opinie o 1.6 hdi silniku

Dariusz Dobosz

Peugeot 207 (2006 - 2012) - opinie Moto.pl

Peugeot 207 (2006 - 2012) - opinie Moto.pl

Model 207, zgrabne auto miejskie, to większy i wygodniejszy następca popularnej kiedyś "dwieścieszóstki"

Co oferuje rynek crossoverów w segmencie C?

Ten segment jest wyjątkowo pojemny, ale zaliczamy do niego skrajnie różne pod względem wielkości modele. Oto przegląd crossoverów i SUV-ów segmentu C

Peugeot 206 (1998-2006) - opinie Moto.pl

Ogromna popularność modelu 206 nie jest dziełem przypadku. Atrakcyjna, ponadczasowa stylizacja, udana konstrukcja, wysoki jak na tę klasę pojazdów komfort jazdy, dobre prowadzenie i zwrotność oraz spory wybór silników (w tym również oszczędnych diesli) - oto, co może zaproponować "dwieścieszóstka"

Peugeot 508 | Galeria i lista silników

Peugeot 508 | Galeria i lista silników

Wszystko o autach marki Peugeot - dane techniczne, opinie, ocenyW gamie silnikowej nowego, francuskiego średniaka znajdą się między innymi dwa benzynowce: 156-konne 1.6 THP, dostępne w tandemie z sześciobiegową skrzynią manualną lub sześciostopniowym automatem oraz 1.6 VTi o mocy 120 KM z

Wybieramy najlepszy używany kompakt (2006)

Wybieramy najlepszy używany kompakt (2006)

Volkswagen Golf V 1.9 TDI 1896 105 11,3 187 5,1 421 350/1305 * - brak silnika benzynowego 1.6 w ofercie** - jedyny diesel dostępny w ofercieWiadomo, że o jakości auta nie świadczą suche dane techniczne. Dodatkową pomocą mogą się okazać testy-konfrontacje. Oto wybrane z nich:Chevrolet Lacetti - Kia

Opel Zafira Tourer 2.0 BiTurbo CDTI Cosmo | Test | Rodzinny tranSPORT

Opel Zafira Tourer 2.0 BiTurbo CDTI Cosmo | Test | Rodzinny tranSPORT

testowanej Zafiry, czyli wersję Esclusive z silnikiem 2.0 HDi o mocy 150 KM, wyceniono na 118 tys. zł. Jeszcze tańszy jest Renault Grand Scenie (Bose 1.6 dCi - 104 150 zł), ale jego najmocniejszy diesel ma tylko 130 KM. Ford Grand C-MAX 1.0 EcoBoost/100 KM kosztuje minimum 70 100 zł. Najbardziej zbliżona do

Peugeot 106 (1991-2004) - opinie Moto.pl

Peugeot 106 (1991-2004) - opinie Moto.pl

centralnej części podszybia. VIN Znaki 1-3 Światowy kod producenta (VF3-Peugeot, Francja; VSC -Peugeot, Hiszpania) Znak 4 Kod modelu (1-model 106) Znak 5 Kod nadwozia (A, B-5d; C-3d) Znaki 6-8 Kod silnika (HDZ-1.1; NFY-1.6; K9B-1.4 D; VJZ-1.5 D) Znak 9 Kod skrzyni biegów (1-manualna, 4 biegi; 2-manualna, 5

Suzuki Grand Vitara (1997-2005) - opinie Moto.pl

Suzuki Grand Vitara (1997-2005) - opinie Moto.pl

km.Kalendarium1997, jesień - światowa premiera modelu; 1998, wiosna - europejska premiera modelu, wersja 5d, silniki 1.6 (94 KM), 2.0 16V (127 KM), 2.5 V6 24V (144 KM), 2.0 TD (turbodiesel, komora wirowa, 87 KM); 2000, jesień - wersja 3d, nowy silnik 2.0 HDI (turbodiesel, common rail, 109 KM). Premiera wersji XL-7

Używane - Suzuki Grand Vitara 1997-2005

europejska premiera modelu, wersja 5d, silniki 1.6 (94 KM), 2.0 16V (127 KM), 2.5 V6 24V (144 KM), 2.0 TD (turbodiesel, komora wirowa, 87 KM) 2000, jesień wersja 3d, nowy silnik 2.0 HDI (turbodiesel, common rail, 109 KM). Premiera wersji XL-7, silnik

TOP 10 | Kombi za 7 tys. zł

TOP 10 | Kombi za 7 tys. zł

sobie z rozpędzaniem japońskiego kompaktu, choć lepiej wypada wersja 1.6 o mocy 110 koni. Zwolennikom diesli można polecić 72-konny silnik wolnossący o pojemności 2 litrów.Wady? Ceny oryginalnych części, skromne wyposażenie i oferta silnikowa oraz korozja, wycieki oleju spod uszczelniacza wału korbowego

Citroen C4 (2004 - 2011) - opinie Moto.pl

Citroen C4 (2004 - 2011) - opinie Moto.pl

zakupem. Historia modelu 2004 - Premiera modelu, nadwozie hatchback 3d i 5d, silniki benzynowe 1.4 (88 KM), 1.6 (109 KM) i 2.0 (136 KM), turbodiesle 1.6 HDI (90 KM), 1.6 HDI (109 KM) i 2.0 HDI (140 KM). 2007 - silnik dwupaliwowy 1.6 Bioflex (109 KM) 2008 - Niewielka modernizacja, silniki benzynowe 1.6 VTi

Peugeot 1007. Sezamie otwórz się

, powiększysz niewielki bagażnik (246?l). W kabinie nie brakuje praktycznych schowków - są nawet w podłodze.Pod maskę "1007" trafią dwa benzynowe silniki 1.4 (75?KM) i 1.6 16V (110?KM) oraz diesel 1.4 HDI (70?KM). Oba benzyniaki mogą współpracować z 5-biegową ręczną przekładnią lub

Numer 12/2004

, Peugeot 206 1.6 HDi, Renault Clio 1.5 dCi - trzy auta miejskie z nowoczesnymi turbodieslami i ponadprzeciętnym temperamentemAudi A3 TDI Sportback kontra BMW 120 - bezwzględna walka ambitnych kompaktówMinikonfrontacjaFord Mondeo Titanium X 2.2 TDCi oraz 3.0 16V - co lepsze: diesel czy benzynowy? Raport

Auto za 10 tys. zł | Część II

Auto za 10 tys. zł | Część II

turbodiesel o mocy 90 koni. Z uwagi na wysokie przebiegi tych ostatnich, warto spojrzeć w stronę benzynowych wersji o pojemności 1,8 i 2 litrów z lat 1998-2000. Uwaga! Silniki Zetec wymagają specjalnych świec. Mondeo trapią awarie pokładowej elektryki i ABS-u, luzy w układzie kierowniczym i awarie osprzętu

Peugeot Partner/Citroen Berlingo - opinie Moto.pl

MetryczkaNa polskim rynku bliźnięta występują najczęściej z jednym z dwóch silników benzynowych - 1.4 (75 KM), 1.6 (90 KM) lub wolnossącym dieslem o pojemności 1.9 (71 KM). Najmniejsza (trochę za słaba do tego auta, szczególnie z bagażem) benzynówka znana jest m.in. z osobówek: Saxo, ZX, większy

Peugeot Partner (1996-2006) - opinie Moto.pl

Peugeot Partner (1996-2006) - opinie Moto.pl

Combispace i Multispace (specjalna zabudowa wnętrza, drzwi przesuwne po obu stronach nadwozia); 2000 - diesel 2.0 HDI (common rail, 90 KM), wycofanie z oferty silników 1.1 i 1.8 D, niewielka modernizacja wnętrza (deska rozdzielcza, fotele); 2001 - silnik 1.6 16V (109 KM) w miejsce silnika 1.8; 2002

Citroen Xsara Picasso (1999-2008) - opinie Moto.pl

Citroen Xsara Picasso (1999-2008) - opinie Moto.pl

), 1.8 16V (110 lub 115 KM), 2.0 (109 KM), 2.0 HDI (turbodiesel, common-rail, 90 KM); 2000, wiosna - silnik 1.6 (95 KM); 2002, grudzień - niewielka modernizacja (lepsze wyposażenie, poprawione hamulce przy tylnej osi); 2003, styczeń - silnik 2.0 16V (136 KM); 2004, wiosna - niewielka modernizacja (drobne

Raport specjalny: Superdiesle

o coraz wydajniejszym turbodoładowaniu. Konieczność zmniejszania kosztów produkcji silników na ropę sprawi, że konstruktorzy chętnie będą sięgali po układy 3-cylindrowe, tak jak to uczynił Volkswagen. Przyszłość należy do turbodiesli, które kuszą niewielkim zużyciem paliwa.W naszym raporcie

Citroen Xsara Picasso (1998-2006) - opinie Moto.pl

Citroen Xsara Picasso (1998-2006) - opinie Moto.pl

zawieszeniach (mogły pękać). Ostatnia akcja odbyła się latem 2006 r. i objęła auta z wadliwym układem smarowania w głowicy silnika. Co wybrać? Na polskim rynku wtórnym najłatwiej kupić Xsarę Picasso z benzynowym silnikiem 1.6. Sporo jest także wersji 1.8 16V, a także dwulitrowych turbodiesli HDI o mocy 90 KM

Peugeot 307 (2001 - 2007) - opinie Moto.pl

Peugeot 307 (2001 - 2007) - opinie Moto.pl

informacja dotyczy silników Peugeota 307 - należą do wyjątkowo oszczędnychHistoria modelu2001 - premiera modelu, nadwozie typu hatchback 3d i 5d, silniki benzynowe 1.4 (75 KM), 1.6 (109 KM), 2.0 (136 KM), turbodiesle 1.4 HDI (68 KM), 2.0 HDI (90 KM), 2.0 HDI (107 KM), 2002 - wersje kombi i SW2003 - silnik

Citroen Berlingo (1996-2010) - opinie Moto.pl

Citroen Berlingo (1996-2010) - opinie Moto.pl

drzwi przesuwne po prawej stronie), turbodiesel 2.0 HDI (90 KM)  2000 - nadwozie 5d (tylne drzwi przesuwne po obu stronach auta), silnik benzynowy 1.6 (109 KM)  2002 - modernizacja, nowy pas przedni, nowe wnętrze, silniki benzynowe 1.4 (75 KM) i 1.6 16V (109 KM), diesel wolnossący 1.9 D (70 KM

Citroën C3 (2001-2009) - opinie Moto.pl

produkcji, silniki 1.1 (60 KM), 1.4 (75 KM), 1.6 16V (110 KM), 1.4 HDI (turbodiesel, common-rail, 68 KM), 1.4 16V HDI (turbodiesel, common-rail, 90 KM); 2002, jesień wersja z otwartym nadwoziem (Pluriel), wersja Sensodrive; 2004, wiosna - wersja

Citroën C5 (2000-2008) - opinie Moto.pl

Citroën C5 (2000-2008) - opinie Moto.pl

76666298 (utrudnienia w rozruchu silnika ze względu na zalewanie cylindrów). Ceny Największy wybór zapewniają wersje 1.8 16V oraz 2.0 HDI. Sporo jest również odmian z silnikami 2.0 16V i 2.2 HDI. Najtrudniej kupić benzynowego 3.0 V6 i turbodiesla 1.6 HDI. Generalnie brakuje wśród używanych C5 roczników

Citroën Xsara (1997-2006) - opinie Moto.pl

(komora wstępna, 90 KM)1998, wiosna - wersja kombi1999 - silnik 1.6 w wersji 88 lub 90 KM, silnik 2.0 16V o mniejszej mocy (132 KM), silnik 1.9 D o wyższej mocy (71 KM)2000, wiosna - silnik 2.0 16V (wersja VTS, 163 KM), silnik 2.0 HDI (common rail, 90 KM)2000, jesień - modernizacja (nowe reflektory

Citroën Xantia (1992-2001) - opinie Moto.pl

wnętrzu, pirotechniczne napinacze pasów bezpieczeństwa, nowe materiały wykończeniowe, lepsze wyposażenie;1998, jesień - silnik 2.0 HDI (turbodiesel, common-rail, 90 i 109 KM);2000, jesień - premiera następcy (model C5);2001, jesień -wstrzymanie produkcji Xantii we Francji, dalsza produkcja w

Peugeot 406 (1995-2004) - opinie Moto.pl

powstała też sportowa wersja coupé, co dodatkowo podkreśla ekskluzywny charakter auta.Wśród udanych i trwałych silników modelu 406 warto wyróżnić wysokoprężne HDI. Pracują stosunkowo cicho i spokojnie, a są dynamiczne i oszczędne. Kalendarium

Peugeot 306 (1993-2001) - opinie Moto.pl

gorzej mają zwolennicy nowoczesnych silników wysokoprężnych. Silnik HDI, z wtryskiem typu common rail trafił do Peugeota 306 pod sam koniec produkcji.SilnikUkłady korbowe i rozrządy silników "trzystaszóstki" należą do trwałych, gorzej z osprzętem. Awarie pomp paliwa, alternatorów, sterowników

Citroën C4 1.6 HDi, 2.0 HDi, 2.0 VTS

, unosząc łokieć. Z tego "udogodnienia" lepiej zrezygnować.Kompaktowy Citroën jest autem mający własny styl i ciekawe rozwiązania. Rywale nie mogą spać spokojnie. Najdobitniej świadczy o tym druga lokata w rywalizacji o europejski tytuł Samochodu Roku 2005.opinia auto+Dobrze zrobione

Re: Używane | Citroën C5 2000-2008

Jedyne auto które w tej wartości/roczniku oferuje zawieszenie aktywne, lecz uważałbym na silniki diesla szczególnie 1.6 HDI koło dwumasowe/ turbina szczególnie w autach powyzej 150 tyś km! www.moto-opinie.eu

Re: Silniki HDi z PSA

Moja opinia może być odrobinę skażona - jestem fanem peugeota i mam silnik 1.6 HTP 155 KM w swoim 508. Połączyłem go z automatyczną skrzynią biegów i.... nie mam zastrzeżeń. Auto jest niezawodne, dynamiczne, ekonomiczne. Pewnie przy manualnej skrzyni biegów wyszłoby że auto może mieć słabszy dół

citroen Xsara Picasso czy Skoda Octavia

silnik HDI 1.6 Który wybrać proszę o opinie

Skrzynia citroen MCP-opinie

Będę wdzięczny za opinie na temat tej skrzyni biegów użytkowników citroena C4 Picasso z silnikiem 1.6HDI. Warto kupić czy nie? szarpie,buja itp?

Re: Peugeot 307 (2001 - 2007)

., jeździło min. po UA i RO (kto był, ten wie) - żadnych awarii i problemów z zawieszeniem. U kolegów analogicznie. Jeden egzemplarz gasł koledze notorycznie w zimie, poniżej -20 ;), nawet w trakcie jazdy (serwis skapitulował - ale taki serwis..). Powyższa opinia oparta na próbce około 20 aut 1.6 HDI z

Motodziennik: Twingo z dopiskiem Gordini

Ha! No, racja pierwsza rzecz to "ile ma na liczniku" :D Ale z opinią co do 1,5 dCi to się po raz setny Jacku nie zgodze. To beznadziejny silnik i jest to opinia bardzo wielu mechaników. Owszem, dźwięk znacznie lepszy niż np 1,6 HDI, turbodziura znośna (ruszając 1.4 D4D miałem serce w

Re: 2.0 145 KM benzyna.

zapewnia identyczne osiągi, a pali mniej. Nie ma też turbodziury uciążliwej w 1,8 - świetnie ciągnie już od dołu. I jest wyraźnie cichszy. Opinie na temat jego awaryjności są podzielone, jak zresztą na temat całej rodziny HDI. Nie jestem pewien, ale 1,6 109 KM ma chyba obligatoryjnie FAP(?). Wujaszek

Re: Toyota wyróżniona przez TUV

zdaniem ładniejszą limuzynę. Jeździłem nim prawie 6 lat robiąc 223tys. km i byłem naprawdę zadowolony z przebiegu eksploatacji, nie było żadnej awarii która zmusiła by do postoju w serwisie. Później kupiłem 407 1.6HDI którą jeździłem do 2010r, silniczek okazał się nieco za słaby ale za to pod względem

Re: Peugeot 407 - 1.8 benzyna czy 1.6 HDI ??

Moj kolega ma podobny problem, choc moim zdaniem 1.6hdi(110KM) powinien niezle sprawowac się nawet w aucie o takich gabarytach jak 407.Osobiscie posiadam ten sam silnik w 307 tylko w slabszej odmianie (90KM). Jezeli ktos z forumowiczów jezdzi taką 407 to chętnie posłucham opinii. Pozdro.

Pyt. do znawców (szarpanie auta)

sprawdzone w ASO , podczepiono inna skrzynie biegów, wymieniono sprzęgło... i nic. Czy przypuszczacie może co może być przyczyną - czy może układ wtryskowy pracuje wadliwie (1,6 HDI) i podaje po dotknięciu gazu od razu za duża dawke paliwa? Czy może coś z oprogramowaniem silnika? Co ciekawe - problem

Re: Fiat Stilo

Absolutnie nie zgadzam sie z tak negatywna opinia n/t silnika 1.6 Na rynku wtornym silnik 1.8 w modelach Fiata wzgledem 1.6 praktycznie nie wystepuje. Poprzednia wersja 1.8 nie byla alternatywa dla 1.6 gdyz przy wyzszej cenie oraz spalaniu jezdzila tak samo (113 KM). Obecna wersja jest nieco

Re: Nowy 2.2HDi Biturbo 170KM od PSA

...miałem na myśli "bez biturbo". Oczywiście, zwolennicy Forda będą mówili, że 1.6HDi czy 2.0HDi to silniki forda, a fani PSA, że 1.6TDCi czy 2.0TDCi to silniki od cytryn. Korporacyjna wersja mówi, że są to silniki powstałe "we współpracy" więc dalsza utarczka słowna chyba nie

Re: Peugeot Partner czy Fiat Doblo

Ja wybrałem Partnera 1,6 hdi 90 KM trendy A/C(osob.).Dostałem b.dobrą cenę na firmę. Jeśli Doblo z multiJetem to 1,9. (Kup doblo to będziemy sobie z czasem porównywać) O partnerze mówią"poczciwy osiołek"(to określenie dotyczy chyba tylko nieprodukowanego już 1,9 D lub 1,4 benz. Partner

Re: Samochód rodzinny: 2 + 3 , wybór

są półroczne samochody z silnikiem 1.6 HDI To bedzie takie (prawie) pyt. retoryczne - dlaczego takie auto jest o tyle tansze niz inne? Peugeot to nie Tata... nie ma nic za darmo - skoro prawie nowe auto kosztuje tyle co inne, podobnej wielkosci kilkuletnie.... cos smierdzi :-)

Re: @mariusz

bagażniku i jeszcze zmieściłoby się tam kilka ich koleżanek. Jeszcze więcej, gdybym je ćwiartował. Charakterystyka silnika. Nie lubię jednostki 1.6 HDi 90 KM. Nie i już. Dla mnie minidiesle wogóle nie powinny istnieć. Silnik w 301 jest słychać. Nie przeszkadza, ale go słychać. Wszystko się wyjaśniło gdy

Peugeot 407 1.6 HDI - proszę o pomoc

Mam wielką prośbę o pomoc w imieniu znajomego. Chce kupić peugeot’a 407 z silnikiem diesla 1.6 HDI Cena o dilera około 77 000. Cenę uważa znajomy za „dobrą”, ale zrodziły się wątpliwości , nigdy nie jeździł peugeotem , ja też nie. Jeżeli ktoś ma doświadczenia z takim modelem

Problem z wyborem auta dostawczego(berlingo,doblo)

- bardzo cieszy mnie ta ewentualność ;) Fiat ma jednak dramatyczne oferty dotyczące przedłużenia gwarancji, a auto powinno na siebie w miarę bezawaryjnie zarabiać przez co najmniej 4-5 lat. W berlingo z kolei najmocniejszy silnik to diesel 1.6 HDI o mocy 90KM. Sporo słabszy, choć z drugiej strony, może

Re: Samochód rodzinny: 2 + 3 , wybór

zasięgu finansowym są półroczne samochody z silnikiem 1.6 HDI (ekonomika - rewelacja), ale wszystkie mają tylne siedzenia w postaci kanapy, więc jw. Wasze dobre opinie dot. japończyków trafiają mi do przekonania, bo mój samochód, który najlepiej wspominam to Mitsubishi Space Star 1.9 DID (pewnie

1,4 90KM benzyna czy 1,6 Hdi 92 KM diesel?

Samochód: citroen C4 - jestem już zdecydowany, do wyboru 3 silniki- 1,4 90 km benzyna, 1,6 110 km benzyna lub 1,6 90 km HDI. Ze względu na spore spalanie (mimo małej różnicy w cenie między 90 a 110 benzyna) odpada ten drugi - sporo jeżdze po mieście, a w porywach 11-12 l/100 km to jednak za dużo

Re: Audi A4 1.9TDi vs Peugeot 407 1.6 HDi

peugeocie 407 niewiele wiem. Ma opinię udanego modelu, a w ostatnim rankingu DEKRY wypadł b. dobrze. Jednak jak się poczyta forum użytkowników (www.peugeot-klub.com.pl) to mogą pojawić się wątpliwości. Silnik 1,6 HDI wydaje mi się zdecydowanie za mały. Pozdrawiam v-6

Re: Ile pali Fusion 1,4 benzyna ?

,2-7,0. Ogólnie lubię Fordy ale Fusion HDI to (kosztowne) nieporozumienie, weź benzyniaka 1.4 - będzie palił ok. 6,7-7,0 l w mieście no chyba, że jeździsz bardzo ostro... Miałem kiedyś Focusa 1.6 benz. - w warszawskich korkach palił 7,2-7,5 l. Pozdrawiam Piotrek

Re: Pomocy- Jakie autko dla kobitki?

za kilkaset zl wymieniac. > poza tym z doswiadczenia wiem, ze Toyota jest bezpieczniejszym autem w momencie > > stluczki. Napisz jaka pojemnosc silnika bedzie? Mam nadzieje, ze nie mniej niz > 1.6 Największy w Yarisie jest 1,5. 105 km w benzynie, odmiana sportowa sygnowana znakiem

Re: Ile pali Fusion 1,4 benzyna ?

. Jeśli chodzi o spalanie to w mieście w korkach ok. 6,2-7,0. > Ogólnie lubię Fordy ale Fusion HDI to (kosztowne) nieporozumienie, weź > benzyniaka 1.4 - będzie palił ok. 6,7-7,0 l w mieście no chyba, że jeździsz > bardzo ostro... > Miałem kiedyś Focusa 1.6 benz. - w warszawskich korkach

Re: Problem z wyborem auta dostawczego(berlingo,d

jeszcze o co najmniej jeden procent). Brak możliwości rozsądnego przedłużenia gwarancji - dla mnie duza wada. 3. Citroen berlingo 1.6 HDI (90KM) - około 51000 netto. Do tego przedłużona do 5 lat (i 100 000km) gwarancja za 2500zł. Wszystkie ceny są podane z autami mającymi: Esp, klimatyzację automatyczną

Re: Jaka jest wasza opinia o C-maxie 1,6 TDCI ?

poście mówilem o poczekaniu z pól roku bo wtedy wejdzie C4 Picasso z tym wlaśnie 1.6 HDi a i za pewne 2.0 będzie nowej generacji - 138KM. Mniemam bowiem, że dzisiejsza Picasso nie zdobywa twoich gustów skoro o niej nie wspominasz;) Pzdr

Re: opinia! Auto komis JOKER, ul. Prażmowskiego 2

OGLĄDAŁEM TEN SAMOCHOD.WITAM. POSIADAM W SPRZEDAŻY PEUGEOTA 308 Z 2010r WYPOSAŻONY W OSZCZĘDNY A PRZY TYM DYNAMICZNY SILNIK DIESLA 1.6 HDI O MOCY 110KM . SAMOCHÓD JEST BEZWYPADKOWY, STAN TECHNICZNY I WIZUALNY IDEALNY, SERWISOWANY W ASO (posiadam komplet dokumentów serwisowych z udokumentowanym

Re: Silniki HDi z PSA

diesle HDI - a w fordzie TDCI - są dość stare i dlatego dobrze dopracowane... Moim zdaniem najlepszy jest 2 litrowy diesel - pali niewiele więcej niż 1,6, a daje znacznie większą frajdę z jazdy. Miałem go w volvo v50 - absolutnie bezawaryjny i przyjemny motor. 1,6 jest chwalony w słabszych

Silniki HDi z PSA

Ostatnio zainteresował mnie Peugeot 5008. Samo auto bardzo mi się podoba i spełniałoby moje oczekiwania pod względem komfortu i ergonomii. Problem pojawił się w przypadku silników. Turbobenzynowy THP 1.6 ma fatalne opinie, podobno jest strasznie awaryjny. Kolejny benzynowy, wolnossący też 1.6

Re: Auto dostawcze

autem. Minusem jest to, że najmocniejszy silnik (diesel 1.6 HDI) ma ledwie 90KM (w wersji dostawczej nie ma mocniejszej) oraz niespecjalną dynamikę. Plusem dla mnie z kolei była możliwość podwyższenia ładowności do bodajże (głowy nie daję) 850kg. W mojej branży akurat dość przydatne. Ciekawostką

Re: najekonomiczniejszy, jezeli chodzi o spalanie

Merc 190D 2,0 ważył 1180kg, a Peugeot 1007 1,4HDI waży 1170kg? Opel Agila 1,0 waży 1040kg, a Opel Vectra A 1,6 ważył 1005kg?

Re: Pomocy- Jakie autko dla kobitki?

bezpieczniejszym autem w momencie stluczki. Napisz jaka pojemnosc silnika bedzie? Mam nadzieje, ze nie mniej niz 1.6 iwonka9911 napisała: > Pomóżcie mi się zdecydować jakie autko kupić dla siebie. Do wyboru mam > Peugeota 206 HDI lub Toyota Yaris Gold, chodzi mi o nowe auta, nie używane. > Bardzo

Re: Citroen C5 2,0 HDI

od środka Standard we francuzach :) Cięzko powiedzieć - może za dużo problemów stwarza 2.0HDi i stąd moje złe opinie... 1.6 110kM jest niezły, przy tym bardziej równomiernie rozwija moc, choć jest odczuwalnie słabszy. Za to chyba nieco cichszy i mniej trzęsie. Tylko ...1.6 w tak dużym i ciężkim

Re: Peugeot 308 SW 1.6 HDI | Pierwsza jazda

@hubba_hubba tak sie składa że Twoje wspaniałe 2.0 TDCi to silnik Peugeot/Citroen :) ale gratuluje bo po Twojej opinii widać udana konstrukcja.

Re: Opel Zafira - czy warto kupić?

jest malutka i gorzej wykończona w środku ale to Nissan i ma 3 lata gwarancji Scenic ma mnóstwo dodatków w cenie i też jest przyjemny JR Gość portalu: RAKO napisał(a): > Zastanawiam się nad kupnemOpla Zafiry z silnikiem 1.6 lub 1.8. Jakie macie dośw > iadczenia, > sugestie i opinie

Re: mazda 626 lub VW Passat, ale Omega??!

) Mazdę 626 (1998) - zarówno 2.0 TDi (ujdzie w tłoku) jak i benzynę (duże spalanie) Mitsubishi Carismę (nawet 2000) - z 1.8 GDI - niezły wypas, ciekawy silnik (potrafi spalić ok. 6 litrów na 100 km), ale uciążliwe tylne zawieszenie Nissana Primerę (też 2000 r) - poprzedni model, unikaj starego silnika 1.6

Re: Citroen C4 1.6 HDi | Za kierownicą

testując ostatnio DS4 z tym silnikiem o mocy 110 km przyznaje że przy prawie 1350 km masy nie było problemu by w miescie osiągnąc wynik spalania na poziomie 6,5 litra! www.moto-opinie.eu

Re: mazda 626 lub VW Passat, ale Omega??!

zawieszenie > Nissana Primerę (też 2000 r) - poprzedni model, unikaj starego silnika 1.6 i > słabego wyposażenia > Omegę (98 to nawet 3.0) - kombi oferuje ooogromny bagażnik, ale jakość i > awaryjność kwestionowana > Opla Vectrę (turbodiesla też, z 99/00 r) - lepiej niż z Omegą, ale mniejszy

Re: Do Greenblacka: uscislijmy pewne fakty

greenblack napisał: > 01boryna napisał: > > > Pojedynek na slowa. 1.6 i 2.0 TDCi(tak sie nazywaja te motory) w C-Max sa > > zaprojektowane w KOOPERACJI z PSA. > > A ja ci mówię, że przynajmniej blok pochodzi od 2.0 HDI, montowanego obecnie w > np. C5, 307, a

To super samochod :-)

kokowskim napisał: > Rozważam PEUGEOTA 307 SW, chcialbym poznac opinie uzytkowników (1.6 benz lub > 2.0 HDI). > > Z czym macie problemy, co uwazacie za zalety. W moim P307: - przelaczenie swiatel powodowalo wylaczenie swiatel :-) - wymieniono centralny zamek bo sie... zepsol

Citroen C5 2009, 1.6 hdi, KUPNO

Witam. Mam zamiar kupić w/w Citroena. Jadę po niego jutro. Nie znam się za bardzo na silnikach, ale zrobiłem kilka zdjęć temu co chcę kupić, i chyba różni się trochę od innych. Bardzo proszę o opinię jakiegoś fachowca. Tu są linki do zdjęć: img402.imageshack.us/i/zdjcie0186y.jpg/ img683

Peugeot 307 1,6HDI Bardzo proszę o opinie, uwagi i

Bardzo proszę wszystkich użytkowników tego auta o opinie odnośnie tego silnika jak i całokształtu francuskiej produkcji. Za każdą opinie będę wdzięczny. Z góry dziękuję

Re: Peugeot 407SW 2.0 HDI - czy to jest dobry pom

dosc mocno interesowalem sie mazda, z tego co wiem to w 3 pracuje diesel 1,6 produkcji PSA. A z kolei 6 to maly wybor u nas i niezbyt dobre opinie o tym dieslu - a prawie wszystkie sa sprowadzone i w wiekszosci diesle, jak nie wiadomo jak poprzedni wlasciciel obchodzil sie z tym silnikiem to spore

Re: O Berlingo 1.6 HDi 90KM coś wiedzą?

jest chyba DPF, w który ten silnik jest standardowo wyposażony, zdarza się że przy próbie wypalania w trybie serwisowym rozlatuje się kolektor i turbina, według niego 1,6 to najmniej udany diesel w gamie Forda w chwili obecnej. Z drugiej strony jeśli przebieg jest autentyczny, to nie powinien sprawiać

O Berlingo 1.6 HDi 90KM coś wiedzą?

Będę wdzięczny za opinie o tym silniku. Mam możliwość zakupu Cytryny w wersji Multispace z przebiegiem 56kkm. Wizualnie bardzo fajne. 5 foteli, 500 schowków, w dachu 3 szyby. Coś takiego chodzi za mną od dawna. Mógłbym w końcu spełnić skryte marzenia i swobodnie powrzucać swój szpej: namiot

Re: Citroen Jumpy, Fiat Scudo -opinie

nie ma praktycznie żadnych różnic pomiędzy scudo a jumpy i expertem. Najlepszy wybór to silnik 2.0jtd/hdi - nowoczesny, mocny diesel. Ze starszych silników godny polecenia jest 1.9TD, 1.9d i 1.6 benzynowy są za słabe do tej wielkości samochodu.

Re: Opinie dot. auta: Opel Vectra 1.6/2001

greenblack napisał: > Różnica między 1.6 a 1.8 jest minimalna. Poza kiedyś 15 KM,następnie 22 KM czy nawet 25 KM w wersji 1.8 są el.sterowane i podgrzewane lusterka,a w 1.6 nie ;-) Faktem jest natomiast,że różnice w dynamice miedzy silnikiem 1.6,a 1.8 są ledwo zauważalne. Silnik 2.0 uchodzi

Re: Peugeot 307 1,6HDI Bardzo proszę o opinie, uw

trzymaniem bocznym fotele; - bardzo dobre hamulce (wg mnie oczywiście), wcześniej jeżdziłem Astrą 2 i hamowała o wiele gorzej. Co do minusów to trochę ciężko chodzi skrzynia biegów. Miałem okazję jeżdzić wersją 2.0 hdi(90 KM) sprzed liftingu i muszę przyznać, że kultura pracy silnika 1.6, oraz jego osiągi

Re: Peugeot 307 1,6HDI Bardzo proszę o opinie, uw

Moj tata dostal wlasnie takiego w wersji sporty i silnikiem 1,6 HDI 109 koni. Wczesniej jezdzil modelem przed liftem z silnikiem 2,0 HDI 90 koni. Zmiany: oczywiscie dynamika duzo lepsza, auto jest duzo cichsze, audio gra zdecydowanie lepiej. Lepsze materialy, lepsze ich spasowanie, lepsze ogolne

Re: Rozważam zakup 307SW - będę wdzięczny za opinie.

Aktualnie najciekawsze kombi na rynku.Wszystkie silniki w 307 SW są sprawdzone i wykorzystywanie w innych modelach koncernu PSA (1.6 16V jest na pewno dynamiczny i elastyczny w klasie silnikiów "1.6";HDI - wiadomo). Cenowo 307 SW w normie,choć Break jest sporo tańszy. pozdrawiam

Re: Silniki 2,0 HDI i 2,2 HDI Citroen opinie

Bardzo możliwe. Nie dam sobie nic uciąć. Tak czy owak, stare HDi, choć trwałe, były za słabe tak dla C5, jak i C8. Choć dziś jest 1.6HDi montowany w C5, który ma 110KM i ludzie nie narzekają na dynamikę. Wszystko zależy czy ktoś jest już na etapie dojrzałości intelektulanej i wie to, co każdy

Re: Jaka jest wasza opinia o C-maxie 1,6 TDCI ?

Nie do końca rozumiem, dlaczego przyczepileś się moich wypowiedzi jak rzep psiego ogona i jestes do tego co najmniej podniecony wlasnymi wypowiedziami. Mogę dyskutować z tobą odpierając każdy tfuj zarzut ale nie wiem czy to ma sens, dla mnie a tym bardziej dla Dari. 1.6 HDI ma 110KM miszczu

Re: Opinie dot. auta: Opel Vectra 1.6/2001

Gość portalu: Sławek napisał(a): > greenblack napisał: > > > Różnica między 1.6 a 1.8 jest minimalna. Chyba nie miałeś możliwości porównać tych silników. 1.6 przyzwoicie zwija się do 70-80 na 2 biegu, wpięcie 3 to porażka, tak jest zestopniowana skrzynia, a 1.6 ma zaledwie 100

Re: Peugeot 307 1,6HDI Bardzo proszę o opinie, uw

bowiem tylko jeden wałek rozrzadu .a drugi jest napedzany od pierwszego łancuszkiem ) .jak to pracuje w praktyce :bardzo sprawnie i ekonomicznie: juz wersja 90 KM jest stosunkowo mocna (auto sprawnie przyspiesza do 140 km/h )silnik ciagnie mocno od 1800 -3500 obr ,potem nieznacznie słabnie ale zakres

Peugeot 2008

Peugeot 2008 – osobowy crossover produkowany przez francuską markę Peugeot od 2013 roku. Auto zadebiutowało podczas targów motoryzacyjnych w Genewie w 2013 roku jako następca wersji kombi popularnie zwane SW Peugeota 207. Silniki Benzynowe: 1.2 VTi 82 KM 1.6 VTi 120 KM Diesla: 1.4 HDi 68

Citroën DS4

deska rozdzielcza może być pokryta skórą. Silniki Silnik Rodzaj silnika Poj. skokowa (cm?) Moc (KM/kW) Max. prędkość (km/h) Przysp. 0-100 km/h (s.) 1.6 VTi benzynowy 1598 120/88 193 10,8 1.6 THP benzynowy 1598 156/115 214 9,0 1.6 THP benzynowy 1598 200/147 235 7,9 1.6 HDi

Citroën C3

KM Diesla: 1.4 HDi 68 KM 1.4 HDi 16V 90 KM 1.6 HDi 90 KM 1.6 HDi 110 KM WyposażenieAuto typowo miejskie, wyposażone dość bogato jak na swój segment rynkowy, między innymi w: ABS ESP poduszki powietrzne (maksymalnie 6) wspomaganie kierownicy system audio skórzana tapicerka (opcjonalnie) system

Citroën Berlingo

Orion M. Silniki 1.1 8v 60 KM 1.4 8v 75 KM 1.6 16v 110 KM 1.8 8v 90 KM 1.9D 71 KM 1.6 HDI 75 KM 1.6 HDI 90 KM 2.0 HDI 90 KM (1999-2004) WyposażenieLista wyposażenia dodatkowego obejmuje około 20 pozycji, wynika to z klasy auta, ale można na niej znaleźć m.in.: klimatyzację elektrycznie sterowane

Peugeot RCZ

THP 156 KM 1.6 THP 200 KM 1.6 THP 260 KM 2.0 HDi FAP 163 KM Dane techniczne Wersja Silnik: Układ zasilania: Średnica × skok tłoka: St. sprężania: Moc maksymalna: Maks. moment obrotowy 0-100 km/h: V-max: Silniki benzynowe: 1.6 THP 156 R4 1,6 l (1598 cm?), DOHC, turbo wtrysk 77,00 mm × 85,80 mm b

Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.
Zasady zachowania poufności. O Wikipedii. Korzystasz z Wikipedii tylko na własną odpowiedzialność. Materiał pochodzący z Wikipedii został zmodyfikowany poprzez ograniczenie liczby przypisów. Wikipedia® is a registered tradmark of the Wikimedia Foundation.