulickiego, Reja,Limanowskiego,Mireckiego

samochody skręcające w prawo niepotrzebnie stoją czekając na zielone mogły by na pewno jak jadą samochody z kierunku Mireckiego -Limanowskiego jest to długi okres nie tyle co na Reja na pewno dało by się wygospodarować chwilę na udrożnienie kierunku w prawo . Przecież kursuje komunikacja dziś linia 7,9 a

auto z usa?

- 90% czesci z town & country ale nie oferowany w europie - cena kolo $27000 - sienna i odyssey - pewnie lepsze auta od obu - ale brak europejskich odpowiednikow terenowe - tribeca - wersja 7-osobowa kolo $32000 z podatkami - xc90 - wersja awd 7-osobowa kolo $43000 z podatkami - murano - srednia

Samochody coraz bardziej usterkowe

Jak wynika z najnowszego raportu organizacji TUV, rok 2005 przyniósł w Niemczech kolejny wzrost liczby samochodów, w których stwierdzono istotne usterki. W porównaniu z sytuacją rok wcześniej odsetek ten zwiększył się o 0,7%. Innymi słowy, około 9 mln spośród 45 mln aut osobowych nie zostało

Ruch na Puławskiej

,kierunków rozwoju systemu drogowego i systemu płatnego parkowania.Znacząco wzrosła aprobata dla uprzywilejowania komunikacji zbiorowej,mimo ,że może to pogorszyć warunki ruchu samochodów z 64 procent poparcia w 1993 r.do 81.4 % w roku 2005. Pomiaru dokonywano we wtorek 7 czerwca .W strukturze rodzajowej

Puławska -pomiar ruchu

,kierunków rozwoju systemu drogowego i systemu płatnego parkowania.Znacząco wzrosła aprobata dla uprzywilejowania komunikacji zbiorowej,mimo ,że może to pogorszyć warunki ruchu samochodów z 64 procent poparcia w 1993 r.do 81.4 % w roku 2005. Pomiaru dokonywano we wtorek 7 czerwca .W strukturze rodzajowej

ruch na Puławskiej

drogowego i systemu płatnego parkowania.Znacząco wzrosła aprobata dla uprzywilejowania komunikacji zbiorowej,mimo ,że może to pogorszyć warunki ruchu samochodów z 64 procent poparcia w 1993 r.do 81.4 % w roku 2005. Pomiaru dokonywano we wtorek 7 czerwca .W strukturze rodzajowej pojazdów w obu

Pulawska pomiar ruchu

,kierunków rozwoju systemu drogowego i systemu płatnego parkowania.Znacząco wzrosła aprobata dla uprzywilejowania komunikacji zbiorowej,mimo ,że może to pogorszyć warunki ruchu samochodów z 64 procent poparcia w 1993 r.do 81.4 % w roku 2005. Pomiaru dokonywano we wtorek 7 czerwca .W strukturze rodzajowej

ruch na Puławskiej

,kierunków rozwoju systemu drogowego i systemu płatnego parkowania.Znacząco wzrosła aprobata dla uprzywilejowania komunikacji zbiorowej,mimo ,że może to pogorszyć warunki ruchu samochodów z 64 procent poparcia w 1993 r.do 81.4 % w roku 2005. Pomiaru dokonywano we wtorek 7 czerwca .W strukturze rodzajowej

Wyglada na to, że wójt z gminy Leżajsk ma kłopot

jeden typ samochodu, koreański van KIA CARNIVAL. Duża, 7 osobowa, nieco toporna bryka z trzylitrowym silnikiem - kopci jak smok i cieszy się "mieszanymi" opiniami użytkowników. www.motoforum.pl/Opinie/Kia/carnival/carnival.php3 Pozostaje tylko życzyć panu wójtowi Mieczysławowo Tołpie, by

Re: Furio - wady i zalety

Zobacz opinie uzytkownikow tutaj: www.opony.com.pl/testy/index_testy1.asp?i_rodzaj=3&rodzaj_pojazdu=osobowe&producent=Dębica&i_producent=&model=FURIO&ilos c=51 Nie mialem ich w swoim samochodzie, kiedys tylko jechalem z kolega samochodem "obutym" w Debice Furio - sa

Re: cenowy zawrót głowy

Byłem od 29.06- 14.07.2007 samochodem na benzynkę, rodzina 4 osobowa ( 3 dorosłe). 2 noclegi w Plitvicach + zwiedzanie parku narodowego,zwiedzanie Szybenika, następnie tydzień w okolicach Splitu ( zwiedzanie Splitu, Salony, Klisu, Kasteli, Trogiru,Omisa), wyjazd na 1 dzień do Dubrownika ( obiad

Re: Samochód z drzwiami przesuwnymi

Możesz napisać coś więcej o fiacie doblo? Rozumiem że masz wersję 7osobową, właśnie o to pytam w osobnym wątku, bardzo prosze o opinię :-)

Jarolaw i Lech Kaczynscy .

W dniu dziesiejzsym bylam w Urzedzie Pracy w miescie Przemysl , ktore w mediacj intrnetowych reklamuje bezplatnie, gdzie mnie narazono na osmieszania , falszywe opinie niezgodne z prawdami, utrudnaino mi zatrudnianie od dwoch lat. Potrafie wyciagac bledy poszeczogolnych pracownikow. Wyslany

Re: KILKA PYTAŃ - LICZĘ NA ODPOWIEDZI

mozliwy układ mogę jedynie stwierdzić, ze generalnie panuje opinia, że przy rodzinie 4- osobowej aby miec komfort użytkowania to jednofunkcyjny+zasobnik jest mimimum minimorum.Jest dokładnie tak jak pisze abc. Słowo "dwufunkcyjny" jest tu bardzo mylące. W tym przypadku więcej nie znaczy

Re: antek do wynajecia

wspominalem w zapiskach;-) > ja i samochod wyceniamy sie na 50 usd/dzien (czyli koszt wypozyczenia w > wypozyczalni samochodu osobowego bez ubezpieczenia) do tego dochodza koszty > paliwa i oplat za autostrady. czesc trasy wiodlaby drogami nizszej kategori, co zaniza koszty;-) a co z twoim spaniem

Wszyscy nacierają na UK - a co z landami, Austrią?

Wiadomo... Jest ograniczenie zatrudnienia. Mnie osobiście interesuje Austria. 7 lat zakazu w dostępie do rynku pracy! Mam bardzo ekonomiczny i niezawodny samochód osobowy (Opel Astra z inst. gazową) i bardzo chcę się nauczyć perfekcyjnie niemieckiego. Pomyślałem, że zarejstruję w Polsce

Re: Portugalia - wynajem samochodu: opinie i rady

) też niczego sobie. Żeby u nas były takie drogi. Jechaliśmy też do Sevilli polecam tankowanie w Hiszpanii tańsze paliwo :) Za 7- osobową ALHAMBRE z przebiegiem 3000 km za 4 dni wyszło nam ok 500 euro + 200 za bilety wstępu itp. Niestety nie pamiętam nazwy wypożyczalni my braliśmy z hotelu.

Osiołkowi w żłoby dano...

Hondy o 6.100,- zł d. Ford Focus 1.8 TDCi, 5 drzwi, 100KM, droższy od Hondy o 6.100,- zł oraz używany Hyundai Santamo ( klon Space Wagona Mitsubishi) 2.0, 136 KM, minivan 7 osobowy, 57.000km, gwarancja do lipca 2003, stan b. dbr. Wszystkie samochody mają w zasadzie takie samo wyposażenie. Potencjalny

Rejestr zbiorów danych osobowych

Rejestr zbiorów danych osobowych - ogólnokrajowy, jawny rejestr zbiorów danych osobowych zgłoszonych przez administratorów danych, prowadzony przez Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych na podstawie art. 42 ustawy z dnia 22 stycznia 1997 r. o ochronie danych osobowych.Rejestr prowadzony

Administrator danych osobowych

lub osobę decydujące (samodzielnie) o celach i środkach przetwarzania danych osobowych (art. 7 pkt 4). Jest to podmiot praw i obowiązków, który sprawuje władztwo nad przetwarzaniem danych osobowych przez zaciąganie zobowiązań i rozporządzanie prawami. Nie ma przy tym znaczenia fakt, czy podmiot

Oznaczenia wagonów osobowych

Oznaczenia literowe wagonów osobowych używane przez Polskie Koleje Państwowe (PKP). Wagony osobowe Zgodnie z wymaganiami w zakresie dopuszczalnych form oznaczenia literowych serii i indeksu taboru pasażerskiego, określonych w obowiązującym Dodatku P - część 13 do Decyzji Komisji Unii Europejskiej

Fabryka Samochodów Osobowych

Fabryka Samochodów Osobowych S.A. (FSO) – polskie przedsiębiorstwo branży motoryzacyjnej produkujące samochody osobowe zlokalizowane w Warszawie w dzielnicy Praga-Północ na Pelcowiźnie zbudowane od podstaw na przełomie lat 40. i 50. XX wieku. W latach 1986-2002 w skład FSO wchodził Zakład

Lista najszybszych samochodów osobowych świata

Spyder 283 km/h 2001 B Engineering Edonis 365 km/h 2002 Ferrari 575M Maranello 325 km/h 2002 Ferrari Enzo 350 km/h 2002 Pagani Zonda 7.3 S 354 km/h 2002 Maserati 4200 GT 285 km/h 2003 Lamborghini Murciélago 332 km/h 2003 Ferrari 612 Scaglietti 320 km/h 2003 Alfa Romeo GTV

Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.
Zasady zachowania poufności. O Wikipedii. Korzystasz z Wikipedii tylko na własną odpowiedzialność. Materiał pochodzący z Wikipedii został zmodyfikowany poprzez ograniczenie liczby przypisów. Wikipedia® is a registered tradmark of the Wikimedia Foundation.